Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 31.10.2017.
06:00
S. Đurić - Vesti A

Ko je Danica Krstić: Srpska baština draža od estrade

O Danici Krstić (22), koja je pre neki dan predstavila prvenac "Pod gorom se šetalo devojče", najbolje govori glas. Ova mlada Kragujevčanka karijeru je počela sa samo šest godina, a dolazi iz grada koji je dao naše dve evrovizijske predstavnice i pevačice moćnog glasa Mariju Šerifović i Jelenu Tomašević.

S. Sarić
Jedinstven glas: Danica Krstić

Bila je i Danica u konkurenciji za srpskog predstavnika za Evrosong pre dve godine, ali je u Beč tada otišla Bojana Stamenov. Ali, to je nije obeshrabrilo, naprotiv. Na njen jedinstveni glas nisu ostali imuni ni Merima Njegomir, ni Rade Šerbedžija.

- Album sam temeljno radila pune tri godine. Bilo je dosta različitih pesama u opticaju, ali zahvaljujući Vladi Panoviću, Merimi Njegomir i ekipi sa RTS-a došli smo do albuma "Pod gorom se šetalo devojče" - kaže Danica. Iako je mogla da bira kom žanru će se prikloniti, ona je odabrala teži put - tradicionalnu muziku koju voli odmalena.

Samo polako

Glas Danice Krstić je drugačiji, jedinstven, a čuveni kompozitor Vladimir Graić Graja ističe da neće pobeći od pop muzike.
- Graja radi već tri godine jednu pesmu za mene, ali nikako da je uradi, jer je stalno u velikoj gužvi. Postao je direktor PGP RTS, ima obaveza i u studiju, a sve to ide malo sporije. Što se mene tiče mislim da je bolje da ide polako, nego da se brza - smatra mlada pevačica.

- Tata i mama su bili folklorni igrači. Mama je pevala u KUD-u pa sam uz njih stalno bila na probama. I dopalo mi se. Na neki način sebe smatram čuvarom srpske tradicije. Vidim da ljudima prija moj glas, mlado lice koje izvodi tu stariju, tradicionalnu muziku. Pojedine pesme, mada to može da zvuči neskromno, bukvalno sam vratila iz zaborava. Ljudi mi često govore i pišu koliko su dirnuti mojim glasom i pesmama, a to je za mene najveća satisfakcija - kaže mlada pevačica, koja je već nastupala sa mnogim, iskusnim pevačima.

- Razne pevačke cake pokupila sam od Merime i starijih, iskusnijih kolega i vremenom formirala sebe kao jednog ovakvog pevača. Trebalo je da nastupim sa Radetom Šerbedžijom na jednom od njegovih koncerata, ali sam dan pred nastup dobila temperaturu 40 i nisam imala ni glasa, ni snage. Ali, on ne odustaje od mene i već ove godine publika može da me očekuje na sceni s njim, na jednom od njegovih tradicionalnih prednovogodišnjih koncerata.

Kad zapeva himnu

Danica Krstić rođena je u Kragujevcu 25. novembra 1995. godine. Završila je Prvu kragujevačku gimnaziju, kao i muzičku školu. Sada je student treće godine etnomuzikologije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Pevanjem se bavi od detinjstva, a pored muzike voli i košarku. Iako pre dve godine nije izborila odlazak na Evrosong kao predstavnik Srbije, priznaje da bi volela da predstavlja svoju zemlju na ovom takmičenju.
- Trenutak kada sam se takmičila, očigledno nije bio pravi za mene. Ali, svakako bih volela da se u nekom trenutku oprobam opet. Dakle, Evrosong jeste i dalje u opciji, ali kada, videćemo - kazala je Danica.
U toku dosadašnje karijere imala je celovečernje koncerte, nastupala je u inostranstvu, pevala kod Sanje Ilića i Balkanike, a njen čaroban glas mogao se čuti u serijama "Ranjeni orao" i "Greh njene majke". Učestvovala je sa solo tačkom u spektaklu "Konstantinus Magnus", a mnoge zvanične manifestacije otvarala je pevajući srpsku himnu "Bože pravde".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online