Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.11.2017.
08:11
S. Đurić - D. Petrović - Vesti A

Majke i ćerke na sceni i van nje: Hrabro je ići maminim stopama

Nina Janković odigrala je poslednju predstavu "Hipnoza jedne ljubavi" i povukla se na trudničko bolovanje. Nju će na pozorišnoj sceni zameniti Mina Softić, ćerka Anice Dobre koja takođe igra u ovom komadu.

Instagram/kalinakovacevic
Kalina Kovačević i Ljiljana Blagojević

- Više sam uprkos mami odlučila da se bavim glumom jer jeste kliše da dete glumice želi da bude glumac. To smo već mnogo puta čuli. I mislim da je dosta hrabro ići tim stopama zato što ne postoji ništa što ona nije ostvarila, a što ja ne mogu da postignem - rekla je Mina.
Kalina Kovačević odavno je potvrdila da je sjajna glumica, a sa majkom Ljiljanom Blagojević igrala je više puta na teatarskoj sceni.

- Dok sam bila mala stalno su me pitali da li ću i ja biti glumica, i već tada sam osećala ogroman teret. Nerviralo me je kada su ljudi moju majku saletali na ulici, tražili autograme. Ipak, kako sam odrastala, shvatila sam da je i moja karijera omeđana glumom i pisanjem. Bilo bi čudno da sam otišla u doktore ili astronaute - rekla je jednom prilikom Kalina Kovačević.

Rame uz rame sa majkom, čuvenom Svetlanom Bojković stoji i Katarina Žutić. Sa samo 20 godina dobila je prvu veliku ulogu u filmu "Crni bombarder". Nije joj bilo lako da kao ćerka Cece Bojković i Miloša Žutića izađe iz senke poznatih roditelja, ali je uspela.

Radmila Živković kaže da je srećna što je njena naslednica Bojana Bambić postala glumica. Zajedno su igrale u filmu "Zona Zamfirova" i u seriji "Ulica lipa".

Otac i sinovi

Braća Branislav i Sergej Trifunović prvi put su se zajedno zaigrali u filmu "Burek". Obojica vrsni glumci, svako svoju karijeru gradi na svoj način. Uzor im je niko drugi do otac Toma, čuveni glumac kruševačkog i užičkog pozorišta. Glumio je i u nekoliko filmova i serija, a reditelj Marko Kostić došao je na ideju, pa je oca i sinove spojio u filmu "Kozje uši".

- Ne volim kada me upoređuju s mamom, želim da budem potpuno samostalna, da izgradim sopstveni put jer sam igrom slučaja u istom poslu kao i majka. Postala sam glumica po svojoj želji i uverenju da sam rođena za glumu - rekla je Bojana.

Ivana Mihić je već sa devet godina igrala u svom prvom filmu "Srećna porodica", u kome joj je majku glumila njena prava mama Vera Čukić, a scenario i režiju potpisao njen otac Gordan Mihić.

- Mama mi je otkrila čaroliju i lepotu glumačkog poziva, a saveti mojih roditelja su mi dragoceni. Moja majka bila je u drugom stanju sa mnom kada je igrala ulogu Roksane u predstavi "Sirano de Beržerak". Dve decenije kasnije igrala sam isti lik na na istoj sceni u Narodnom pozorištu - ispričala je Ivana.

Lepe sestre Mićalović

U glumačkom svetu nije neobično da se ispred kamera zajedno nađu sestre i braća. Sloboda Mićalović popularnost je stekla ulogom Vake u filmu Zdravka Šotre "Zona Zamfirova" 2002. Tada je na setu u pozadini bila i njena mlađa sestra Dragana, koja je bila fascinirana kamerom, glumcima, a posebno Draganom Nikolićem. Petnaest godina kasnije ona će se naći u nastavku ovog filma "Vrati se, Zone", a sa sestrom je igrala i u seriji "Nepobedivo srce" uz podršku starije sestre Bobe.
I Tamara Dragičević bila je najveća podrška svom bratu Miodragu koji se sjajno snašao u glavnoj ulozi u seriji "Čizmaši".
- Brata ne savetujem mnogo, iskreno, od njega mnogo učim iako je on mlađi od mene. Srećna sam što smo brat i sestra, naše karijere su potpuno drugačije, što je i normalno - rekla je jednom prilikom Tamara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online