Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.05.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Kratka slava za večno sećanje

Spletom tragičnih okolnosti mnoge blistave glumačke karijere prekinute su preko noći. Pa, ipak, kroz uloge koje su igrali ostali su upamćeni kod publike, čak i posle više decenija.

youtube.com/dexon30303's channel
Misteriozna smrt: Dušan Pekić

U Beogradu je nedavno na kući u kojoj je živeo postavljena spomen-ploča u čast Slobodana - Cice Perovića. Preminuo je pred svoj 52. rođendan, a ostao je upamćen po ulogama u serijama "Povratak Otpisanih", "Zimovanje u Jakobsfeldu", "Salaš u malom ritu".

Od smrti Ene Begović prošlo 17 godina, a i danas se mnogi sete lepotice koja je ostavila neizbrisivi trag u jugoslovenskoj kinematografiji. Ena je poginula u saobraćajnoj nesreći na ostrvu Brač i to samo 40 dana nakon što je rodile ćerkicu Lanu.

Ivan nasledio Milenka

Milenko Zablaćanski bio je jedan od omiljenih glumaca koga je publika upamtila po uloga u serijama "Stižu dolari", "Srećni ljudi", "Porodično blago"... Poginuo je pre devet godina u saobraćajnoj nesreći na putu kod Čajetine.
- Sve tatine role mnogo sam voleo, posebno onu u predstavi "Trajkovići, bre" u kojoj je tumačio pet likova. Od njega sam mnogo naučio, posebno o posvećenosti poslu. Nikad neću moći da pobegnem od toga ko je bio moj otac niti to hoću, jer sam veoma ponosan na njega, samo želim da se dokažem i da jednog dana budem priznat - rekao je Ivan Zablaćanski, koji je postao glumac kao i tata.

- Što više vreme prolazi, to smo svesniji gubitka. Bol za Enom ne prestaje, a sestra mi sve više nedostaje. Iskreno, sve teže se borim sa emocijama i suzama. Postajem setnija i znam da bismo danas, možda i više nego ikad, bile potrebne jedna drugoj. Žao mi je što ne možemo da delimo sve ono što bismo delile da je ona danas tu. Teško je to objasniti, ali kuda god da krenem, Enu nosim sa sobom u podsvesti - rekla je svojevremeno Enina sestra i takođe glumica Mia Begović.

Prerano, sa samo 32 godine, u saobraćajnoj nesreći je poginuo i Slobodan Đurić, koji je ostao upamćen po ulogama Kostolomca u seriji "Više od igre" i Milića Barjaktarevića u kultnoj TV drami "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo"."Lep kao Apolon belvederski", govorio je za njega Radomir Stević Ras, u čijem je pozorištu Đurić napravio prve glumačke korake.

Batine zbog tamnog tena

Dragan Maksimović, poznatiji kao Maksa, proslavio se brojnim ulogama. Nastradao je 2001. godine ispred nekadašnjeg restorana Beli grad kada ga je naočigled prolaznika prebila grupa skinhedsa misleći da je Rom. Preminuo je od posledica batina u 52. godini, a iza sebe je ostavio uloge u filmovima: "Petrijin vijenac", "Šmeker", "Vreme čuda", "Poslednji krug u Monci", "Rane", "Pad Italije", "Nož"...
Uloga Perhana u filmu Emira Kusturice "Dom za vešanje" (1988) donela je slavu Davoru Dujmoviću, ali i titulu jednog od pet najboljih glumaca u Evropi u tom trenutku. Igaro je u "Top listi nadrealista", pa u ostvarenju "Otac na službenom putu". A onda je početkom devedesetih upao u poroke i postao heroinski zavisnik. Nekoliko puta je pokušao da se leči, ali bezuspešno. Davor se obesio u Novom Mestu u Sloveniji. Imao je 30 godina.

Sa samo 15 godina Dušan Pekić tumačio je lik Pinkija u filmu Srđana Dragojevića "Rane". Mnogi su smatrali da je pred njim blistava glumačka karijera, ali on je preminuo u kraljevačkoj kasarni dok je bio na odsluženju vojnog roka. Uzrok njegove smrti nikada nije utvrđen.

Aleksandra Gavrića mnogi pamte kao kapetana Kostu Hadživukovića u filmu "Marš na Drinu". Zapažene uloge ostvario je u italijanskim i nemačkim akcionim filmovima, a poslednju rolu igrao je u filmu "Paja i Jare". Nastradao je u 40. godini u saobraćajnoj nesreći kod Inđije.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online