Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.05.2018.
06:30
Z. Marjanović - Vesti A

Sestre muški zakrpe gume

Vulkanizeru, Dejanu Lukiću u srećnom braku rodile su se tri ćerke koje su ga, kako su stasavale, u svemu, pa i u poslovima u vulkanizerskoj radnji u selu Viljuša kod Čačka zamenjivale u svim poslovima. Toliko su vredne da su zadobile poštovanje mušterija koje maju samo reči hvale.

Z. Marjanović
Nema reklamacije: Od krpljenja do balansiranja točkova

Nakon godina provedenih na poslovima vozača, Dejanu Lukiću dosadio je volan, a i zbog želje da bude stalno sa porodicom, odlučio je pre nekoliko godina da otvori vulkanizersku radnju u svom selu, nedaleko od svoje kuće, koja je zbog dobrih usluga na dobrom glasu.

Teški vulkanizerski poslovi su se gomilali, ali Dejan u ovom poslu nije bio sam. Shvatajući da je ocu potrebna pomoć, u posao su se onako kako su stasavale, uključile i njegove kćerke Marina, Marijana i Milena i to veoma uspešno.

Z. Marjanović

Uvek orne za rad

- Gledao sam ih kako rade i na vrelini i na minus 20 stepeni, u kasnim večernjim satima, po kiši i snegu i to bez ijedne reči negodovanja. Srećni su roditelji koji imaju takve kćerke kakve su Marina, Marijana i Milena -kaže komšija Mišo Sokić.

- Iskren da budem, nisam očekivao da ću u poslu moći da se oslonim na njih, ali one su u potpunosti, svojom voljom, ovladale ovim teškim zanatom i sada su mi i leva i desna ruka. Toliko sam siguran u njih da mogu da budem odsutan i po nekoliko dana i da ne razmišljam o tome da li će dobro obaviti vulkanizerske poslove i da li će mušterije biti zadovoljne - kaže za "Vesti" Dejan.

Kada mušterija prvi put uđe u radnju gde ga sačekaju tri devojke ostane pomalo zatečen, da li će one umeti da skinu gumu s točka i da je kvalitetno zakrpe.

Međutim, ta nesigurnost brzo nestane bez obzira na to da li se radi o automobilskim, kamionskim ili trakatorskim gumama.

- To je istina, ali brzo uverimo mušterije da su u pravoj radnji i da smo majstori. U posao smo ušle postepeno i od oca smo naučile sve što treba da se nauči o ovom zanatu i nije nam teško da radimo koristeći težak alat kao što su štangle, pneumatski čekići, dizalice i macole koje su teške i po nekoliko kilograma i koje su neophodne kada skidamo i montiramo kamionske i traktorske gume. Radimo složno, ali ne zapostavljamo školu - ističu Marina, Marijana i Milena i dodaju:

- Sada smo kao tim oslabljene jer na Marinu koja studira možemo da računamo samo preko vikenda, a i Milena ide u srednju školu i ima obaveze prema učenju. No, jedna od nas, ili sve zajedno, često smo pored oca, a nekada smo i same u radnji, ali posao mora da se završi, a mušterije da budu zadovoljne. Do sada nismo imale nijednu reklamaciju na ono što smo uradile i ponosne smo i na posao koji obavljamo i tako obezbeđujemo i novac za školovanje. Ne znamo kakvim će nas putevima život odvesti, ali uvek ćemo biti tu da pomognemo da radnja bude stalno na dobrom glasu.

Z. Marjanović

Ponos sela

- Mušterije hvale tri mlade vulkanizerke, a komšije kažu da takve dece nema ni u okolnim selima. Marina, Marijana i Milena su uvek, kad mogu, u vulkanizerskoj radnji, ali ne zapostavljaju ni ostale poslove u kući i oko kuće. Nihova posvećenost poslu i kući i njihov odnos prema roditeljima je za primer - kaže komšija Sokić.

 

 

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online