Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.02.2018.
08:28
S. Đurić - Vesti A

I kredit ide bolje uz slavne face

U želji da privuku svoje kupce i korisnike, velike kompanije sve češće angažuju poznate ličnosti u svojim reklamnim spotovima, a sudeći prema onome što gledamo na našim malim ekranima najtraženiji su glumci. Popularnost umetnika je veoma bitna u svakom spotu.

Facebook/Andrija Milošević
Andrija Milošević reklami za Nektar sokove

Najnoviji primer za to je Andrija Milošević, koji nas sa bilborda u poslednje vreme gleda poput političara u kampanji sa političkim sloganima. Naime, popularni glumac dobio je glavnu ulogu u reklami za Nektar sokove. A koji sok je najbolje piti gledaoce je savetovao i Slobodan - Boda Ninković, Nikola Kojo, Branimir Brstina.

- Pre svega, vidim o čemu se radi, koji proizvod je u pitanju, ali moram da priznam da je podjednako, ako ne i važniji taj finansijski momenat kada je u pitanju snimanje reklame. Tako je to kod nas. Reklama jeste efektna, ali ne znam koliko doprinosi prodaji - rekao je jednom prilikom Boda Ninković.

youtube.com/Lav Pivo
Majstor za atmosferu: Nenad Jezdić u reklami za Lav pivo

U kojoj god da se reklami pojavi, Nenad Jezdić izmami osmeh. U jednoj od reklama glumac je masirao Imlekove kravice, a mnogi se slažu da je njegov lik iz reklame za Lav pivo najvoljeniji na ovim prostorima.

- To je lepo, što se oseti i kroz komunikaciju s nepoznatim ljudima. Tada shvatiš da te vole, simpatičan si im i drag. Na taj način postaješ neko njihov i polako počinješ da uživaš status koji su imali veliki srpski glumci koje su zvali narodnim glumcima. Prva reklama uticala je da dobijem taj status, kao i neke potonje i pojedine uloge pre nje - rekao je Nenad Jezdić pre par godina za "Stori".

Zbog Roberta kupovali čarape

Snimanje reklama svojoj bogatoj karijeri dodao je i bivši fudbaler Robert Prosinečki, koji je bio glavni akter u reklami za čarape fabrike Udarnik, koja je bila veoma poznata u bivšoj Jugoslaviji. Osim Prosinečkog, u reklami su se pojavili i Predrag Danilović i glumica Lidija Vukićević. Pevačica Nina Badrić karijeru je započela kao član hora Zvezdice, s kojim je snimila i reklamu za sladoled Ledolina. Nekadšnja mis Jugoslavije Ana Saso reklamirala je nekad veoma popularni sok Pipi. Ovaj napitak od narandže možda nije bio toliko zanimljiv kupcima, ali vrhunska reklama ušla je u legendu zbog lepotice koja je reklamirala sok. I Severina Kojić mamila je uzdahe muškog dela publike ispred malih ekrana reklamirajući sladolede.

Miloš Biković u poslednje vreme je veoma tražen i kao glumac u spotovima, ali i reklamama. On je jednom prilikom rekao da njegov posao ima dve strane.

- Jedna je umetnička, a druga komercijalna. Vi morate da balansriate između te dve stvari. Divim se glumcima koji uspevaju da ostanu samo glumci i da ne uđu u sferu koja je komercijalna. S druge strane, sve što radim, bilo to reklama ili spot, mora da ima neku meru i ukus i da nikada ne postane deo naše rijaliti stvarnosti ili estrade - rekao je Biković.

U reklamama za banke i kredite klijente privlače poznata lica Dragan Jovanović, Nebojša Ilić, Ljubinka Klarić...

Kaladont iz 1926. godine

Prva srpska reklama ikada snimljena, bila je ona za Kaladont iz 1926. godine iz perioda Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Snimljena je u Beogradu u produkciji Pobeda filma i traje čak 7 minuta. Glavni lik je Natalija kraljica plaže, uvek orkužena muškarcima i Milica, koja je uvek sama, a ne zna zašto je to tako. Zato je odlučila da potraži savet od Natalije, koja joj otkrije da je tajna u zubnoj pasti. Reklame kao što je ova u to vreme prikazivale su se u bioskopima, jer su oni tada služili kao sredstvo za informisanje o najnovijim događajima u zemlji i svetu, novim proizvodima i stvarima, i o aktuelnostima uopšte, s obzirom na to da nije bilo televizije.







 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online