Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.03.2017.
06:30
Vestionline, Blic.rs A

Evo kako do novog automobila sa što manje para

Automobili na sajmu se uveliko prodaju, a specijalne akcije proizvođača dodatno privlače kupce. Beskamatni krediti, specijalni zakup vozila i cene niže i do 2.000 evra od regularnih, metode su kojima prodavci automobila privlače svoje kupce na Beogradskom sajmu automobila.

pixabay.com
Na sajmu se uz povoljnije uslove mogao kupiti automobil

Prvog dana Beogradskog sajma automobila, prodavci su se pohvalili rekordnom posetom i velikim brojem prodatih vozila u prvih nekoliko sati.

- Svojim kupcima, pored specijalnih sajamskih cena, nudimo i beskamatne kredite. To znači da kamatu, koju banka propisuje, plaćamo mi, dok je na kupcu samo da otplati upravo onaj iznos koji je i pozajmio - rekla je Mila Oreščanin ispred "Tojote".

Primeri beskamatnih kredita

Tako na primer, kupci "tojote jaris" od 1.000 kubika i 69 konjskih snaga, što je osnovni model ovog automobila, treba da izdvoje 9.990 evra. Ukoliko se odluče za beskamatni kredit, mogu da dobiju 5.000 evra na 36 meseci, dok će na licu mesta morati da daju 4.990 evra učešća.

Oni nisu jedini. Kod "Forda" takođe može da se kupi automobil na beskamatni kredit.

- Nudimo mogućnost kupovine svih naših automobila na taj način, čak i ovih najjačih - kaže Milica Vasiljević ispred ove kompanije pokazujući na zastrašujućeg "ford mustanga", ljutu zver koja je stigla iz Amerike.

Ova mašina u sebi krije motor od 2.300 kubika i 314 konjskih snaga, a sa cenom od 43.720 evra, dosta je pristupačnija u odnosu na neke druge sportske automobile. Ipak, kupovina ovog automobila na beskamatni kredit i nije neka preterana pogodnost, jer novac koji može da se dobije od banke iznosi svega 10.000 evra što znači da je samo za učešće potrebno izdvojiti 33.720 evra.

Ipak, ako se razmatraju neki "Fordovi" automobili razumne cene, model "fiesta" može da se uzme na ovaj način. Automobil od 1.250 kubika i 82 konjske snage koji košta 9.690 evra na sajmu, može da se uzme uz 3.000 evra učešća dok se ostatak novca može uzeti preko beskamatnog kredita.

Specijalni zakup bez kreditnog biroa

Ipak, neke od automobilskih kompanija nude svoje načine finansiranja, pa čak i specijalnog zakupa automobila.

- Kod nas kupci mogu uzeti automobil na specifičan zakup. To podrazumeva da se priloži depozit u visini od odprilike 30 odsto, dobija se automobil, a posle se mesečno uplaćuju rate preko uplatnica. Automobil se ne vodi na vlasnika već na proizvođača, međutim, posle izvesnog vremena, vlasnik može da traži da se automobil prebaci na njega i da uplati resto novca. Ono što je kod ovog tipa refinansiranja specifično, jeste da potencijalni kupci ne prolaze kroz kreditni biro, tako da se na ovaj način kreditno ne opterećuju - rekla nam je Nataša Žugić ispred kompanije "Porsche Inter Auto" u čijem vlasništvu je proizvođać "Volkswagen", objašnjavajući kako funkcioniše način finansiranja "Porsche mobiliti".

Kamate se određuju na licu mesta

Kako nam je objasnila, kamate ovde postoje, ali se one određuju na licu mesta u skladu sa potrebama kupca i visinom depozita. Nisu fiksne kao kod kredita, a na kraju se vozilo plati do 2.000 više od cene za gotovinu.

Tako na primer "Volkswagen Polo" na sajmu košta 9.990 evra. Ko se odluči da ga uzme preko "Porsche mobiliti" načina finansiranja, uzeće ga po ceni od 8.990 evra, dok će nakon isplate, ukupna cifra iznositi negde oko 10.990 evra.

Produžena garancija

Pored raznoraznih kredita, mnogi proizvođači su odlučili da svoje kupce privuku na neki drugi način, pa tako "Hyndai" nudi produženu garanciju.

- Ono što je kod nas specifično jeste da nam sama garancija traje 5 godina bez obzira na pređenu kilometražu. Međutim, ko se odluči da na sajmu kupi automobil, dobiće još 2 dodatne godine u okviru kojih eventualne kvarove plaća samo 50 odsto od ukupnih troškova - rekao je Dušan Bošković iz ovog preduzeća.

Pored ovih pogodnosti, postoje fimre koje nude sopstvene kredite, pa tako "Mercedes Benz" ima svoj način finansiranja u okviru kog izdaje kredite sa kamatnom stopom od 2,99 odsto bez troškova obrade, dok ostali proizvođači sarađuju sa bankama koji nude svoje usluge za kupovinu automobila na kredit ili lizing.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online