Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.08.2017.
23:23
S. Đurić - Vesti A

Jubilej Riblje čorbe na Ušću

Fešta muzike i piva na beogradskom Ušću u punom je jeku, a spektakularnim koncertom Riblja čorba započela je svoju jednogodišnju turneju povodom četiri decenije uspešnog rada. Kao što se i očekivalo, na ulazima je bila velika gužva, a reke ljubitelja piva i rok zvuka slivale su se ka beogradskom Ušću već od ranih popodnevnih sati. Legendarni rokeri na binu su se popeli u 21.15 dočekani ovacijama i aplauzom.

Tanjug
Napravili odličnu atmosferu: Bora Đorđević i ostali članovi Riblje čorbe

- Dobro veče, pivopije! - povikao je Bora Đorđević sa bine, dočekan gromoglasnim aplauzom.
Fanovi su uglas pevali sa Borom, a na sceni je bio i mali Jovan iz grupe Čika Jova i zmajevi. Ušćem su se orili hitovi "Ja ratujem sam", "Radiću šta god hoću", "Avionu, slomiću ti krila", "Celu noć te sanjam", "Amsterdam", "Ostaću slobodan", "Gde si u ovom glupom hotelu", " Kada padne noć", "Tad sam bio mlad" i brojni drugi.

Hiljade posetilaca svih generacija skandiralo je "Boro, majstore", na čemu im se vođa legendarne rok grupe obratio rečima:

- Nema kiše, nećemo da je prizivamo, ali, ipak, jedna pesma o kiši - rekao je Bora i najavio baladu "Napolju".

I Britanci oduševili

Drugo veče obeležili su koncerti sedam bendova, a nastupili su i Mortal kombat, Direktori i Samostalni referenti, koji su publiku zabavljali zanimljivim tekstovima praćenim limenim duvačkim instrumentima. Svetske zvezde Stereo MC's svoj su nastup započele u jedan čas iza ponoći, kako je i najavljeno, na impozantnoj bini, sa svetlosnim efektima i vrhunskim ozvučenjem. Nizali su se hitovi ovog britanskog benda, poput "Connected", "Step It Up", "Elevate Mdž Mind".... Publika je sve vreme zadovoljno đuskala, nazdravljajući pivom. Organizatori su saopštili da je otvaranje Bir festa pratilo više od 80.000 ljudi. Osim dobre muzike, piva, posetioci na Ušću mogu da uživaju i u luna parku u kome je nekoliko atraktivnih vrteški, na kojima je stalno bila gužva.

Legendarni roker je u jednom trenutku najavio i novi album i otpevao novu pesmu pod nazivom "Smešan, grešan i pogrešan".

U dobrom rok zvuku uživalo je i mlado i staro, a mogli su se videti i roditelji s malim bebama. Nastup omiljenog benda na Ušću nije propustila ni Tamara iz Inđije.

- Ne znam više ni koji je ovo koncert po redu Riblje čorbe na koji sam došla. Obožavam ih, jer su zaista odlični. Ljubav prema ovom bendu nasledila sam od mojih roditelja, i u našoj kući se slušala rok muzika otkako znam za sebe. Zaista uživam u svakom njihovom koncertu i svaki put je sve bolje i bolje - rekla je zadovoljno Tamara.

Manastirsko pivo
Po prvi put na Bir festu svoje pivo predstavio je i manastir Banjska sa Kosova i Metohije pod nazivom "manastirsko". Među gostima na promociji bili su i vladika raško-prizrenski Teodosije, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Pivo je na štandu manastira posetiocima deljeno besplatno. Manastir Banjska je prvi manastir na Balkanu u okviru koga se pravi pivo.

I Nikola iz Beograda redovan je gost na nastupima popularnih rokera, a na Ušće je došao sa društvom i prijateljima, koji su došli iz Slovenije.

- Ovo je sjajno. I do sada sam dolazio na Bir fest, kada svira Riblja čorba, ali i drugi bendovi. Mislim da ovako nešto nema nigde. Besplatan ulaz, dobra zabava, pivo. Sjajno. I moji gosti iz Slovenije zaista uživaju - rekao je Nikola.

Pesmom "Lutka sa naslovne strane" Riblja čorba se pozdravila sa publikom, koja ih je ispratila ovacijama, u želji da se vrate na binu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online