Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.03.2018.
05:30
M. A. - Vesti A

BMW u Frankfurtu: Još bolji i uspešniji

Filijala koncerna BMNW u Frankfurtu, zajedno sa svojim udruženim ispostavama u Darmštatu, Ofenbahu i Kaselu, upoznala je protekle nedelje predstavnike sedme sile sa postignutim rezultatima u izuzetno uspešnoj 2017. godini

BMW Niederlassung Frankfurt/Patrick List
Direktor Uve Holcer predaje ček Udruženju za pomoć deci ispred "auta budućnosti" BMW i8 Roadster

U velelepnom kompleksu u Hanauer Landštrase 255, u Frankfurtu, predstavnici najvećih medija, među kojima i najtiražnijeg dnevnog lista "Vesti", ima li su prilike da se upoznaju sa radom i uspesima kuće BMW. Uve Holcer, direktor BMW udruženih filijala srednje Nemačke, nije krio zadovoljstvo uspešnim rezultatima u 2017. godini u kojoj je ostvaren generalni profit od 651,6 miliona evra - 1,7 odsto veći nego u prethodnoj 2016. godini.

- Radujemo se da su naša nova i polovna vozila toliko tražena, što potvrđuje i kontinuirani porast prodaje. Naše udružene filijale srednje Nemačke time daju ogroman doprinos kompletnom nemačkom tržištu - kaže za "Vesti" direktor Uve Holcer.

Ofanziva novih modela

Velika ofanziva ponude novih modela kuće BMW je u punom jeku. Perjanica među modelima BMW 5 dobija svoje "pojačanje" u modelu BMW M5 kao najbržeg serijskog vozila.

U fokusu 2018. godine su takođe i X-modeli, pre svega BMW X2, X3 i novi BMW X4, dok je kod visokoluksuznih modela akcenat na BMW 8 Coupe i električnom BMW i8 Roadster, popularno nazvanom "auto budućnosti".

Obrativši se prisutnima naglasio je da je u protekloj godini prodato 22.938 vozila. Najpopularniji modeli su bez premca BMW 1, zatim BMW5 kao najpopularnija "biznis limuzina" sa porastom prodaje od preko 50 odsto, uz BMW 3 i BMW 7. Najveći porast u prodaji su ostvarili modeli BMWX3, BMW 5 i BMW X5.

Nova "perjanica" - BMW X2

Toplo srce kuće BMW

Udružene filijale BMW srednje Nemačke uspešno učestvuju i u socijalnim projektima u Frankfurtu vezanim za najmlađe. Tim povodom je direktor Uve Holcer pred prisutnima uručio ček na 4.000 evra predsedavajućem Udruženja za pomoć deci u Frankfurtu ("Kinderhilfestiftung Frankfurt E. V."), gospodinu Brunu Sajbertu, koje se već godinama brine za dobrobit bolesne dece. Ovaj novac će biti iskorišćen za kupovinu respiratora za disanje na odeljenju za novorođenčad frankfurtske bolnice Burgerhospital.

Pored toga, prodaja automobila marke mini je takođe prevazišla sva očekivanja sa 1.741 prodatim vozilom i povećanjem od 13,5 odsto u odnosu na 2016. godinu, među kojima su najpopularniji modeli mini 3 i mini Contrdžman 3. generacije. Takođe, sa svojim električnim modelima BMW ovaj proizvođač je bio najuspešniji na nemačkom tržištu u protekloj godini.
BMW je takođe u prethodnoj godini uložio 4,1 milion evra u modernizovanje prodajnog servisa i infrastrukture, pa tako posetioci svih salona u ovom delu Nemačke mogu u novim "pokaznim prostorijama" (Shonjrooms) da dobiju potpuno novi ugođaj pri kupovini svog ljubimca. Poseban akcenat BMW stavlja i na digitalizaciju svojih servis-usluga, gde sada na primer svaki klijent preko novog sistema ISPA Mobile na tabletu može da dobije kompletne informacije i stanje svog vozila - bez kablovskog priključivanja.

Ovom prezentacijom uspešnosti i razvoja, BMW je još jednom potvrdio svoju vodeću poziciju na tržištu automobila svih klasa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online