Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 18.05.2019.
21:04 >> 01:05h
Vestionline A

Spektakl u Tel Avivu: Holandija pobednik Evrovizije 2019. (FOTO, VIDEO)

Glasanje je završeno. Ko će sesti na evropski muzički tron? U spektakularnoj završnici 64. "Pesme Evrovizije“ 26 takmičanja priželjkuju da odvedu "Evrosong“ u svoju zemlju.

EPA
 

01.01 – Holandija pobednik 64. "Evrosonga"

00.57 - Srbija se sa ukupno 92 boda plasirala na 17 poziciju.

00.55 - Srbija je od glasova publike dobila 54 boda. 

00.47 - Trenutno je na tabeli prva Švedska, Severna Makedonija druga, a Holandija treća. Srbija se trenutno nalazi na 19. mestu.

00.38 - Srbija je dala 12 poena Severnoj Makedoniji. Hrvatska koja je Neveni dala 4 poena.

00.30 - Do sada je glasalo 18 nacionalnih žirija. Posle izbrojane polovine glasova Severna Makedonija je prva na listi. Srbija ima 38 poena.

00.16 – Prva dvanaestica za Srbiju stiže iz Crne Gore! Severna Makedonija bez poena za Srbiju, 12 poena je dala Italiji. Austrija je Neveni dala 2 poena, dok je 12 bodova dala Severnoj Makedoniji.

00.11 – Prva zemlja koja je glasala je Portugal njihova dvanaestica odlazi u Holandiju.

00.05 – Linije su zatvorene! Prebrojavaju se glasovi publike iz 41 zemlje učesnice ovogodišnjeg takmičenja "Pesma Evrovizije“.

23.56 – Madona na dijmantskoj sceni hale "Ekspo“! Like a Prayer pesma kojom otvara nastup. 

23.45 – Prošlogodišnja pobednica Neta predstavlja novu pesmu Nana Banana. 

23.32 – Madona u hali "Ekspo“ u Tel Avivu! Nastupiće, ipak, malo kasnije.

23.17 – Evrovizijska pobednica Končita Vurst izvodi veliki evrovizijski hit Heros kolege Monsa Zelmerleva. A tu je i Mons, kao i kiparska predstvanica iz 2018. Eleni koja izvodi hit Verke Serdučke, legende "Evrosonga“. Koja izvodi prošlogodišnju pobedničku pesmu Toy. I, za kraj, Gali Atari, Izraelka koja je na ovom takmičenju pobedila 1979. godine.

23.08 Glasanje je počelo! Iz Srbije može da se glasa samo putem SMS poruka. Redni broj svog favorita pošaljite na broj 1557. Sa jednog broja telefona može da se pošalje najviše 20 poruka.

Promo
 
Promo
 

23.04 – Takmičarski deo do sledeće godine zatvara Miki iz Španije uz poruku da sa očiju skinemo Povez predrasuda.

22.56 – Ukoliko pesma She Got Me pobedi večeras, možda ćemo saznati ko je naveo Švajcarca Luku na prljavi ples. Vrcava pop-operetska balada Zero Gravity otkriva da je australijska predstavnica Kejt Miler Hajdke želela da izgubi tlo pod nogama i nađe se u prostoru bez gravitacije, to jest na evrovizijskoj bini na kojoj (kao da) ne važe zakoni fizike.

22.52 – Nevena je na redu. Samouvereno je iznela Krunu i podigla buru u univerzumu koji se nadvijao nad scenom u Tel Avivu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on May 18, 2019 at 1:54pm PDT

22.44 – Bilal Hasani koji predstavlja Francusku šalje univerzalnu poruku o prihvatanju sebe dok se nada da će postati Kralj Evrope.

22.36 – Vesela je i Beloruskinja Zena koja u pesmi Like It potencijalnoj ljubavi obećava da neće odustati i da će prekršiti pravila. Čingiz, Azerbejdžanac moćnog glasa kome se na sceni u Tel Avivu roboti poigravaju srcem ne odustaje od Istine.

22.27 – "Mržnja će pobediti, Evropa će se raspasti“, pesimistični su članovi islandskog antikapitalističkog, BDSM, tehno-distopijskog, umetničkog kolektiva "Hatari“. Pozitivne misli vraća nam Estonac Viktor Kron koji se na sceni hale "Ekspo“ ne plaši ni Oluje.

22.16 – Supermoći imaju i članovi norveške supergrupe "Keino“. Iako zasnovana na norveškoj mitologiji i tradicionalnom zvuku, pesma Spirit in the Sky ima elemente indijanskog plesa zato neće biti iznenađenje ukoliko prizovu i pobedu. Višestrukog evrovizijskog rekordera Veliku Britaniju predstavlja mladi Majkl Rajs koji je u dosluhu sa Sveđaninom Ludvigom jer izvodi njegovu kompoziciju Better Than Us.

22.07 – Pevačica koju porede sa velikim muzičkim imenima poput Ejmi Vajnhaus, zvezda grčke indi-rok scene Katarina Duska i dalje je uverena da Bolja ljubav dolazi. Ljubavne muke navele su i domaćina među izvođačima, Izraelca Kobija Marimija da se uputi ka svom Domu (Home). Usput je naučio da "zagrli vodu kada pada sneg“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on May 18, 2019 at 1:08pm PDT

21.59 – Želja kiparske predstavnice Tamte da njena pesma ponovo odjekuje halom "Ekspo“ se ispunila, ali da li ćemo stiskati Replay do sledeće godine odlučiće publika i žiri. Dok popravlja naprsline na srcu posle nesrećne ljubavi, Holanđanin Dankan Lorens bori se za pobedu u Tel Avivu.

