Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.12.2011.
08:00
lepotaizdravlje.rs A

Napravite SPA centar od svog kupatila

Mirisnu, penušavu, ali i lekovitu aromaterapijsku kupku možete da pripremite i kod kuće za samo deset minuta. Sve što vam je potrebno su eterično ulje, destilovana voda, sapun od maslinovog ulja, tečni glicerin i morska so.

Malo meda, mleka, po koja kap eteričnog ulja, upaljene sveće i ne morate da bacate pare na odlazak u skupe SPA centre

Postoji čitava paleta eteričnih ulja koja se koriste u različite svrhe pa treba da ih odabrate u zavisnosti od toga da li želite opuštajuću kupku ili kupku koja će ublažiti bolove.

Imajte na umu da su eterična ulja vrlo moćna i da je dovoljno dodati samo nekoliko kapi. Pripremate li opuštajuću kupku, odaberite eterična ulja koja deluju smirujuće i oslobađaju od stresa, poput ulja lavande, ružiog drveta, sandalovine ili kamilice.

Pomešajte deset kapi umirujućeg eteričnog ulja lavande, ruže ili jasmina s dve šolje morske soli. Dodajte malo hidratantnog ulja - badema, kokosa ili maslinovog ulja. Sastojke obvezno mešajte metalnom kašikom u keramičkoj posudi jer bi drvena kašika i plastična posuda upile eterično ulje. Izmešajte u posudi pola šolje mleka u prahu, pola šolje meda i dve kašičice ulja jojobe. Ulijte mešavinu u toplu kupku i opustite se u vodi 20 minuta kako bi svi sastojci mogli dubinski da deluju na kožu.

So za kupanje u kombinaciji s eteričnim uljima ima višestruko dejstvo - oslobađa od stresa, ublažava bol u mišićima i zglobovima i pomaže u lečenju hroničnih stanja kože, poput seboreje i psorijaze.

Posebno blagotvorno delovanje ima so Mrtvog mora koja je izuzetno bogata mineralima i pomaže u lečenju ekcema, pospešuje cirkulaciju i smiruje upale. Kako bi koža mogla iskoristiti blagotvorno delovanje minerala iz kupke, voda ne sme da bude pretopla kako ne bi zatvorila pore i onemogućila apsorpciju minerala.

Za opuštanje i raspoloženje - Pomešajte četiri šoljice destilovane vode, 100 g izrendanog sapuna ili šoljicu šampona bez mirisa, 85 g tečnog glicerina i pet kapi mirisnog eteričnog ulja jorgovana. Umesto ulja jorgovana, možete kupku oplemeniti i s tri kapi mirisnog, smirujućeg eteričnog ulja lavande.

Penušava kupka od vanile i meda - Pomešajte šoljicu slatkog bademovog ulja s pola šoljice meda, pola šoljice tečnog sapuna i kašičicom ekstrakta vanile. Osim što će vam zasladiti raspoloženje, med iz kupke kožu će učiniti mekom i svilenkasto glatkom.

Baršunasta kupka od jabuke - Pomešajte pet kapi mirisa zelene jabuke, četiri šoljice destilovane vode, 100 g izrendanog sapuna od maslinovog ulja ili šoljicu šampona bez mirisa, 40 g tečnog glicerina koji vlaži kožu i pet kapi zelene prehrambene boje. Sve sastojke izmešajte i ulijte u tekuću vodu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online