Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.07.2017.
15:15
Vestionline,Sputnjik A

Kusta snima novi film u Kini

Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica odlučio je da svoj naredni film snimi u Kini. Reč je o drami u čijem u čijem je središtu ljubavna priča sa dubokom moralnom dilemom,a njen radni naslov je ,,Vrisak".

A. Čukić
Emir Kusturica

Film se bavi moralnom dilemom jednog gimnastičara koji prati jednu pandu u Evropu,ali tu dolazi do žene u koju se zaljubio u Kini. Ona, međutim,ulazi u turbulentan period svog života,pošto njen otac pokušava da ostvari kapitalistički san u Francuskoj i ulazi u velike dugove.Zelenaš koji mu je pozajmio taj novac traži od njega da mu da svoju ćerku i da mu tako vraća dugove pošto novca nema,objasnio je Kusturica.

Ugledni reditelj je potpisao ugovor sa jednom od najuglednijihi i najvećih kineskih producentskih kuća ,,Prljavi majmun". Prema ugovoru, snimanje filma će početi narednog jula ili avgusta i trajaće između šest i osam meseci. Film će se snimati u nekoliko kineskih provincija,u Marseju i Rimu.

"Mislim da ću korigovati malo svoj vizuelni aspekt,pošto je najviše vremena u mojim filmovima otišlo na čekanje sunca i na to da slike budu prelepe. Ovoga puta će pristup više biti dokumentaristički,promeniću način rada", rekao je Kusturica.

Kao posebnu zanimljivost u vezi sa filmom Kusturica je istakao da se on snima za distribuciju u čak 25.000 bioskopa.

"Čitav život sam radio uspešne filmove u sferi art filma manje više, ali ovoga puta stoji u ugovoru da će on biti prikazan u 25.000 bioskopa. Francuska jedva da ima 2.500, što znači da je ovo kao kada bi film koji napravim počeo da igra u svim evropskim bioskopima odjednom",naveo je reditelj.

Govoreći o razlozima zbog kojih je odlučio da se okrene Kineskom filmskom tržištu Kusturica je istakao da je Kina,,najuspešnija kapitalistička zemlja kojom rukovode komunisti,što je paradoks u poređenju sa Zapadom,na kojem umesto demokratije caruje tehnokratija".

„Sistemsko rešenje Zapada leži u negaciji demokratije, jer najozbiljnije i najdelotvornije odluke donose korporacije koje nisu sklone demokratiji. Njima je potreban put do izvora i tržišta. On se u poslednje vreme nameće ratovima i batinama“, naveo je poznati reditelj i dodao da će, nakon Kine, sledeći film „sigurno snimati u Rusiji“.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online