Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.06.2017.
23:23
S. Đurić - Vesti A

Leto ljubavi i muzike

I ovog leta u Srbiji će biti organizovano nekoliko vrhunskih muzičkih festivala, koje hvale i strani mediji. Egzit, Bir fest, Sabor trubača, Nišvil, Tamburica fest samo su neki od događaja na kojima se okuplja na stotine hiljada posetilaca.

EPA/Keld Navntoft
Konačno u Srbiji: The Kilers

Jedan od najvećih bendova današnjice The Killers, nastupiće 5. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi na nultom danu ovogodišnjeg Egzita.

Pročitajte još:

M. Karović

Truba draža od Azurne obale

I provod i milionska zarada

- Vrlo je teško dobiti takav bend jer je njihov menadžment rigorozan kada su u pitanju nastupi, ali, evo, Kilersi konačno u Srbiji! Ovo je definitivno početak nove ere Egzita, jer smo sa konceptom nultog dana uspeli da na tvrđavu dovedemo jedan od najvećih svetskih bendova - rekao je osnivač festivala Dušan Kovačević.

Inače, ovogodišnji Egzit održava se pod imenom "Leto ljubavi", a slavi se nastanak hipi pokreta iz 1967. godine koji je promenio svet. Spisak izvođača je impozantan, pa će na Egzitu nastupiti Džears&Džears, Nina Kraviz, Alan Njalker, Liam Galager...

Bir fest, najveći pivsko-muzički festival u ovom delu Evrope, od 16. do 20. avgusta na Ušću ponudiće obilje dobre muzike, i prema procenama organizatora očekuje se dolazak pola miliona ljudi. Bir fest ove godine slavi 15 godina postojanja, izvođači se pažljivo biraju, ali se već sada zna da će festival otvoriti britanski sastav Asian Dub Foundation (ADF).

Od domaćih rokera siguran je nastup Riblje čorbe, a biće ovo njihov četvrti nastup na ovoj manifestaciji.

- Nama kao bendu imponovalo je kada je publika Bir festa naš nastup proglasila za najbolji. Najbolji utisak na nas je ostavio koncert pre dve godine, kada je padala kiša, a 50.000 ljudi je skakalo i pevalo. Posebna draž ovog festivala je u atmosferi, koju pored bendova stvara i divna publika i profesionalna organizacija. Zato festival i traje tako dugo - kaže Bora Đorđević.

Promo lice ovogodišnjeg festivala je glumica Dragana Mićalović. Statistike beleže da je za 14 godina postojanja Bir fest posetilo 7,7 miliona posetilaca koji su uživali u više od 600 muzičkih nastupa, a pilo se više od 330 vrsta piva. Ugledni britanski list "The Independent", Bir fest uvrstio je među 20 svetskih događaja koje bi trebalo obavezno posetiti.

Z. K. Munja
Skidaju rampe: Dragačevski sabor

Trubačka fešta u Guči

Dragačevski sabor trubača u Guči, i to 57. po redu, biće održan od 9. do 13. avgusta, a organizatori su uveli brojne novine kako bi se povećao broj stranih i domaćih gostiju.

Za razliku od prethodnih godina, tokom saborovanja slušaće se samo trubačka muzika, a biće održani brojni koncerti majstora trube, pobednika prošlogodišnjeg Sabora i šampiona Guče. Na spisku izvođača su Ekrem Mamutović, Dejan Lazarević, Saša Krstić, Bojan Ristić, Marko Gligorijević, kao i orkestri Ljubivoja Dikovića i Janka Jovanovića.

Planirani su i posebni koncerti Dejana Petrovića i Big benda, Bobana Markovića, a sviraće i Goran Bregović i Bijelo dugme.

- Od ove godine skidamo i rampe na prilazima Guči. Svi programski sadržaji biće besplatni - rekao je predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović.

Ne otkrivaju adute

Tamburica fest obeležava deset godina postojanja, a veseli zvuci tambure čuće se na Trgu slobode u Novom Sadu od 20. do 24. juna. Nastupiće pobednički orkestri sa prethodnih devet festivala, kao i 12 tamburaških sastava iz Srbije i regiona, ali i gosti iz Kanade, Australije i SAD, a učešće su potvrdili i Rusi.
- Ne bismo da otkrivamo sve adute. Festival se održava na trgu da bismo bili bliži sugrađanima, ali i kao naš poklon Novom Sadu koji će 2021. biti evropska prestonica kulture - rekao je dr Jovan Pejčić, direktor Tamburica festa.







 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online