Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 06.10.2013.
08:00
B92 A

Razmislite pre nego što stavite pirsing

Odgovarajući pirsing može da izgleda veoma lepo (a i ne mora). Žene su tradicionalno bušile uši kako bi nosile nakit ili minđuše. Međutim, danas pirsing (obrve, nosa, genitalija...) oslikava nečiji stav. Od umetnosti, emocionalnog stanja uma do kulture, mnogo stvari može da utiče na odluku o stavljanju pirsinga. Pre nego što tu odluku donesete, uzmite u obzir neke od sledećih saveta.

Danas pirsing nije samo stvar lepote, nego oslikava i nečiji stav
 


1. Razmislite o vašem načinu života i potrebi za pirsingom

Da li ste možda košarkaš koji razmišlja o pirsingu na obrvi? Ukoliko jeste, razmislite opet o tome. Ako imate takav pirsing, lakše ćete se povrediti u toku igre. Pirsing je neka vrsta obaveze. Morate da vodite računa da se ne kosi sa vašim načinom života i izgleda na poslu. Mnoge firme ne dozvoljavaju vidljive pirsinge.


2. Izaberite obučenog profesionalca i odgovarajući pirsing studio

Primer lepog bušenja:

* Dženifer Lav Hjuit uradila vaginalni pirsing

Raspitajte se koji studio je odobren od strane ministarstva zdravlja, a zatim pronađite profesionalca koji će vam uraditi pirsing. Možda je najbolje da se raspitate kod

prethodnih klijenata da li su zadovoljni.


3. Mogućnost infekcije nakon stavljanja pirsinga

Stavljanje pirsinga je jednostavan proces i uglavnom ne utiče negativno na vaše zdravlje, ali do infekcija može da dođe. Prema jednom istraživanju, čak 20% pirsinga uzrokuje infekcije. Pre stavljanja pirsinga morate da obratite pažnju da već nemate neku ranu ili posekotinu i da ste dobrog zdravlja. Ukoliko imate bilo kakav zdravstveni problem poput alergije ili dijabetese, sačekajte da vam bude bolje pre nego što stavite pirsing. Vaše telo je osetljivije i podložnije infekcijama ukoliko mu je imunitet slab.


4. Proverite sam materijal pirsinga

Klonite se materijala koji u sebi imaju nikl jer on izaziva infekcije. Izaberite pirsing sa glatkim oštricama i prave veličine. Preveliki ili premali su podjednako loši.


5. Budite svesni bola

Svaki pirsing se radi sa minimalnom anestezijom. Ne bi trebalo previše da vas boli, ali ipak sa sobom povedite prijatelja koji će vam odvratiti pažnju.

Nedelja 06.10.2013. 14:25
Da je po božjoj volji rađali bi se sa tim....a ovako sve mi je to uvrnuto i bolesno !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online