Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.12.2017.
22:22
Vesti A

Zajedno krčili put ka slavi

Danas, pre tačno 25 godina, na kioscima se pojavio prvi broj "Vesti". Od tog prvog broja pa naredne dve i po decenije naš list je izveštavao sa brojnih estradnih događaja, bili smo na koncertima domaćih pevača kao što su Zdravko Čolić, Ceca Ražnatović, Bijelo dugme, ali i na nastupima svetskih zvezda Rolingstonsa, Madone, Dženifer Lopez...

Z. K. Munja
Drag gost: Zdravko Čolić uvek uz "Vesti"

Oku naših fotoreportera nisu promakla ni snimanja najpoznatijih filmova i serija, naši saradnici uradili su na hiljade intervjua sa najvećim zvezdama pop, rok i narodne muzike. I svi su bez zadrške govorili za naš list znajući da sve ono što kažu ostaće baš tako bez nepotrebnog izvrtanja reči i činjenica.

- Kad god nastupam u dijaspori uvek iskoristim priliku da kupim "Vesti". Čini mi se da ste na najbolji mogući način postali veza matice i naših ljudi u rasejanju. Sa posebnim zadovoljstvom mogu da istaknem da sa "Vestima" uspešno sarađujem već dve i po decenije, kroz koncerte i druge manifestacije družili smo se širom Evrope, Kanade i Australije. Verujem da će tako ostati i ubuduće. "Vestima" želim i dalje mnogo uspeha, da zadrže kvalitet koji neguju decenijama, još mnogo jubileja i dobrih priča - poručio je Zdravko Čolić, koji je uvek bio rado viđen gost u našoj redakciji.

U razgovoru sa našim novinarima pričao je kako se priprema za velike koncerte poput onih koje je imao na Ušću, stidljivo je iznosio po neki detalj iz privatnog života, veselio se i pevao na našim proslavama.

I Bilja Krstić rado se seti druženja sa "Vestima", podrške koju je od nas dobijala na nastupima u inostranstvu dok je sa svojim Bistrikom krčila put kroz muzički svet koji nije bio ni lak, ni jednostavan, ali po njoj jedino ispravan.

Z. K. Munja
Saša Matić

Mnogo volim "Vesti"

- Vi ste počeli da radite 1992. godine a devet godina kasnije sam se ja pojavio sa prvim albumom. Ja prosto ne zaboravljam neke stvari. Ne volim mnogo da se eksponiram po novinama i medijima, kad nema potrebe za tim. I uvek samo to radio onda kad je trebalo. Ali, "Vesti" su novine koje su, recimo kada ja pozovem Duška, Sašu ili novinara i pitam da li možete da objavite sutra šta sam ja jutros doručkovao i vi kažete može, nema problema. Takav mi odnos mi imamo, bukvalno dajem banalan primer. I ja "Vesti" mnogo volim, prvo sam prijatelj sa kućom, drugo imali smo veoma dobru poslovnu saradnju, imamo je i dalje i ja sam uz "Vesti" dok traju - kazao je Saša Matić.

- Još uvek se sećam prvog intervjua za "Vesti" i koliko sam bila oduševljena kada sam najavila koncerte u inostranstvu. Sećam se koliko se mojih prijatelja, koji su kao biseri rasuti po svetu, tada javilo da mi kažu kako su pročitali taj intervju. Veoma je važno da imamo ovakav list koji je veza sa našim ljudima koji žive u inostranstvu. "Vesti" nam donose toliko toga, od zanimljivih priča o našim uspešnim ljudima, o politici, sportu ili kulturi. Saznajemo novosti o dijaspori i o životu naših koji dugo žive u zemljama Evrope i sveta. Od srca vam želim još puno godina uspešnog rada, dobre međusobne odnose, naravno i puno zdravlja i sreće - kazala je Bilja, danas dobro poznato ime u vorld muzici na različitim stranama sveta.

