Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.10.2017.
20:55
S. Đurić - Vesti A

Balkanske čitulje za Hefnera

Smrt Hjua Hefnera, osnivača "Plejboja", rastužila je brojne fanove ovog seksi magazina. Starleta Stanija Dobrojević suze roni kao da joj je Hefner bio rod rođeni. U brojnim balkanskim medijima pojavile su se i čitulje za osnivača "Plejboja".

EPA/STR
Imao se rašta i roditi: Hju Hefner sa lepoticama
printscreen

"Život sladak k'o bombona. Poslednji pozdrav gospodaru noći od Krte i Vačića", piše ispod fotografije Hefnera u čitulji koja je objavljena u "Politici", najstarijem dnevnom listu na Balkanu. Čitulju u lokalnim novinama dale su i Nišlije, ali i Crnogorci.

"Dugogodišnji prijatelju i idolu naš, vest o tvojoj smrti nas je duboko potresla, nismo spremni za tvoj odlazak. Ali, što kaže naš narod "imao si se rašta i roditi", večna ti slava i hvala", piše u čitulji koju su potpisali Dražen (istaknuti umetnik) Radičević i Stefan Marsenić.

Srpsko izdanje "Plejboja" izlazilo je 11 godina, a ostalo je upisano da se 2004. na prvoj naslovnoj strani srpskog izdanja najpoznatijeg muškog magazina na svetu našla voditeljka Olivera Kovačević.

- Čovek je već preživeo raj. Sećam se bila je izborna kampanja u Srbiji tada i oni su procenili da bi bilo dobro da to bude žena koja je u vezi s politikom. Posle izlaska te prve naslovne strane, imala sam rekordnu gledanost moje emisije. Prvi politički intervju za "Plejboj" je dao tadašnji premijer Zoran Živković, a koleginica koja ga je intervjuisala mi je rekla da je prvo: "Ko je na naslovnoj strani" - rekla je za O2 televiziju Olivera Kovačević.

Stanija u "Plejbojevoj" vili

Jedna od "Plejbojevih" zečica bila je i Stanija Dobrojević koja je imala prilike da poseti čuvenu "Plejbojevu" vilu i upozna Hefnera za koga je rekla da je pravi džentlmen.
- Čast mi je što sam imala priliku da budem jedina Srpkinja koja je bila deo njegovog "Plejbojevog" carstva. Mislila sam da je večan i da nikada neće umreti. Legenda o njemu svakako će živeti zauvek - rekla je Stanija, koja je pobedila na takmičenju za najlepšu "Plejboj golf" devojku u Nju Džerziju, a nagrada je bila gostovanje u Hefnerovoj vili u Los Anđelesu, što Dobrojevićka smatra svojim velikim uspehom.

printscreen

Prvi srpski broj prodat je u više od 60.000 primeraka. Pet godina kasnije veliku prašinu podigla je Suzana Mančić koja se za "Plejboj" slikala na pragu šeste decenije. Na vrelim fotografijama zaradila je 15.000 evra.

- Imala sam 48 godina kada sam se slikala za 'Plejboj', a odluku sam donela da bih svima pokazala da nisam nikakva baka. Niko nije znao da sam to uradila dok se časopis nije pojavio na kioscima. Kada je moja mama videla slike, rekla je da treba da budem ponosna na sebe - kazala je Suzana.

Za 11 godina koliko je "Plejboj" izlazio u Srbiji na naslovnici su se našle mnoge poznate dame - Goca Tržan, Katarina Žutić, Marija Jakšić, Rada Radenović, pa i Ceca Ražnatović, ali se nije slikala gola.

printscreen

Prestiž i dobar honorar

Slikanje za "Plejboj" stvar je prestiža, može i dobro da se zaradi, a honorar zavisi od popularnosti. Pa ipak, bilo je i žena koje su ovu primamljivu ponudu odbile. Jedna od njih je i glumica Marija Karan koja je rekla ne a da nije ni trepnula.
- Dobila sam ponudu od ljudi iz "Plejboja" da se slikam obnažena, ali sam odmah odbila. Ne želim svoje ima i karijeru da gradim na razgolićenim slikama. Nisam takva i ne postoji novac za koji bih se tako fotografisala - rekla je jednom prilikom Marija Karan. Orijentalnom lepotom uredništvo američkog "Plejboja", zaludela je svojevremeno i danas pokojna Usnija Redžepova. Kada je imala smao 19 godina ponudili su joj da se slika, ali je odbila.
- Kad sam prvi put gostovala u Americi, zapazio me je fotograf "Plejboja". Ponudio mi je da me slika, ali samo glavu. "Plejboj" se tada prodavao u šest miliona primeraka. Ja sam se uplašila. Šta ako kojim slučajem taj broj dođe do ruku mog oca, a oni na moju glavu montiraju neko obnaženo telo? Kako da se opravdam, zato sam ponudu bez razmišljanja odbila - rekla je pre nekoliko godina u ispovesti za "Vesti" Usnija Redžepova.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online