Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.12.2017.
22:30
S. Đurić I D. Petrović A

Maja se gura na Evrosong

Srpski mediji ovih dana opet spekulišu oko srpskog predstavnika na Evrosongu. Kao favoriti pominju se Jelena Tomašević i Maja Nikolić, ali Olivera Kovačević, urednik Zabavnog programa RTS-a to demantuje i kaže da neće biti povlašćenih.

Z. K. Munja
Hoću i ja: Maja Nikolić

Kako "Vesti" saznaju, u RTS-u će ovih dana otvarati pristigle ponude na javni konkurs, potom sledi preslušavanje snimaka, selekcija pa tek onda odluka i lista potencijalnih kandidata. Da li će se srpski predstavnik birati na Beoviziji krajem februara još uvek se ne zna. To pre svega zavisi od pristiglih ponuda i, naravno, od novca. Među potencijalnim kandidatima za Evrosong mediji pominju i Sanju Ilića i Balkaniku, Sašku Janković (bivša učesnica takmičenja Prvi glas Srbije) kao i Pinkove zvezdice Mateju Vukašinovića i Igora Lazarevića. Olivera Kovačević, urednik Zabavnog programa RTS-a tvrdi da nemaju šta da kriju.

Crnogorci nemaju sreće

I Radio-televizija Crne Gore vratila je njihov festival pod imenom Montevizija. Ovih dana završava se konkurs koji su raspisali za kompozicije, a pravo na učešće imaju svi autori širom sveta bez geografskih ograničenja. Kada će sam izbor biti održan za sada nije poznato. Dosadašnji izbor Crnogorcima nije doneo baš mnogo sreće, a svaki Evrosong uglavnom su završavali pri dnu tabele.

- Priča da se na Evroviziju ide preko veze su gluposti. Javno će na našem sajtu biti objavljena imena svih koji su se prijavili. Žiri će biti oformljen u februaru, kada bude organizovano takmičenje. Trudićemo se da sastav bude potpuno nepristrasan - rekla je Olivera Kovačević.
Maja Nikolić je pre izvesnog vremena nagovestila da će se prijaviti, ističući da joj Evrovizija "pripada" još od 1991. godine, iako je tada na evrovizijsko takmičenje otišla Bebi Dol. Ona je poručila da pored nje nijedan izvođač nema šanse. Maja je u nekoliko navrata pokušala da ode na Evroviziju, ali sve se završilo na njenim optužbama na račun organizatora da je takmičenje namešteno. Jelena Tomašević, koja je Srbiju predstavljala na Evrosongu 2008. godine u Beogradu na društvenim mrežama napisala je "da se nije prijavila i da ne učestvuje u trci za odlazak u Portugal".

Hrvati vraćaju Doru

Prethodnih godina zemlje sa prostora bivše Jugoslavije ukinule su festivale u želji da uštede pare, jer je samo učešće na Evrosongu prilično skupo. Međutim, ispostavilo se da su festivali izgleda ipak i najbolji način za izbor predstavnika za Evrosong što su shvatili i Hrvati. Posle šest godina pauze i oni ponovo sve ozbiljnije razmatraju festivalski način izbora, pa se na velika vrata vraća Dora. Festival bi trebalo da bude održan krajem februara, ali se još uvek ne zna da li će biti u Opatiji, gde je i zaživela ova manifestacija, ili u nekom od studija HRT-a u Zagrebu. Odluku će doneti rukovodstvo HRT-a u zavisnosti od broja pristiglih kompozicija na konkurs, i naravno, od para. Prva Dora održana je 1993. u Opatiji i te godine Hrvatska se pod svojim imenom prvi put samostalno takmičila na Evrosongu.

Bilo je onih koji su navijali da nas na Evrosongu sledeće godine predstavlja Jelena Karleuša, ali ona ne odustaje od svojih uslova.

- Moji uslovi za odlazak na Evrosong su - Ja biram pesmu. Ja osmišljavam nastup. Niko mi se ne meša. Inače, ne smarajte me više na tu temu - napisala je Jelena na Tviteru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online