Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.01.2014.
08:00
24sata.hr A

Široke pantalone i neonske boje

Holivudske zvezde nisu odolele mnogim modnim izazovima u protekloj godini. Print pantalone, haljine u stilu "Velikog Getsbija", providne kreacije i karirani uzorak samo su neki od trendova koji su obeležili 2013, navodi se u modnoj retrospektivi objavljenoj na sajtu ''24sata.hr''.

Foto: Ilustracija

Raskošna filmska adaptaciji američkog klasika Skota Ficdžeralda u režiji Baza Lurmana vratila je u modi resice, podvezice, haljine spuštenog struka, ali i paž frizuru sa šiškama, koju nosi Dejzi (Keri Maligan), glavna junakinja filma.


Minulu modnu godinu obeležilo je i pokazivanje golog stomaka. Svetske filmske i muzičke dive rado su pokazivali svoje savršeno izvajano telo u izazovnim kreacijama.

Najčešće su nosili suknje visokog struka sa mini topom. Muška odela definitivno su se preselila u ženski orman. Pripijena, strukirana odela delovala su ženstveno i bila su pravo osveženje u moru dugih haljina.


Široke, udobne i trendi pantalone brzo su osvojile ženski svet. Lako se kombinuju,

Puderaste nijanse


Boja pudera progurala se uz crnu i belu, a njena prednost jest u tome što pristaje svakoj boji tena. Ova nijansa uvek predstavlja elegantan izbor, podnosi raskošniji nakit i intenzivan mejkap.

lepo idu uz ravne cipele, čizme, teniske patike. Godinu 2013. obeležila je prava eksplozija neonskih boja, među kojima je dominirala žuta nijansa. Ova boja lepo stoji i crnkama i plavušama, a slaže i se i sa prugama i sa printevima. Cvetni i tufnasti deseni bili su nezabilazni, bilo je da je reč o pantalonama, suknjama ili majicama i haljnama.


Bleštave haljine, bilo srebrne ili zlatne, viđane su na raznim svečanostima. One su same po sebi efektne da im nije potreban nikakav nakit kao ukras. Karirani uzorak ili tartan nosio se i leti i zimi. Dozvoljene su kombinacije različitih uzoraka i materijala, ovaj efektni uzorak nosio se na košuljama, odelima i kaputima, a oni manje hrabri birali su tek neki modni detalj.

Kombinezon je tokom leta skoro istisnuo haljine s crvenog tepiha. Ovaj jednostavan komad nosio se i u svakodnevnim prilikama, a gotovo da nije bilo zvezde koja se barem jednom nije pojavila u njemu.


Tako jednostavna, a tako dobra - bela haljina postala je jedan od najpoželjnijih komada minule godine. Od Kana, filmskih premijera i raznih drugih svečanih prilika, viđene su lepotice u beloj haljini. Doduše, pažnju su privlačile i provokativne haljine koje više otkrivaju nego skrivaju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online