Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.05.2017.
18:01
B. Božin - Vesti A

Glasajte za Tijanu!

Nastupom Tijane Bogićević (35) sa numerom "In Too Deep" večeras u Areni Međunarodni izložbeni centar u Kijevu počinje drugo polufinalno veče 62. Evrosonga. Srpska predstavnica kaže da nema tremu, niti se boji neuspeha, jer sam izalazak na scenu za nju je već veliki uspeh.

M. Karović
Nema tremu: Tijana Bogićević

Kako njen plasman u finale zavisi od glasova dijaspore, pozivamo naše ljude širom Evrope da večeras glasaju za našu Tijanu i time obezbede Srbiji mesto u finalu.

- Meni je najvažnije kako ću izvesti pesmu, i ta tri minuta su mi najbitnija. Sve drugo od haljine do frizure je manje važno. U principu to je jako veliki proces, sve je izrežirano do najsitnijih detalja, a ja rado prihvatam savete, jer smatram da su mi neophodni - rekla je Tijana.
I dok se večerašnji takmičari pripremaju za izlazak na scenu, mediji i dalje bruje o prvom polufinalu. Najviše pažnje izazvao je crnogorski predstavnik Slavko Kalezić sa numerom "Space", o čemu posebno pišu nemački mediji.

- Evrosong je neumorno već godinama rezervat za šarene i otkačene kreature koje su izmilele iz svojih rupa samo tokom jednonedeljnog Evrosonga - konstatovao je komentator Špigel onlajna, koji se sa posebnom ironijom osvrnuo na nastup crnogorskog predstavnika.

Finalisti prvog polufinala

Posle prve polufinalne večeri održane 9. maja plasman u završnicu Evrosonga izborili predstvanici: Moldavije, Azejberdžana, Grčke, Švedske, Portugalije, Poljske, Jermenije, Australije, Kipra i Belgije. Njima će se pridružiti deset najbolje plasiranih izvođača iz druge polufinalne večeri, kao i predstavnice velike petorke - Nemačka, Francuska, Italija, Velika Britanija, Španija i domaćin Ukrajina. Veliko finale zakazano je za subotu uveče 13. maja u Areni u Kijevu, i tada će pravo na glasanje imati 42 zemlje učesnice ovogodišnjeg takmičenja.

- Za žaljenje je da Slavko Kalezić, kika-bič iz Crne Gore, svoju kosu koja ima razmere baštenskog creva mora da smota i da ide, jer su tako hteli telefonski glasovi koji su pokvarili igru - dodaje komentator.

On je imao zamerke i na Slavkovo pevačko umeće i smatra da je šteta što u finalu u subotu neće doći do "epske borbe kikama između učesnika iz Crne Gore i Jermenije".

- Moguće je da je Slavko pred spavanje posle uzbudljivog radnog dana kao službenik u odeljenju za odštete osiguranja za kućne ljubimce video previše Bijonsinih "hairtutorijal" spotova. Njegova impresivna kika-bič kojom bi mogao da pripitomi bika, već je viđena na prošlogodišnjoj turneji kraljice Bijonse, gde se u ritmu njene muzike okretala kao propeler. Slavko Kalezić, nažalost deluje više kao minimalistički restilizovana Meduza - piše u komentaru Špigela o neslavnom nastupu crnogorskog predstavnika koji se nije plasirao u finale takmičenja.

Kako glasati?

Na impozantnoj evrovizijskoj sceni večeras će se nadmetati predstavnici 18 zemalja i to: Srbija, Austrija, Makedonija, Malta, Ruminija, Holandija, Mađarska, Danska, Irska, San Marino, Hrvatska, Norveška, Švajcarska, Belorusija, Bugarska, Litvanija, Estonija i Izrael.

Pravo na glasanje večeras imaju gledaoci iz navedenih zemalja (ne može se glasati za sebe) kao i članovi žirija i publika iz Nemačke, Francuske i domaćin Ukrajina koji su se direktno plasirali u finale. Broj na koji će moći da se glasa u svakoj zemlji biće vidno istaknut na ekranima nacionalne TV kuće u toj zemlji. Mesto u finalu obezbediće predstavnici deset zemalja i to na osnovu glasova stručnog žirija i glasova publike putem telefona.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online