Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.04.2019.
14:35
Vestionline A

Parni Valjak 8. novembra u Areni u Beogradu!

Legendarni rok bend Parni Valjak proslaviće 44 godine postojanja velikim beogradskim koncertom 8. novembra (20:30) u Štark areni, u okviru turneje prigodnog imena "Runda 44".

Dario Njavro
Grupa Parni Valjak

Nastao na temeljima čuvene zagrebačke Grupe 220, zvanično osnovan 11. novembra 1975. godine, Parni Valjak je upravo u Beogradu zabeležio svoj prvi nastup 29. novembra iste godine na koncertu više grupa u Hali sportova.

- Mogu odgovorno tvrditi da još uvijek sviramo sa jednakim guštom. U glazbi je bitno, a moj bend drži ta sreća, da smo svi zaljubljenici svog posla. Mi zaista volimo svirati, veselimo se na bini i to se prenosi na publiku. Iza svega stoji žar sviranja - objašnjava suštinu 44-godišnjeg postojanja Parnog Valjka glavni autor i gitarista Husein Hasanefendić-Hus.
 
Od početka predvođen Husom i harizmatičnim pevačem Akijem Rahimovskim, Parni Valjak je tokom svoje izuzetne karijere objavio dvadesetak studijskih, nekoliko live albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja, prošavši kroz brojne promene postave, a u kolektivnu svest na ovim prostorima urezali su se mnoštvom bezvremenih hitova kakvi su "Lutka za bal", "Stranica dnevnika", "Neda", "Uhvati ritam", "Jesen u meni", "Ugasi me", "Sve još miriše na nju", "Zastave", "Sunčanom stranom"...

"Dobra pjesma uvijek nađe put. I sad snimamo pjesme koje postaju hitovi, bar po tome kako ih ljudi pjevaju po koncertima", ističe Hus.

Kreativnu moć Valjak pokazuje i jesenas objavljenim studijskim albumom "Vrijeme" (Croatia Records), na kome se uz pet prethodno neobjavljenih pesama, nalaze i singlovi iz poslednjih nekoliko godina: "Samo ti (Norma Belle)", "Prolazi sve, zar ne?", "Za malo nježnosti", "Opet se smijem", "Ljubav", "Vrijeme", "Kad nemaš kud" feat. Tina Kresnik i "Otkud ti pravo".

"Upravo je naslov turneje 'Runda 44' proizašao je iz stiha iz pjesme 'Kad nemaš kud' s novog albuma - 'Ne znam koja runda, al' još uvijek stojim'. Runda 44 je izraz iz sportskog žargona za našu 44. godinu na sceni", kažu u Valjku.

Parni Valjak je tokom 44 godine bio i ostao jedan od najvećih, najuticajnijih i najpopularnijih bendova bivše Jugoslavije, dobitnik brojnih "Porina" i mnoštva ostalih nagrada i priznanja, čiji je muzički stil s godinama evoluirao, ali je ostao veran  svom izvornom rok izrazu i pretežito ljubavnoj tematici. Od osnivanja 1975. godine u Zagrebu do danas, izuzev kratke pauze 1988. i neaktivnosti od 2006. do 2009. godine, Parni Valjak je održao na stotine koncerata, koji ostaju upamćeni po odličnoj povezanosti s publikom i vrhunskoj muzičko-scenskoj izvedbi, koju uvek prati produkcija i organizacija svetskog kvaliteta. O unutrašnjoj dinamici između njega i Akija, i odnosima unutar benda 44 godine kasnije, Hus kaže:
 
"Imamo svijest o žrtvi i kilometraži, o svemu što smo proživjeli zajedno i jedno duboko uvažavanje činjenice da smo se zaista borili da dođemo u poziciju u kojoj smo sada. Taman da ništa drugo ne postoji, to je velika stvar. Mi smo različiti ljudi, ali imamo neke momente koje dijelimo. Postoji međusobno poštovanje svih u bendu i prijateljski odnos koji je čvršći od ugovora, jer ga nemamo!"

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online