Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.11.2018.
12:55
S. Đ. - Vesti A

Uroš Marković: Latino Srbin osvaja Japan

Profesionalnog plesača iz Beograda Uroša Markovića talenat je odveo na sve krajeve sveta. Dvostruki državni prvak u latino i standardnom plesu, već godinama živi i radi u Americi gde se bavi i šou varijantama igre. Ples je zavoleo još u detinjstvu.

Promo
Svetski putnik: Uroš Marković

- Sve je počelo u osnovnoj školi iz radoznalosti jer je veliki deo mog odeljenja krenuo na kurs plesa. Na kraju smo jedino moja tadašnja partnerka i ja nastavili ozbiljnije da se bavimo plesom i krenuli smo sa takmičenjima. Naš prvi nastup na takmičenju u Centru Sava, kada smo stali na binu, videli publiku i rasvetu bio je trenutak kada sam shvatio da će ples i pozornica biti moj poziv.

Ples je kako kažu kombinacija sporta i umetnosti. Plesači pored toga što moraju da imaju visoku fizičku spremnost kao svaki drugi vrhunski sportista, takođe moraju da poseduju i umetničku crtu. Na sceni mi prezentujemo sav svoj trud, rad i emocije koje smo proživljavali godinama kroz uspehe i neuspehe i prožimamo ih kroz trenutni performans - kaže Uroš Marković i dodaje:

- Zahvaljujući plesu putovao sam i nastupao u 55 zemalja sveta. Od evropskih zemalja mnogo volim Italiju i prvenstveno Rim kao grad gde vrlo često idem zbog posla i prijatelja. Italijani su jako temperamentan i srdačan narod, sličan nama što se meni veoma dopada. Moram da pomenem Japan gde su me kao plesača i mladog čoveka iz Srbije dočekali kao najveću zvezdu. Mislim da su tu nama jako slični jer smo i mi veoma velikodušan i gostoprimljiv narod i to me je podsetilo na Srbiju.

Koji su vaši budući planovi i šta vas privlači koreografija ili možda film, modeling?
- Trenutno sam u Beogradu, ali se uskoro selim za Los Anđeles gde je mnogo velika konkurencija i svi se bore za isti cilj da ostvare svoje snove. Meni je to veliki izazov i želim da se razvijam kao aktivni profesionalni plesač i kao koreograf. Modelingom se bavim veoma uspešno već nekoliko godina i to je moj usputni posao koji mi je kao izlet iz plesa i na neki način novi ulet u malo drugačije umetničke vode. U Americi svi predano rade da budu što svestraniji, pa zašto da ne, ako mi se ukaže prilika da zaigram na velikom platnu, oberučke ću je zgrabiti.

Promo
Sa partnerkom Evom

Šou varijante

Uroš je delio scenu sa velikim imenima domaće scene, među kojima su Jelena Karleuša, Goca Tržan i Emina Jahović.

- Sarađivao sam sa dosta naših pevačica. Imao sam sreće da radim sa velikim zvezdama i profesinalcima u svom poslu i sva moja iskustva su veoma pozitivna. Sve su to veliki radnici i profesionalci - kaže Uroš, i dodaje da je lakše da plešeš sa partnerkom.

- Ranije smo se bavili takmičarskim plesom, a nakon toga sam prešao na šou varijante. Bavim se latinoameričkim plesovima a glavna odlika je ples u paru. Lepota je upravo u toj razmeni energija, sinhronizaciji i pravljenju zajedničke priče kroz pokret. Plesači će vam najbolje ispričati priču kroz pokret. Latino ples je strastven, egzotičan i veoma seksualan. Pored pokreta koji su specifični i plesa kojim se oslikava odnos između muškarca i žene tu su i nezaobilazni egzotčni kostimi koji su uvek atraktivni publici.

Promo
 

Rad na kruzerima

Danas Uroš u Americi zajedno sa partnerkom Evom iz Mađarske, nastupa u profesionalnim predstavama na prekookeanskim kruzerima.

- Radimo za prekookenaske kruzere Rodžal Caribbean u njihovom teatru. U Majamiju im je produkcijska kuća gde učimo sve te šou programe i spremamo se. To su nastupi čiji je koncept poput onih na Brodveju, postoji orkestar, plesačka grupa, pevači, ceo spektakl. Ja sam tu glavni latino plesač sa svojom partnerkom, i to iskustvo mi je divno.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online