Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.03.2018.
23:15
S. Đurić - Vesti A

Bebek stiže u Beograd: Uživam sa sinom na sceni

Željko Bebek (72) stiže u Beograd posle koncerata koje je održao u Zagrebu, Splitu i Osijeku. On će nastupati 21. aprila u Centru Sava u okviru regionalne turneje na kojoj predstavlja album "Ono nešto naše". U razgovoru za "Vesti" s ponosom je pričao o svom sinu Zvonimiru, koji se ozbiljno posvetio muzici iako ima tek 15 godina.

V. Sekulić
Nove pesme i stari hitovi: Željko Bebek na konferenciji za medije u Beogradu

- Koncert u Beogradu posvećen je promociji novog albuma na kome ima devet pesama, pa će zbog toga trajati sat vremena duže. Ona druga dva sata pevaću pesme od 1974. godine do 2017. godine. Sve najbolje pesme koje je publika sa mnom sve ove godine pevala i dalje su aktuelne i dalje su sastavni deo mojih nastupa. Na repertoaru je 37 numera, pa neka Beograđani spreme dlanove i cipele za ples - najavio je Bebek.

Zajedno s njim na sceni biće i njegov sin Zvonimir, koji je već na Muzičkoj akademiji.
- Imam 15 muzičara na bini koji me prati, a najvažnije u tom zvuku je pojava jedne formacije očevi i sinovi. Pored mog sina na sceni će biti i sinovi Branimira Mihaljevića - Marko i Matej. Nije zato što je moj, ali Zvonimir je sjajan i sigurno će oduševiti beogradsku publiku. Za mene je uživanje kada je on pored mene na sceni, pogotovo zato što nisam verovao da će neko od moje dece poći mojim putem. Onda se desilo da se Zvonimir strašno zaljubi u muziku, da zna sve što sam ja ikad otpevao, da zna da svira. On nije stalni član benda jer ne bih želeo da ga zarobim, ali ga zato vodim sa sobom na sva putovanja da bude moj poseban gost i da ga publika upozna. Srce mi je kao kuća kad ga vidim kraj sebe na bini. Zvonimir ima tek 15 godina i verujem da je pred njim ozbiljna karijera - kaže Bebek.

Goran otišao svojim putem

Iako je pre više od tri decenije otišao iz Bijelog dugmeta, priča o ovoj grupi je neizbežna kad se pomene Bebek.

- Našao sam se u poziciji da sam morao da radim ono što ne želim, pa sam rešio da pokušam sam. Imao sam puno sreće, Bog mi je pomogao da posle odlaska iz Bijelog dugmeta zauzmem svoje mesto i postanem onaj koji odgovara sam za sebe, da biram sam, ne samo pesme, nego i tekstove, biram putovanja, koncerte... To sam mogao tek kada sam otišao iz tog sjajnog i prekrasnog benda. Goran je imao svoje planove, ja svoje i onda je bilo najbolje da on ode svojim, a ja svojim putem - kaže Bebek i dodaje da je u karijeri vrlo malo pravio kompromise.

- Kad sam bio primoran na kompromise, ja bih pobegao. Ne zato što sam težak čovek, već zato što znam da kad radim nešto što ne želim ne mogu to dobro da radim, pa je bolje da ne radim uopšte.

Otkriva na kraju i kakve savete je dao nasledniku:
- U muzici možeš da radiš smo ono što osećaš. Jedini savet koji sam mu dao jeste da ne pravi kompromise, da u muzici radi ono što želi i kako se oseća. To je jedina mogućnost da napravi karijeru i da od muzike lepo živi. Ako bude pravio kompromise, možda će brzo postići uspeh, ali će isto tako i brzo nestati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online