Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.02.2018.
10:34
S. Đurić - Vesti A

U ritmu valcera do Evrosonga

Dušan Svilar (27) jedan je od učesnika ovogodišnje Beovizije na kojoj će se, posle deset godina pauze, birati predstavnik Srbije za Evrosong. Iako ne želi da se bavi prognozama i svojim plasmanom na festivalu, on ističe da je velika čast predstavljati svoju zemlju na prestižnom takmičenju kao što je Evrosong.

M. Tošković
Ne razmišlja o plasmanu: Dušan Svilar

- Na Beoviziji ću izvesti numeru "Pod krošnjom bagrema" autora Gorana Kovačića. Nikada do sada nisam pevao pesmu u ovom stilu i predstaviću se na potpuno drugačiji način u odnosu na prethodni izbor za srpskog predstavnika 2013. godine. Posebno su mi se dopali topli lirski stihovi pesme koja govori o sećanju na staru ljubav koju je svako od nas na neki način doživeo u životu. Pesma je u ritmu valcera i verujem da će se dopasti publici - otkriva Svilar.

On ističe da se ne obazire na negativne komentare koji su se pojavili u javnosti od trenutka kada je obelodanjen spisak takmičara za Beoviziju.

Kemini hitovi sa tamburašima

- Snimam pesme koje je komponovao Kemal Monteno, ali u drugačijem aranžmanu i pevaću ih zajedno sa tamburaškim orkestrom D7. Pored toga učestvovao sam u snimanju dve pesme na novom albumu Jovana Maljkovića koji je pre neki dan objavio PGP RTS. Tako da ću se u narednom periodu posvetiti promociji ovih pesama.

- Iskreno, uopšte ne čitam komentare niti se bavim time. Moja stvar je muzika i pesma, tome sam posvećen, a ostalo će da oceni publika kada otpevam pesmu 20. februara u Centru Sava. Za mene je najvažnije da prenesem pozitivnu energiju, emocije koje nosi pesma pa ću se skoncentrisati na to. Mislim da bi svakome pevaču, pa i meni, mnogo značilo da bude predstavnik svoje zemlje na tako jednom velikom festivalu kao što je Evrosong. Ne bih govorio o očekivanjima, samo želim da pesmu izvedem na najbolji način - kaže Svilar.

Iako ga nema u medijima Svilar i dalje radi, peva i igra lik Dragutina Dimitrijevića Apisa u mjuziklu "Tajna crne ruke".

- Predstava se poslednji put igrala u Novom Sadu u Srpskom narodnom pozorištu i Centru Sava. Rad sa režiserom Ljubišom Ristićem mi je dopunio obrazovanje, kada je u pitanju gluma i scenski pokret pored pevanja koje je bilo primarno u ovom mjuziklu. Završio sam Muzičku akademiju u Beogradu, tako da sve ide nekim svojim tokom.

Pesma opisuje muzičara

Dušan je pobednik treće sezone Zvezda Granda, ali više ne prati ovo muzičko takmičenje.
- Danas je nadmetanje postalo zahtevnije na nekom drugom nivou. Možda sada muzika nije prioritet kao ranije. Ono što je meni lično zasmetalo je što se ne izgovaraju imena takmičara, već takmičar broj jedan, dva... Mislim da su to pre svega ljudi koji bi želeli da se bave umetnošću i zaslužuju da se njihova imena izgovore - smatra Svilar i dodaje:
- Ja volim da se predstavim kroz pevanje i pesmu, to je ono zbog čega sam tu. Sve ostalo je manje bitno. Pesma je ta koja najbolje može da opiše muzičara. Živim slobodno, ne moram da sakrivam privatni život i nemam nikakav problem.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online