Z. K. Munja
Ponosan na naše nagrade: Željko Joskimović

Plakete "Vesti" i Evrosong

Godinama i decenijama je zaštitni znak "Vesti" bio i izbor za najboljeg pevača i pevačicu, kao i hit godine u kategoriji narodne i zabavne muzike. Birali smo najbolje uz svesrdnu podršku naših čitalaca, ali i pevača na estradi koji su ocenjivali rad svojih kolega.

Dobiti priznanje "Vesti" bila je velika čast, ali i merilo uspeha na estradi. Spisak dobitnika je podugačak - Ceca Ražnatović, Lepa Brena, Zdravko Čolić, Dragana Mirković, Marija Šerifović, Jelena Tomašević, Željko Samardžić, Mira Škorić, braća Saša i Dejan Matić, Ana Nikolić, Severina Kojić, Rada Manojlović, Tijana Dapčević... Zapravo gotovo svi oni koji i danas važe za najpopularnije pevače na estradi. Mnogi od njih su stasavali uz "Vesti", beležili prve uspehe...

Željko Joksimović jedan je od pevača koga su "Vesti" pratile od početka karijere. I danas se rado priseti podrške našeg lista pred odlazak na Evrosong u Istanbul 2004. godine. Bila je to prekretnica u njegovoj karijeri, ali i prvi veliki uspeh tadašnje države Srbije i Crne Gore na evrovizijskoj muzičkoj sceni posle višegodišnjeg odsustva. Sa pesmom "Lane moje" osvojio je Željko tada drugo mesto u Turskoj dobrim delom zahvaljujući glasovima naših zemljaka u dijaspori. Slavio je Željko, slavila je Srbija, ali slavila je i dijaspora, jer se posle godina ratova i sankcija Srbija predstavila svetu na jedan od najlepših načina - pesmom.

M. Karović

Visok profesionalizam

- Čestitke za jubilej "Vesti", jer postojati i opstati u ovim vremenima nije ni lako, ni jednostavno. To vi najbolje znate. Imao sam zadovoljstvo da sarađujem s novinarima i fotoreporterima "Vesti".

Visok profesionalizam i strpljivost za sagovornika su dva osećanja koja ističem. Činjenica da ste naša veza sa čitavim svetom i našom dijasporom dodatno obavezuje i vas i nas da zajedničkom poslu pristupimo sa punom pažnjom. Moje iskustvo kaže, i sa zadovoljstvom - rekao je Radoslav Zelenović, upravnik Audio- vizuelnog arhiva i centra za digitalizaciju SANU.

- Želim da vam čestitam 25. rođendan i da se zahvalim na korektnoj saradnji i podršci koju mi pružate. Frankfurtske "Vesti" su list koji se čita među našim ljudima u Evropi i svetu i vaše reči imaju težinu. To nosi i odgovornost da zadržite visok nivo, objektivnost i relevantnost, u čemu svakodnevno uspevate. Nastavite sa takvim radom i da proslavite još mnogo, mnogo rođendana - poručio je Željko Joksimović.

Svako priznanje "Vesti" koje je dobio i danas čuva, i s ponosom ih pokazuje svima koji dođu u njegov studio Minakord. Njegov uspeh u Istanbulu tri godine kasnije zaokružila je Marija Šerifović pobedom na Evrosongu u Finskoj. I opet slavlje i zahvalnost "Vestima" na podršci.

N. Đurović
Na licu mesta: Sa ekipom serije "Ubice mog oca"

"Vesti" na setu

Za ovih 25 godina nijedan značajniji film ili serija nisu mogli da se snime bez ekipe "Vesti" na terenu. Imali smo privilegiju da prisustvujemo prvoj klapi TV serije "Senke nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića, koja je pomerila granice, i iz nedelje u nedelju beleži rekordnu gledanost.

M. Karović
Vojin Ćetković kao Stefan Prvovenčani

Snimanje prve sezone smo ispratili od početka do kraja, bili smo u Filmskom studiju izgrađenom u Barandi, kao dragi gosti Bjelogrlića i ostatka ekipe ove serije.

