Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.10.2013.
08:00
Vesti A

Šminka bolja od liftinga

Ako umete pravilno da se našminkate, izgledaćete lepše i privlačnije nego posle estetske operacije, tvrdi američka "doktorka za lepotu" Bobi Braun, žena sa 30-godišnjim iskustvom u kozmetici.

- Kada sam napunila 40 godina, otkrila sam značaj šminke - ona može imati isto ili bolje dejstvo od liftinga lica. S obzirom da s godinama sve opada i bledi, trik je u tome da podignete i osvežite delove lica pravim teksturama i bojama, koristeći prave tehnike - savetuje vlasnica poznate kozmetičke linije, koja je izdala nekoliko knjiga o nezi i lepoti.

Šminka od velikog značaja

Bobi savetuje svakodnevno korišćenje korektora koji za kratko vreme može da preobrazi vaš izgled. Posvetljujući kožu oko očiju ostavlja svež i odmoran izgled i uspešno sakriva tamne podočnjake. Ako ni korektor nije dovoljan za prekrivanje podočnjaka, nanesite oko očiju tanki sloj mat senke u bež boji. Žene koje pređu 30. godinu, upozorava Bobi Braun, treba da koriste svetle nijanse šminke, dok oči mogu da oiviče smeđim krejonom.


- Šminka zaista može promeni izgled vašeg lica, ali, i vi morate da promenite neke navike. Bilo bi dobro da prestanete da pušite, izbegavajte alkoholna pića, u krevet ide pre ponoći nakon što temeljno uklonite šminku sa lica i obavezno na lice pre spavanja stavite hidratantnu kremu. Naočare za sunce nosite i leti i zimi kako biste izbegli žmirkanje koje stvara bore na čelu i oko očiju - uputstva su čuvene američke šminkerke, čije saveti su koristili brojnim zvezdama kao što su Dženifer Lopez i Demi Mur.


Lepota je više od izgleda, ona je stanje uma, pozitivan pristup životu. Žene bi trebalo da se koncentrišu na ono što im se sviđa na njima samima, a ne na ono što ne vole

Obrve lice krase


Bobi kaže da prilikom šminkanja očiju morate da vodite računa o bojama. Plave oči postaće još plavlje ako koristite ljubičaste senke, boje lavande i nijanse boje karamele. Zelene i braon izgledaće življe uokvirene ružičastom bojom, bojom lavande, svetloljubičastom ili bojom zrelih šljiva. Tamne oči najlakše je istaći ako nanesete svetlije ili tamnije nijanse od boje očiju, a tom prilikom odlično će poslužiti i nijanse plave, sive, ljubičaste ili boje plavog patlidžana. Savršen mejkap očiju biće upropašćen ako su obrve neuredne ili raščupane, pa zato pazite da budu lepo i uredno oblikovane.

na svom telu. Samopouzdanje je ključno, često ponavlja Bobi, koja damama starijim od 30 godina preporučuje da izbegavaju ruževe jarkih boja, tamne senke i debele linije tuša.


Bobi upozorava da je veoma važno koristiti preparate koji su namenjeni vašem tipu kože. Ako imate suvu kožu, a ne koristite hidratantnu kremu, biće upadljiva područja na licu koja će popiti svu vlagu iz tečnog pudera. Samim tim, videće se crvenilo lica ili pegice. Ako imate masnu kožu lica, koristite gel za čišćenje i hidratantnu kremu bez ulja u formuli. S druge strane, ako imate suvu kožu, koristite kremasto sredstvo za čišćenje i jaču hidratantnu kremu.


Noćna krema je obavezna nakon 30. godine. Dok spavamo, koža gubi vlagu i važno je upravo u tom periodu nadoknaditi izgubljenu hidrataciju. Koža upija aktivne sastojke kreme, koji ublažavaju oštećenje nastala zbog dejstva slobodnih radikala, šminke, smoga...


Ono što unesete u telo putem hrane odraziće se na izgled vaše kože, ističe Bobi Braun. S obzirom na to da konzumacija svežeg voća i povrća bogatog vitaminom C smanjuje pojavu bora, ove namirnice bi trebalo da se nađu na vašem jelovniku svakoga dana, zajedno sa bar osam čaša vode.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online