Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.06.2017.
20:55
S. Đurić - Vesti A

Kako su poznati podneli odlazak Bata Đoše?

Poznati glumac Bogoljub Mitić Đoša preminuo je juče u 49. godini najverovatnije od posledica srčanog udara.

A. Čukić
Bio je šaljivdžija: Bogoljub Mitić Đoša

Vest o njegovoj smrti potvrdio je i direktor leskovačkog pozorišta, Stanislav Grujić, koji je rekao da mu je za smrt Đoše javio glumac Predrag Smiljković.

- Šta da vam kažem? Ovo je užasna vest. Bio sam njegov kum i prijatelj. Veoma se loše osećam. Stalno sam mu govorio i upozoravao da ne preteruje sa hranom, alkoholom, ma sa svim, ali nije želeo da sluša. Nije se obazirao na moje reči i nastavio je po svom. Nije imao meru i zaista sam teško primio ovu tužnu vest - kaže Predrag Smiljković, poznatiji kao Tika Špic.

Skandal sa kokainom

Sredinom prošle godine Đoša se našao u centru skandala kada se pojavila informacija da je navodno uhvaćen sa 50 kilograma kokaina, ali je on sve to demantovao.
- Niti sam hapšen, niti šmrčem. Belo vino je jedino belo što konzumiram - rekao je tada Đoša.

- Užas, mnogo sam se potresla. Bio je divan čovek, osoba na koju ste mogli uvek da se oslonite i privatno i poslovno. Zaista ne mogu da verujem da ga više nema, ne mogu da prihvatim da je takav čovek zaista otišao - rekla je voditeljka Lea Kiš.

Tužna godina

Bogoljub Mitić Đoša, na žalost, je poslednji u nizu brojnih umetnika koji su preminuli u poslednjih godinu i po dana. Početkom marta prošle godine umro je Dušan Golumbovski, potom Dragan - Gaga Nikolić, Marinko Madžgalj, Velimir - Bata
Živojinović, Milorad Mandić Manda, Mira Stupica ... Pre desetak dana umro je i Dragan Mićalović, glumac i otac glumica Slobode i Dragane Mićalović.

Mitić se proslavio ulogom u seriji "Porodično blago", a igrao je i u serijama "Seljaci", "Agencija za SIS", "Crni Gruja"... U TV seriji "Agencija za SIS" je pored glavne uloge bio i saradnik na pisanju scenarija. Posebno je bio omiljen u dijaspori, gde je često gostovao zasmejavajući zemljake i prepričavajući zgode iz domovine.

Osim po ulogama, Bogoljub će ostati upamćen i po vedrom duhu i kao jedan od veoma duhovitih srpskih glumaca, koji je svojim doskočicama i spontanošću zasmejavao sve generacije. Često se šalio, posebno na svoj račun.

- Moja žena ne razume da ja treba da imam ljubavnicu, ništa ne razume i sve mi brani, kako sve moje kolege to mogu, samo ja ne. Mnogo mi je žena staromodna - ispričao jednom prilikom Đoša.

Glumac amater

Bogoljub Mitić Đoša rođen je 12. januara. 1968. u Vlasotincu, gde je bio poznat i kao Boge Miza. Nadimak Đoša ili Bata Đoša dobio je po istoimenoj ulozi u TV seriji "Porodično blago" kojom je stekao veliku popularnost. Kako je često isticao, za njegovu karijeru je najzaslužniji Siniša Pavić, scenarista ove serije, koji je osmislio lik Đoše i uticao da ulogu dobije baš on. Nikad nije upisao Akademiju dramskih umetnosti i često su ga smatrali za glumca amatera, ali to njemu nije smetalo da igra u pozorištu, snima serije, a uloge je imao u tek ponekom domaćem filmu. Najviše rola ostvario je u Leskovačkom pozorištu, a publika ga pamti i po sjajnim imitacijama u šou programu "Tvoje lice zvuči poznato". Bio je oženjen, imao je dve ćerke i živeo život običnog čoveka. Često se vozio gradskim prevozom, a jednom prilikom je i slikan kako spava u autobusu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online