Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.06.2018.
14:59
Vestionline A

Arsenal počeo uz The Kills, Editors, Marky Ramone-a, Dub inc...

Arsenal Fest 08 počeo je u četvrtak uveče u Kragujevcu, gde je skoro 7.000 posetilaca moglo da uživa u premijernom pojavljivanju u Srbiji britanskoameričkih The Kills, vrhunskom nastupu Editors, trostrukoj pank žurci KBO!, Marky Ramone-a i ČBS, kao i svirkama Yu grupe, Let 3, Nikole Vranjkovića, Dub inc...

Prvi nastup u Srbiji alternativnog benda The Kills, na Main Stage-u u istorijskom Kneževom arsenala,  protekao je u znaku energične i harizmatične pevačice Alison Mosshart, koja je sa gitaristom Jamie Hince-om isporučila arsenalovoj publici pank-bluz pesme "U.R.A. Fever",  "Kissy Kissy", "Doing It To the Death", "List of Demands"... 

Britanski post-pank kvintet Editors dao je sve od sebe da pridobije publiku, pa se njihov nastup pretvorio u vrhunac prve večeri Arsenala. Predvođeni gitaristom i pevačem Tomom Smitom, posle izvođenja par pesama sa novog albuma "Violence", nanizali su  hitove "An End Has A Start", "Formaldehyde", "Blood", "Munich", sa furioznom, blistavom završnicom, pred ekstatičnom publikom, u vidu pesama "A Ton of Love", "Ocean of Night", "The Racing Rats", "Papillon" i "Magazine". 

Arsenalski program na Main-u otvorila je legendarna YU grupa braće Jelić nižući klasik za klasikom iz svoje prebogate karijere kao što su "Od zlata jabuka" i "Čudna šuma", dok je svirke na glavnoj bini zatvorio enegrični i rasplesani Dub Inc u rane jutarnje sate.

Prvo veče na Garden Stage-u obeležila je trostruka pank žurka -  kultni kragujevački pankeri KBO! žustrom svirkom sjajno su podigli atmosferu i pripremili publiku za nastup Marky Ramone-a. Bivši bubnjar Ramones-a, sasvim po očekivanju i tradiciji, u sat vremena koncerta otprašio je tridesetak pesama legendarnog pank benda, pred ispunjenim Gardenom.

Logično, posle Marky-a red je došao na "šumadijske Ramons" ČBS koji su u jednom od svojih najboljih nastupa u rodnom Kragujevcu isporučili "Noćas mesec umire mlad", "Sećanja", "Dosadan dan", "Superheroj", "Umesto osmeha"...

Na Gardenu su nastupili i Sitzpinker (kao pobednik Bunta), hardkor Dishumanity, i pred kraj programa riječki Let 3. Prigodno obučeni u šljkokičaste kostime, svirački i zvučno moćni, Let 3 su nastup završili udarnički, himnama "Riječke pi.ke" i "Ku..em u čelo". Čast da završi prvo festivalsko veče na Gardenu pripala je Nikoli Vranjkoviću, koji je pokazao u rane jutarnje časove da ima  izuzetno odanu publiku.

Explosive DJ Stage radio je punom parom čitave noći uz setove koje su priredili Markwood & Hunckie, Kristijan Molnar i NTFO.

U petak 22. juna na Arsenalu nastupaju Viva Vox, Jinx, Bad Copy, Kultur Shock, Mortal kombat, Kolja, Del Arno bend, Nipplepeople i brojni drugi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online