Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.07.2017.
00:55
S. Đurić - Vesti A

Vrelo leto od Rumunije do Zagreba

Iako je leto već počelo i vreme je odmora, pevači i muzičari vredno rade. Vikend za nama bio je bogat što se tiče muzičkih događaja, kako u Srbiji, tako i u regionu.

EPA/Zoltan Balogh
Oduševio i Korejce: Goran Bregović

Dobar glas se daleko čuje, a za Nedu Ukraden granice ne postoje! Popularna pevačica u Rumuniji je održala dva koncerta, a sam doček kod naših suseda jasno je pokazao koliko našu zvezdu cene u čitavom regionu. Neda je dobila svu moguću medijsku pažnju, ali i policijsku pratnju, koja je bila ispred njenog automobila kada je išla na gostovanja.

- Bila sam gost dva najgledanija TV šou-programa i održala dva koncerta. Posetila sam između ostalog i najstariju srpsku crkvu u Rumuniji. Gostovala sam na Arad TV - Rad TV - Gilea šou, kod popularnog voditelja Glee Sorina koji se potrudio da bude fantastičan domaćin u Aradu - od policijske pratnje koja nas je sačekala na ulazu u grad, preko buketa cveća do portreta koji je uradila poznata slikarka, inače moj veliki fan - rekla nam je Neda Ukraden.

Z. K. Munja
Hitovi u Podravini: Zdravko Čolić

Trg kralja Tomislava u Zagrebu bio je prepun odlično raspoložene publike, koja je uživala u izuzetnoj kombinaciji Gorana Bregovića i Zagrebačke filharmonije uz pratnju Orkestra za svadbe i sahrane.

Više hiljada posetilaca uživalo je u koncertu pod nazivom Tri pisma iz Sarajeva, koji je priredio bivši vođa Bijelog dugmeta.

Troje solista, Mirjana Nešković iz Beograda, Geršon Leizerson iz Tel Aviva i Zied Zouari iz Tunisa, Zagrebačku filharmoniju pod vodstvom Krešimira Batinića te Bregovićev Orkestar za svadbe i sahrane na najlepšoj otvorenoj pozornici u Zagrebu priuštili su vrhunski muzički doživljaj.

U publici su, kako javljaju hrvatski mediji, bili i brojni turisti glavnog grada Hrvatske, a među njima i vesela ekipa iz Južne Koreje.

I dok je Brega zabavljao Zagrepčane, Zdravko Čolić održao je spektakularan koncert u Đurđevcu u sklopu Picokijade. Ni kiša koja je to veče padala u ovom gradu u Podravini nije pokvarila raspoloženje i dobru atmosferu zadovoljne publike.

Legendarni Čola tri sata neumorno je pevao i kretao se po bini, kao što su to njegovi fanovi već navikli od njega. Đurđevačka publika u glas je pevala sa popularnim pevačem od prve do poslednje pesme. Neprolazni hitovi nekih prošlih, po mnogima i boljih vremena oduševio je sve prisutne, a na poklon je dobio i ružu.

Promo

Nazaret zatvorio Gitarijadu

Zavesu na ovogodišnju 51. Zaječarsku gitarijadu na spektakularan način spustio je škotski bend Nazaret. Revijalni deo otvorila je domaća grupa Generacija 5. Prvo veče obeležili su nastupi Riblje čorbe i Bajage i Instruktora. Zvezda ovogodišnje manifestacije bio je britanski bend Kalt, čiji su članovi bili krajnje skromni u zahtevima organizatora. Pevač Ijan Astburi i ekipa u rajder listi tražili su najobičnije obroke i namirnice, s tim što je naglašeno da moraju biti organskog porekla, bez masti i što zdravije. Članovi benda takođe su tražili da po završetku koncerta sva preostala hrana i piće budu odneti u najbliži dom za beskućnike. U nacionalnom parku Sutjeska počeo je četvrti Ok fest - muzički festival koji promoviše prirodnu i istorijsku baštinu Tijentišta. Na glavnoj bini smenjivali su se Del Arno bend, Josipa Lisac, Disciplina kičme, Pishomodo pop, TBF, Van Gog.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online