Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.01.2014.
08:00
24sata.rs A

Nabacite mišiće, sagorite salo!

Kada počnete da vežbate, uglavnom ćete čuti da prvo morate da izgubite višak kilograma, pa tek onda da zatežete telo i pravite mišićnu masu. Dobra vest je da ne mora da bude tako. Moguće je paralelno gubiti masnoće i graditi mišićnu masu. Međutim, da biste to postigli moraćete dobro da se oznojite i zaboravite na reč “ne mogu”. Uzmite tegove s malim težinama i počnite sa pripremama za leto. Naravno, u slučaju da želite ponosno da prošetate novi bikini.

Za početak da znate - tegovi ubrzavaju metabolizam

Gvožđe u ruke
Dizanjem tegova izgradićete mišić koji je metabolički aktivniji od masnoće. Predlažem da počnete sa tegovima od dva kilograma. Radite vežbe za biceps i triceps, za butine i listove.

Kontrakcije mišića
Dok podižete tegove, pa čak i dok se ujutru samo spremate za posao, zatežite, to jest grčite biceps, triceps, gluteus i trbušnjake, po 10 sekundi svaku grupu. U tom kratkom intervalu možete da aktivirate sve mišićne grupe.

I treba da boli
Ljudi često ne rade s većim težinama jer se plaše da će dobiti nezgrapne, prevelike mišiće. Ne brinite o tome jer genetika i hormoni imaju veći uticaj na izgled tela. Ženama je izuzetno teško da nabace veliku mišićnu masu, pa zato povećavajte težine, sa kilogram posle nekog vremena pređite na dva. To uradite kada prestanete da osećate bol i napor. Poenta nije u tome da trenirate, a da se ne umarate. I da, sutradan bi trebalo da osetite blagu upalu mišića. To znači da ste nešto postigli. Dakle, postavljajte pred sebe nove izazove ako hoćete vidljive rezultate.

Koristite težinu svog tela
Da biste se oblikovali i smršali, radite vežbe u kojima ćete koristiti težinu svog tela. One uključuju različite grupe mišića istovremeno, pa ćete samim tim sagoreti više masnoće. Vežbe koje možete raditi su: sklekovi, čučnjevi, zgibovi. Posle ovakvog treninga ubrzaćete metabolizam i samim tim ćete sagoreti više kalorija u stanju mirovanja.

Menjajte trening
Često se može čuti da vežbačima dosadi uobičajena rutina treninga. Zato, promenite nešto. To ne znači da ćete prekinuti džoging koji upražnjavate nekoliko puta nedeljno, već tokom trčanja uvedite sprint, savladajte uspone, pa čak uvedite i dan kada nećete raditi ništa.

Tenis, bajs i džoging
Još jedan odličan način da simultano gubite kilažu i zatežete se jesu aktivnosti poput vožnje bicikla, trčanje uz stepenice, džoging, igranje tenisa i rad na steper trenažeru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online