Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.01.2018.
02:00
S. Đurić i D. Petrović - Vesti A

Politika kao trula daska

Pored glume, koja im je u krvi i primarno zanimanje, mnogi glumci su se manje ili više uspešno okušali i u politici. Od "plišane revolucije" na Terazijama Branislav Lečić je dogurao do fotelje ministra za kulturu u Vladi na čijem je čelu je bio Zoran Đinđić.

A. Čukić
Umetnost važnija od politike: Lazar Ristovski

- Generacije koje dolaze biće izazvane ovim što sam ja uradio, to što sam kao umetnik prihvatio da budem i političar. Sutra će, možda, baš ovaj moj gest biti inspiracija ljudima, i to ne samo umetnicima, da shvate da je politika kreativno mesto gde se može projektovati budućnost. Moj ulazak u politiku govori da umetnik, i to uspešan, može da izađe iz svoje strasti, zadovoljstva poslom, i da se pozabavi uređenjem ambijenta za dobro našeg nacionalnog opstanka i identiteta - govorio je Lečić u vreme kada je postao ministar kulture.

Mlako i haotično

- Scena u srpskoj politici je mlaka i haotična i nikad ne bih išao u politički život kako bi postao ministar kulture - rekao je jednom prilikom Nebojša Glogovac. On se ne libi da javno iznese svoje mišljenje o društvu u kojem živi, da potkači folk zvezde, pa kome krivo, kome pravo.

I njegov kolega Voja Brajović jedno vreme je sedeo u ministarskoj fotelji, ali...

- Nisam se bavio politikom, samo sam pokušavao da napravim nešto dobro za kulturu. Možda je to bilo utopijski i neuspešeno, ali samo to mi je bilo u glavi. Sada kada je sve to prošlo, ponosno mogu da kažem kako smo dobro mislili, a neke stvari i uradili - rekao je svojevremeno Brajović.

Lazar Ristovski je na poslednjim izborima podržao SNS i Aleksandra Vučića, ali smatra da oni koji se bave umetnošću ne treba da se opterećuju dnevnom politikom.

- Umetnost je starija i važnija od politike. To što političari poslednjih decenija zauzimaju mnogo više medijskog prostora od umetnika, jeste hendikep ovog vremena. Nadam se da će ponovo doći ako ne renesanse umetnosti, ono bar vreme u kojem će umetnici medijski prostor podjednako deliti s političarima - smatra Ristovski.

A. Čukić
Vratila partijsku knjižicu: Lidija Vukićević

Zvezda Srpske radikalne stranke bila je i Lidija Vukićević, ali je posle izbora 2012. godine vratila partijsku knjižicu.

- Na Drugoj otadžbinskoj upravi vratila sam knjižicu, jer se nisam slagala s tim da Vjerica Radeta postane potpredsednik stranke - rekla je tada Lidija.

Nisam ja starleta

Glumci koji su podržavali opoziciju najčešće su zbog toga imali probleme. Otkazuju im se predstave, a mnogi ih pitaju šta im je to trebalo.
- Mene uvredi kad kažu - šta imaju glumci da se mešaju u politiku. Pa nisam ja starleta sine moj, ja sam čitao Šekspira, Dostojevskog, imam neki stav o životu. Imam pravo kao građanin da iznesem svoje mišljenje, a to što sam glumac je prednost jer mediji pažljivije slušaju. Čak i da imamo pogrešan stav, imamo pravo da pričamo, a ne da nas neko ućutkuje! - rekao je Nikola Đuričko, koji je javno podržao Sašu Jankovića i njegov Pokret slobodnih građana. Međutim, nejasno je da li je on i dalje član predsedništva ove stranke, jer u trenutku kada su mnogi izašli iz PSG-a on je bio na gostovanju u inostranstvu, a o svom političkom angažmanu više ne priča.


 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online