Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.05.2018.
08:29
E. V. A

I Srbija ima svog Vajnštajna

Posle velikog skandala koji je potresao Holivud, kada je producent Harvi Vajnštajn optužen za seriju silovanja u poslednje tri decenije, i kod nas su sada isplivali detalji o nepristojnim ponudama u filmskoj industriji. Legendarni jugoslovenski film "Lepota poroka" doživeo je restauraciju, pa će njegovo digitalno izdanje biti prikazano u okviru projekta Vip Kinoteka, a glavna glumica filma Mira Furlan pričala je za beogradske medije o snimanju filma, golotinji...

M. Karović
Bez dlake na jeziku: Mira Furlan

"Lepota poroka" prikazala je seksualno oslobađanje žene iz unutrašnjosti Crne Gore nakon što dolazi da radi u nudistički kamp. Film je pun scena golotinje, a prikazan je i seks utroje.

- Naši reditelji nisu znali šta da urade s glumicama, osim da ih skinu. Nisam sigurna da li je iko primetio razliku između uobičajenog bezrazložnog, voajerskog i prostačkog seksualizovanja žena na našem filmu od Živkovog pokušaja da u ovom filmu progovori iz pozicije žene kao potpunog autsajdera u društvu - rekla je Mira, koja se nekoliko puta skidala u kultnim jugoslovenskim filmovima.

Glumica je istakla i da je seksualno uznemiravanje u Jugoslaviji bilo svakodnevica.

- Seksualno uznemiravanje je bio vazduh koji smo disali, nešto što si morao da shvatiš kao činjenicu s kojom se živi, inače se nije moglo opstati. Uglavnom smo sve radili da zaštitimo muškarce od njihovog sopstvenog samoponiženja.

Nudili joj seks skandale

Zadranka Emilija Kokić, bivša pevačica grupe Riva, koja je 1989. godine pobedila na Pesmi Evrovizije, otkrila je zašto se povukla iz javnog života i prisetila se kakve je nemoralne ponude dobijala dok je bila deo estrade.
- Bio mi je ponuđen jedan skandal, ali meni je to bilo prestrašno i jednostavno nisam mogla da se pronađem u tome. Trebalo je da se pojavim u novinama kao nečija ljubavnica i to nisam htela. Najviše sam ponosna što sam ostala normalna osoba. To je bilo mnogo teško, sačuvati nekakve moralne vrednosti, nekakva svoja uverenja i stajati iza svojih ubeđenja. Jednostavno stvari vas u tom šoubiznisu melju i sad je samo pitanje koliko ste čvrst orah - rekla je Emilija u emisiji RTL.

Snežana Savić imala je hrabrosti da javnosti otkrije šta su reditelji tražili od nje.

- Toga svuda ima u svim profesijama, pogotovo u glumačkoj, koja je vrlo teška i neizvesna. Ne možete nikad biti sigurni da ćete biti angažovani, a u istom trenutku se javlja taj pritisak da ako ste zgodni i lepi reditelji samo naskaču na vas. I ja sam prošla kroz neprijatnu situaciju. Bio je jedan producent koji je pokušao, ali nije bio agresivan toliko, a desilo mi se da je drugi reditelj počeo da mi preti. Više nije među nama, bio je agresivan i tada mi je rekao "Ako budeš dobra bićeš zvezda, ako ne sahraniću ti karijeru. I nećeš ništa dobiti." Rekla sam mu tada neprimerene reči i pobegla sam. Na tu vrstu poziva reagovala sam drsko i bezobrazno.

Svi hteli da je svuku

O svom lošem iskustvu jednom prilikom govorila je i Olivera Katarina. Popularna glumica i pevačica, koja je nedavno održala koncert u Kombank dvorani, važila je za fatalnu lepoticu. Međutim, nikad, kako kaže, nije pristala da se skine zarad uloge. Ona otkriva da su svi reditelji od nje tražili da se skida.
- To nikada nisam htela da prihvatim, zato sam odbijala uloge. Retko koji film je bio da reditelj nije hteo da me svuče. Malo ko zna da nikad nisam htela da se svučem na filmu. To bi mi možda neke kolege zamerile jer smatraju da se za ulogu treba do kraja otvoriti i dati, ali nikada to nisam usvojila, iako su svi hteli da me svuku. Čak i tajno, da ne znam. U filmu "Derviš i smrt" reditelj Zdravko Velimirović nagovorio je Voju Mirića da mi u jednoj sceni strgne i pocepa haljinu, ali sam brzo reagovala tako da se ništa nije videlo. I za scenu u "Goji" u kojoj je Maja naga, umesto mene je bila dublerka, nisam pristajala na skidanje.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online