EPA/Abir Sultan
Za Kipar nastupa Tamta

21.52 – Šveđanin Džon Lundvik još od druge polufinalne večeri pita se da li je Kasno za ljubav (Too Late For Love), ali sudeći po njegovom osmehu nadu ne gubi. Takođe, budući da je autor i pesme koju izvodi predstavnik Velike Britanije, Džon je, na neki način, pobednik. Kada su u pitanju takmičari iz Slovenije, Zala i Gašper i mirna balada Sebi, koja se podvlači pod kožu, kao da se drže izreke Tiha voda breg roni.

21.41 – Povratnik na evrovizijsku binu, Serhat iz San Marina, zaslužan je što je njegova zemlja drugi put u finalu najvećeg evropskog muzičkog takmičenja. Daje sve od sebe da zavolimo Say Na Na Na. Plasmanom u veliku završnicu "Evrosonga“, ali i večerašnjim maestralnim nastupom, Tamara Todevska učinila je Ponosnim mnoge u Severnoj Makedoniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on May 18, 2019 at 12:46pm PDT

21.28 – Ženski duo "Sestre“ (S!sters) nada se da će podrška Sestri o kojoj peva biti dovoljna da "Evrosong“ vrati u Nemačku. Vrisak, kiša i vizuelni klonovi Sergeja Lazareva aduti su ruskog predstavnika. Mlada Dankinja Leonora ne preporučuje zamaranje politikom već poručuje da je Ljubav za svakoga i to na nekoliko jezika.

EPA
Ženski duo "Sestre“ iz Nemačke

21.20 – Albansku pevačicu, prezenterku i voditeljku u nastavak takmičenja za muzički tron Evrope, iz drugog polufinala dovela je energična pesma Povratak u zemlju koju Jonida Malići i večeras izvodi sa izuzetnom sigurnošću. Da li će poletna numera koja odiše mladalačkim entuzijazmom Friend of a Friend, češke grupe "Lejk Malavi“ biti sledeća himna obožavalaca "Evrosonga“?

21.15 – Led u finalu 64. "Evrosonga“ probija predstavnica Malte sa svojim Kameleonom koji mami na ples.

21.00 – Neta spušta avionom takmičare na binu i paradom zastava počinje spektakl u Tel Avivu! Uz pesmu Ofre Haze i zvačino je otvoren najveći šou-program.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

All aboard? Good! Because now it’s time to #DareToDream

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on May 18, 2019 at 12:03pm PDT

Boje Srbije u velikoj završnici 64. izbora za "Pesmu Evrovizije“ brani 24-godišnja Nevena Božović kojoj će podršku u izvođenju Krune pružati Ivana Vladović, Olga Popović, Dušan Alagić i Mladen Lukić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on May 18, 2019 at 12:14pm PDT

Alfa i omega takmičarskog dela finala "Evrosonga“ su Kameleon i La venda, pesme koje izvode Maltežanka Mikela Pače i Miki iz Španije.

Posle predstavnice Malte na bini će se smenjivati takmičari iz Albanije, Češke, Nemačke, Rusije, Danske, San Marina, Severne Makedonije, Švedske, Slovenije, Kipra, Holandije, Grčke, Izraela, Norveške, Velike Britanije, sa Islanda, iz Estonije, Belorusije, Azerbejdžana, Francuske, Italije, Srbije, Švajcarske, Australije i već pomenute Španije. Nevena Božović nastupa 23.

Pravo glasa u finalu imaju sve zemlje koje su učestvale ove godine, uključujući i one koje nisu uspele da se plasiraju u veliko finale, što znači da ćemo čuvenu frazu "And 12 points go to..." čuti čak 41 put.

Stručni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od jedan do osam, odnosno 10 i 12. To znači da će najboljih 10 pesama i po mišljenju žirija i 10 po mišljenju gledalaca dobiti poene.

Nakon završetka galasanja publike, prezenteri iz 41 zemlje učesnice uključiće se u program i saopštiti poene samo žirija. Zatim će biti saopsteni i glasovi publike, čime će se dobiti konačan redosled pesama.

Kao i u slučaju prve i druge polufinalne večeri kada je odabrano po deset finalista, kroz finale "Evrosonga“ vodiće nas najpoznatija izraelska manekenka svih vremena Bar Refaeli, Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajoub.

U revijalnom delu večeri, globalna muzička zvezda Madona premijerno će izvesti novi singl Future.

Veliko finale "Pesme Evrovizije“ Radio-televizija Srbije direktno prenosi na Prvom programu, RTS HD, RTS Svet, RTS Planeti i na Prvom programu Radio Beograda.

Komentator TV prenosa je Duška Vučinić. Komentatori radio prenosa Nikoleta Dojčinović i Katarina Epštajn.

Zvezde budućnosti pod evrovizijskom "zlatnom zvezdom"

Domaćini sloganom Dare to Dreamporučuju učesnicima i publici da je na putu do ostvarenja snova jedan od koraka usuditi se sanjati, a kada se odvažimo na to samo je nebo granica, a tamo nas čekaju zvezde...

Logotip 64. "Pesme Evrovizije" ima izgled zlatne zvezde koju čine tri sjajna trougla. Trougao, kao jedan od najstarijih oblika na svetu univerzalno se koristi u umetnosti, muzici, kosmologiji i prirodi i simbolizuje povezanost i kreativnost.

Kad se međusobno spoje i kombinuju, oni postaju novi jedinstveni entitet koji odražava beskonačno zvezdano nebo, baš kao što su se zvezde budućnosti okupile u Tel Avivu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online