Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.08.2014.
08:00
Luxlife A

Nova generacija "mercedesa CLS": Sportsko čudo

Mercedes je osvežio svoj CLS kupe sa četvoro vrata i verziju CLS Šuting Brejk. Oba modela sada dolaze sa redizajniranim prednjim delom, kao i izmenama enterijera, sa akcentom na ručno rađenim detaljima, kao i poslednjim tehničkim rešenjima.

Mercedes je osvežio svoj CLS kupe sa četvoro vrata i verziju CLS Šuting Brejk + futuristička Multibeam LED svetla i još mnogo toga
 

Futuristička Multibeam LED svetla otvaraju novu dimenziju svetlosnih sistema. LED moduli visokih performansi, automatski određuju koja su najbolja podešavanja u datoj situaciji i prema njima određuju način osvetljavanja puta ispred vas. Tu je i poslednja verzija 9G-Tronic devetostepenih automatskih menjača, novi moćni motori, sigurnosni sistemi i multimedijalni sistem povezan sa internetom. AMG varijanta CLS modela – CLS 63 AMG razvija do 585 konjskih snaga.

Mercedes je otvorio segment kupea sa četvoro vrata pre 10 godina sa modelom CLS, potvrđujući svoju vodeću ulogu u automobilskom svetu. Pre dve godine, Mercedes je u ponudu dodao varijantu Shooting Brake, kao elegantnu varijantu za one koji žive aktivnim životom. Sa ovim sportskim modelom sa petoro vrata, Mercedes je pokazao svoju kreativnost i postavio još jedan vodeći model u svetu luksuznih automobila.

 

Dr Thomas Weber, član upravnog odbora Daimler AG kompanije i zadužen za razvoj automobila u Mercedesu je izjavio:

- Sa CLS kupeom i CLS Shooting Brake modelima napravili smo dizajnerske ikone. Sa novim visoko tehnološkim sistemima, kao što su Multibeam LED svetla, pokrećemo novo poglavlje i u dizajnu svetala, a devetostepeni automatik i progresivni multimedijalni sistem definišu šta današnja tehnologija može da uradi.

Sportski enterijer spojen sa luksuzom

Sportska elegancija, savršeni ručni rad i materijali visokog kvaliteta se posebno izdvajaju u enterijeru ovog modela. Novi displej sa dijagonalom od preko 20cm dodaje savršenom ugođaju. Ostale novine su novi trokraki volan, centralni kontrolni panel sa četiri dugmeta umesto dosadašnjih dva, pet atraktivnih boja enterijera, šest materijala koje možete da izaberete za svoj enterijer, kao i Exclusive Passion koža, koja će biti dostupna u bliskoj budućnosti. Nova AMG Line Plus varijanta dolazi sa opremom i elementima iz Exterior Sports paketa i AMG Line i time povećava mogućnosti za personalizaciju automobila prema svakom kupcu.


Efikasni, sportski motori

Nova generacija CLS-a donosi 5 motora i svi ispunjavaju Euro 6 standarde. Novina je CLS 220 BlueTEC četvorocilindrični dizel motor sa četvrtom generacijom sistema za direktno ubrizgavanje goriva, turbo punjačem i BlueTEC tehnologijom. Dolazi sa 170 konjskih snaga i maksimalnim obrtnim momentom od 400Nm. CLS 250 BlueTEC sa 204ks i 500Nm je jača verzija ovog motora. Tu je i V6 model, dizel, CLS 350 BlueTEC sa preko 250ks i 620Nm obrtnog momenta.

Od benzinaca su vam dostupni V6 motor, CLS 400 sa 3.5l zapreminom i bi turbo pogonom. Zahvaljujući snazi i velikom obrtnom momentu na niskim brzinama, ovaj motor postavlja nove standarde u svom segmentu. U poređenju sa prethodnicima donosi 26ks više, sa 333ks ukupno. Obrtni momenat je povećan sa 110Nm na 480Nm i dostupan je od 1200 do 4000 obrtaja. CLS 500 sa 408ksi 600Nm je vodeći model u ponudi.

Maksimalne performanse

AMG 5.5 V8 biturbo je vrh ponude za koji možete da se odlučite. Sa 585ks i 800Nm, ovaj motor je među najefikasnijim serijskim motorima. Svi CLS 63 AMG modeli su već u skladu sa drugom verzijom EU6 emisionih standarda.

 

Novi automatik sa devet brzina

Poslednja reč tehnologije dolazi i u obliku 9G-Tronic, prvog svetskog automatskog menjača u premijum segmentu, koji se koristi na CLS 220 BlueTEC, CLS 250 BlueTEC, CLS 350 BlueTEC i CLS 500 BlueTEC modelima. Inovacije koje su implementirane na 7G-TRONIC Plus, postavljaju standarde u smislu efikasnosti, komfora u vožnji i dinamike. Sa devet brzina, ovaj menjač smanjuje potrošnju, a dodatno povećava kvalitet vožnje.

Mercedesovi sigurnosni sistemi

Mercedes se potrudio da sve poslednje bezbednosne sisteme ugradi u ovaj model, tako da će nova CLS klasa biti domaćin novom sistemu za asistenciju u vožnji, a svi ostali sigurnosni sistemi dolaze sa unapređenom funkcionalnošću. Standardna oprema obuhvata sistem prevencije sudara, a tu su i bezbednosni sistemi sa S klase, kao što je Distronic Plus, Steering Assist i Stop&Go Pilot, BAS PLUS sa Cross-Traffic Assistencijom, PRE-SAFE® Brake sa detekcijom pešaka, PRE-SAFE®PLUS, Active Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist, Traffic Sign Assist, Active Parking Assist sa PARKTRONIC sistemom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online