Obilazili smo tada za seriju izgrađen sirotinjski deo Beograda - Jatagan malu sa malim trošnim kućama, zemljanim stazama, u kojoj centralno mesto zauzima kafana "Kod Nišliju", dok je u drugom delu predstavljen bogatiji, popločan deo, sa zgradom Policijske uprave Beograd, jorgandžijskom i bombondžijskom radnjom, berbernicom, pijacom, gradskim kafanama...

Interesantno je bilo i na snimanju serije i filma o pesniku i tvorcu najlepše ljubavne pesme Lazi Kostiću i njegovoj neizmernoj ljubavi prema Lenki Dunđerski. Zbog Laze i Lenke put nas je odveo u Sremske Karlovce i tog vrelog letnjeg dana, na Veliku Gospojinu, ovaj gradić u Vojvodini bio je jedna velika scenografija koja je dočarala vreme kada je živeo i stvarao Kostić.

Na setu su nas dočekali Vojin Ćetković, koji je maestralno oživeo lik čuvenog pesnika, Tamara Aleksić u ulozi zanosne Lenke, reditelj Zdravko Šotra, Dejan Lutkić, Nebojša Ilić i drugi.

U Lipovici nedaleko od Beograda zabeležili smo kadrove sa snimanja dugo pripremane serije "Nemanjići, rađanje kraljevine" prema scenariju Gordana Mihića. Od prvog dana ovaj grandiozni projekat izazvao veliku pažnju javnosti.

Da nikad ne postanete žuti

- "Vestima" želim da, kao i do sada, prenosite istinu, da se bavite svedočenjem istine, da istinite sadržaje imate u svojim novinama i da nikad ne postanete "žuti". Želim da oplemenjujete ljude i da ih vodite ka istini, da ljude usmeravate ka poštenju i da čitaocima prezentujete i predstavljate dobre uzore. To je, čini mi se, uloga medija - rekao je poznati glumac Nenad Jezdić.

Pored autentičnih objekata kao što su crkve koje su izgradili Nemanjići, specijalno za potrebe snimanja ove serije napravljen je pravi, mali srednjovekovni grad u kome je vladao Stefan Nemanja. I opet nas je na setu dočekao naš stari znanac Vojin Ćetković, ovog puta u ulozi Stefana Prvovenčanog. Premijera ove serije zakazana je za 31. decembra i mnogi s nestrpljenjem očekuju da vide prvu ekranizaciju o nastanku prve srpske kraljevske dinastije.

Uvek uz prave vrednosti

Bez "Vesti" nije moglo da prođe ni snimanje najgledanije srpske serije "Selo gori, a baba se češlja" i "Ravna gora" Radoša Bajića, kao ni brojna ostvarenja Zdravka Šotre koji je uvek rado i bez zadrške govorio za naš list. Naravno, bili smo i na snimanju najgledanije domaće krimi serije "Ubice mog oca", Gage Antonijevića, koji nas je ugostio i u selu Zagajica kod Vršca na setu filma "Zaspanka za vojnike", epske sage o junaštvu srpske vojske tokom Prvog svetskog rata. Snimanje serije "Koreni" po romanu Dobrice Ćosića bio je razlog zbog koga se ekipa "Vesti" zaputila u rustična sela Gornji Račnik i Bagrdan nedaleko od Jagodine. O svojim utiscima sa seta, ali i važnosti same serije za "Vesti" su govori njeni akteri - Sloboda Mićalović, Nenad Jezdić, Igor Đorđević, Goran Šušljik...
- Uloga Simke došla mi je u pravom trenutku moje glumačke zrelosti. To je žena koja je svedok gašenja jedne porodične loze i ona na svoj način pokušava da spreči da se ognjište ugasi. Ovo su skupi projekti i hvala RTS-u što se u u današnjem vremenu bori za kulturu, posebno što se gubi bilo kakav osećaj za lepo, moral, etiku, sve što podrazumeva život i jedan kvalitetan način da opstanemo kao nacija - rekla je tada za "Vesti" Sloboda Mićalović.




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online