Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.07.2017.
03:15
S. Đurić - Vesti A

Inspirisala me Jovanina trudnoća!

Pop pevač i kompozitor Željko Joksimović promovisao je u jednom beogradskom tržnom centru spot za novi singl "Milimetar" i prema prvim reakcijama biće to pravi letnji hit.

A. Čukić
Ne krije sreću: Željko Joksimović sa suprugom Jovanom

Uz šampanjac i voće sedma sila uživala je u notama i zvucima nove Željkove pesme. Srećan i sa osmehom na licu Željko je došao na promociju i sa uzbuđenjem ispričao da je pesma nastala u dahu kad je saznao da će postati otac blizanaca.

- Milimetar je pesma koju sam bukvalno napisao za jednu noć. Bio sam toliko ispunjen i srećan zbog divnih vesti. Sačekao sam da Jovana zaspi i onda sam seo i sve te divne emocije nekako pretočio u muziku. Ujutru kad je ustala i kad sam joj pustio pesmu, rekla je da je to jedna od najlepših pesama koje je čula. "Milimetar" se sviđa i Mini i Kosti. Reč je, pre svega, o modernoj pesmi, ali na trenutak može da se čuje i zvuk osamdesetih. Rekao bih da zbog toga ima i boje stare Jugoslavije. Mislim da će se dopasti svim generacijama - rekao je Željko Joksimović, koji nije skidao osmeh s lica.

Radno leto

Joksimović će i ovo leto provesti radno, ali naći će vremena i za odmor.
- Leto kao i svake godine radno, odmor, točkovi, granice. Šta da radim. Planiram malo vremena da odvojim za letovanje, tako da ćemo porodično otići i na odmor.

Ova pesma dokaz je više da divne vesti mogu biti i te kako lepa inspiracija.

- Zadatak nas koji stvaramo muziku je da prenesemo ljudima taj osećaj i ako uspemo u tome to je pobeda. Ima pesama i zapravo muzičkih stilova koji su razumljivi manjem broju ljudi. Ja sam ovo napravio da baš svima koji vole ovakav zvuk bude lepo. Imam još nekoliko pesama koje su veoma interesantne i neobične, drugačije i zato nisu u paketu ploče. Ploča je, ipak, jedan program koji bi trebalo da bude uniformisan. Singlovi su kao deo garderobe. Na primer, ovo leto nosite jednu majicu koju već sledeće leto možda nećete nositi. Ali ako je dobrog kvaliteta zašto je i ne obući. Muzika je kao parfem, onaj dobar koji pamtite godinama i kada uspete taj isti miris da probudite prija vam taj osećaj.

Na pesmi dobrog ritma i posebne energije Željko je radio zajedno sa Vjekoslavom Huljić, jednom od najboljih tekstopisaca na ovim prostorima.

- Vjeka je jedan divan čovek i pisac sa dosta knjiga iza sebe. Ona je supruga mog divnog kolege Tončija, koji je kumovao saradnji. Vjekoslava je do sada radila samo sa Tončijem, i eto ja sam je malo uzurpirao i on se nije bunio, čak je i pomogao. I vrlo su revnosni u poslu koji rade, tako da sam vrlo srećan kako je sve ispalo i očekujem da će celo leto biti u znaku "Milimetra".

Turneja "Dva sveta" na jesen

Željko na jesen nastavlja sa turnejom muzičkog projekta "Dva sveta".
- Imali smo brojne koncerte, a u oktobru imamo koncert u Bugarskoj, u novembru u Sarajevu, pa Turska, Grčka. Održaćemo 15 koncerata i obićićemo ceo region i obeležeti taj neki drugi deo "Volim dva", gde će biti još pet, šest novih numera, tako da to ostavljamo za te malo hladnije dane. Što se tiče dijaspore još uvek nisu u planu nastupi. Imamo Bugarsku i Grčku, ali to nije dijaspora. Mislim da je to na dobrom putu da postane nešto što je tradicija - kaže Željko.
Da podsetimo "Dva sveta" je projekat na kojem je Joksimović izmenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pesama, kao i nekoliko njegovih. Na spisku obrađenih pesama između ostalih su "Ja sam težak kao konj", "Jesen u mom sokaku", "Vlajna", "Suada"....

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online