Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.06.2018.
17:41
Vestionline A

Džavasoul pred nastup sa Viljalobosom i Nastićem: Očekujte neprestano igranje 15. juna

Od "Dorian Gray", "Robert Johnson", "Panorama bar/Berghain" klubova u Nemačkoj, preko "Fabric" u Londonu i "Amnesia" na Ibici do, konačno, nastupa pred beogradskom publikom, u Rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, u petak 15. juna, u organizaciji "Blendera".

Promo (Blender)
Rikardo Viljalobos

Čileansko-nemački maestro Rikardo Viljalobos (Ricardo Villalobos) nastupiće u Beogradu zajedno sa Amirom Džavasoulom (Amir Javasoul), di-džejom i producentom koji je rođen u Iranu, odrastao u Kanadi i živeo dugo u Parizu, kao i Markom Nastićem, legendom domaće elektronske scene. 

Viljalobos je rođen u Čileu, odrastao je u Nemačkoj, a za Ibicu kaže da mu je treća kuća. U njegovoj porodici su se smenjivali zvuci salse, južnoameričkog folklora, opere, roka i kasnije pionira elektronske muzike poput Tangerine dream, Kraftwerk i Depeche mode. Kao veliki fan grupe Depeche mode, bio je na njihovim nastupima preko 30 puta i u tinejdž dobu ih je tri godine pratio po turnejama. Oni su mu bili inspiracija i prva muzika koju je producirao bila je po uzoru na njihovu. 

Film o Viljalobosu 

Nemački reditelj, scenarista i producent Romuald Karmakar snimio je 2009. dokumentarac o Viljalobosu, koji je prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji. Film nikada nije postao dostupan široj javnosti, zbog čega žale mnogi Rikardovi fanovi. 

Prošle godine Karmakar je snimio još jedan dokumentarac, pod nazivom "If I think of Germany at night", u kojem se pojavljuje i Viljalobos. 

Otac je Viljalobosu dao priliku da razvije svoju urođenu muzikalnost uvodeći ga u muziku svih žanrova i kultura. Sa 10 godina počeo je da svira konge i da sakuplja mikseve starijih di-džejeva na kasetama. Pohađao je i školu sambe u Brazilu. Već dve godine kasnije pravio je svoje mikseve i prodavao ih u školi ne bi li uspeo da sakupi novac za kupovinu ploča. Postao je strastveni kolekcionar i skuplja ih i danas, trideset godina kasnije. Sa 15 godina dobio je prvi buking, svirao je na školskoj disko zabavi. Prvi put je puštao muziku u klubu 1988. godine, opremljen svojom žanrovski različitom i velikom zbirkom ploča. Iste godine počeo je da producira muziku i kupio je svoju prvu ritam mašinu. 

Danas je Viljalobos poznat i kao jedinstven producent i remikser, za šta je zaslužno njegovo eksperimentisanje zvukom i dužinom trajanja traka, kao i njegova sposobnost da uklopi bilo kakav izvorni materijal u svoju sopstvenu estetiku. Objavio je mnogo albuma, singlova, EP-jeva i remiksa. Njegov najpoznatiji remiks je "The sinner in me", grupe Depeche mode, a među najdužim singlovima izdvaja se 45-minutna numera "Bionic sad". 

Poznat je i po dugim setovima i after partijima, koji publici pružaju posebno iskustvo uživanja u kvalitetnoj muzici. Jedan od najdužih nastupa je bio četrnaestočasovni b2b set sa Džavasoulom na prošlogodišnjem festivalu "Sunwaves". 

A, pomenuti Džavasoul se bavi muzikom preko 20 godina i rado govori o saradnji sa Viljalobosom. 

- Rikardo i ja smo odlični prijatelji, što je najbitnije. On je, takođe, jedna od mojih glavnih inspiracija iz muzičke perspektive, ali isto tako i uzor u privatnom životu. Njegova genijalnost u studiju je neosporna. Kao di-džejevi imamo veoma sličan pristup, koji je, u suštini, zasnovan na tome da se što više zabavimo i uživamo u onome što radimo, a ne da previše razmišljamo o svakom detalju. Takođe, imamo istu opsesiju prema starim, čikaškim i njujorškim pločama. Iz svih ovih razloga uživamo dok radimo zajedno. Uvek se zabavljamo i to stvara lepu i opuštenu atmosferu tokom naših setova, što je najbitnije za celokupnu žurku. Veoma sam srećan što delim svoje vreme putujući širom sveta sa tako sjajnom osobom. Na mene je pozitivno uticao na mnogo načina. Znate, u ovoj industriji imamo puno ljudi koji sve vrlo ozbiljno shvataju i menjaju svoj stav i pristup prema ljudima. Ono što sam najviše naučio od našeg dragog Rikija je to da je važno da uvek ostanete utemeljeni i pristupačni svojoj publici - rekao je Džavasoul. 

Takođe, pred prvi nastup u Srbiji, poručio je da je veoma uzbuđen zbog dolaska u Beograd. 

- Uvek istražim neke istorijske činjenice o gradu koji posećujem, pa će tako biti i sada. Jedva čekam da puštam muziku pred novom publikom. Obično spremim više muzike kada nastupam na novoj lokaciji, tako da budite sigurni da ću biti potpuno spreman. Očekujte neprestano igranje 15. juna! 

Ulaznice za beogradski nastup Rikarda Viljalobosa se nalaze u prodaji putem mreža "Eventim" i "Gigs tix" po ceni od 1290 dinara za regularne karte i 1990 dinara za VIP. 

FB event: www.facebook.com/events/558961814483502 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online