Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.03.2018.
14:48
Vestionline A

Džiboni u Spensu: Meni ne treba veća popularnost

Džiboni (Gibonni) je u sinoć održao spektakularan osmomartovski koncert pred 10.000 posetilaca u rasprodatoj velikoj dvorani Spensa u Novom Sadu. I pre nego što je otpevao jedan stih pesme "Sreća", kojom je otvorio skoro tročasovni koncert, Džiboni je dočekan ovacijama publike.

Teodora Ćirić
Džiboni u Spensu

"Drago mi je da sam ponovo ovde sa vama posle sedam godina. Verujem da ćemo se odlično zabaviti večeras", uzvratio je Džibo. 

U prvoj polovini koncerta, kog je krasila impozantna scenografija bine sa maketom ribarskog broda "Udica", Džiboni je proveo publiku kroz važne momente svoje karijere, kombinujući stare klasike i pesme sa aktuelnog albuma "Familija" (koji je objavio sa Oliverom Dragojevićem). 

Publika je pozdravljala prve taktove svake pesme koju je Džiboni sa bendom izvodio, uživajući u prepoznatljivoj mešavini popa, roka, kancone i dalmatinskog zvuka.

Spens je horski sa Džibonijem pevao hitove kao što su "Činim pravu stvar", "Mirakul", "Anđeo u tebi", Onako od oka", "Ovo mi je škola"...

- Prepoznajem mnoge drage ljude u publici. Vidim prijatelje iz Zadra, Skoplja, Beograda...Eto prepoznao sam i tebe...Ti, ti što si nosio žute cipele na koncertu u Sava centru - rekao je Džibo u jednom trenutku, da bi kao potvrdu njegovih reči jedan mladić podigao žutu cipelu u vazduh, što je izazvalo ovacije u publici. 

Popularnog hrvatskog kantautora pratio je sinoć na sceni izvanredan bend sastavljen od vrhunskih istrumentalista, predvođen cenjenim muzičkim producentom Nikšom Bratošem koji je svirao gitaru. 

Koncert je glasom i pojavom obogatila pevačica Maya Azucena, a u pesmi "Judi, zviri, beštimje" Džiboniju i bendu pridružila se na sceni dalmatinska klapa, čiji su članovi pevanjem pojačali mediteranski ugođaj celog koncerta. 

Potom se na scenu velikog Spensa popeo popularni hrvatski Roker Damir Urban koji je zajedno sa Džibonijem otpevao veliki hit "Libar", kao i "Budi moja voda". 

- Imamo koncert na praznik žena i zahvaljujem se svim muškarcima koji su večeras ovde radi mira u kući - našalio se Džiboni.

U završnici koncerta koju je obeležilo izvođenje pesama "Oprosti", "Vrime da se pomirim" i "Zlatne godine", Džiboni je sišao u publiku i podelio radost nastupa sa ljudima koji su došli da ga vide i čuju. 

Potom su se svetla u Spensu ugasila, da bi splitski kantautor sa nekolcinom muzičara prešao na manju pozornicu u sredini dvorane, gde je u samoj završnici koncerta u kamernoj atmsferi otpevao antologijsku pesmu "Nisi više moja bol"...  Usledio je bis i horsko pevanje "Cesarice" svih deset hiljada ljudi u Spensu.

- Meni ne treba veća popularnost. Srećan sam što mogu podeliti svoju muziku sa ljudima koji me razumeju - poručio je Džiboni publici. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online