Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.05.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Naša Tijana se ne obazire na kladionice

U Međunarodnom izložbenom centru u Kijevu večeras počinje 62. takmičenje za Pesmu Evrovizije na kome ove godine učestvuju 42 zemlje. Politizacija jednog od najpoznatijeg muzičkog takmičenja, se nastavlja, a ovoga puta, kako javljaju mediji, vlada Ukrajine zabranila je ruskim novinarima, koji su ranije boravili na Krimu, ulazak u zemlju i izveštavanje sa Evrosonga.

M. Karović
Nada se prolasku u finale: Tijana Bogićević

Portparol ukrajinske granične službe Oleg Slobođan rekao je da su dva ruska novinara zaustavljena na granici i da im je na tri godine zabranjen ulazak u Ukrajinu, jer su putovali Krimom.

Inače, od predstavnika bivših jugoslovenskih republika večeras će ulaz u subotnje finale pokušati da izbori i Slovenija, koju predstavlja Omar Naber. Naša predstavnica Tijana Bogićević, otvoriće u četvrtak drugo polufinalno veče sa pesmom "In Too Deep" u pratnji vokala Jelene Đurić, Sanje Bogosavljevć i Jelene Pajić i uz ples Borisa Vidakovića.

- Veoma sam srećna i zadovoljna, osećam se sigurno na toj sceni. Jeste velika, ali osećam se kao da sam je ja napravila. Nemam nikakve sumnje da ćemo odraditi odličan nastup. Napravili smo dobru priču, na sceni ćemo biti samo plesač i ja. Prateći vokali su u bekstejdžu, što je neobično za Srbiju, obično su svi na bini. Tako da smo napravili nešto drugačije. Jedva čekam 11. maj - rekla je Tijana, koja je privukla veliku pažnju medija u Kijevu.

Deset godina od pobede

Ove godine navršava se deset godina kako je Srbija pobedila na Pesmi Evrovizije. Naime, te 2007. godine, kada je Srbija po prvi put kao samostalna država nastupila na Evrosongu u Helsinkiju u Finskoj, pobedu je odnela Marija Šerifović sa pesmom "Molitva". Sledeće godine u beogradskoj Areni, našu zemlju predstavljala je Jelena Tomašević sa pesmom "Oro", koja je zauzela šesto mesto.

Tijana će nastupiti u beloj haljini, a glavni motiv koji se pojavljuje na LED ekranima jesu voda i u njoj dvoje ljudi koji su u vrtlogu ljubavi. Naša predstavnica je na početku sama na sceni, dok joj se u instrumentalnom delu pesme pridružuje igrač Branko Vidaković, koji se sa video-zida plesom prebacuje na binu. Srpski tim je u Kijevu snimio deo razglednice koja će se emitovati u direktnom prenosu kao najava nastupa Srbije, a lokacija je bila šuma, kroz koju je naša predstavnica trčala.

Enrike podržao Slavka

U četvrtak će posle Tijane nastupiti i predstavnici Makedonije i Hrvatske, Jana Burčeska i Žak Hudek. Pevač iz Podgorice Slavko Kalezić, koji nastupa večeras izazvao je oprečne reakcije širom regiona zbog pesme, provokativnog spota i još provokativnijeg stajlinga kojim će pokušati da Crnoj Gori donese pobedu na Evroviziji. Na društvenim mrežama brojni su komentari da Slavku ne priliči da se na nastupima pojavljuje golog torzoa, sa velikom pletenicom na glavi i odeven u uske helanke ili suknje. Međutim, njegova ekscentričnost dopala se svetskoj zvezdi, Enrikeu Iglesijasu, koji mu je uputio javnu podršku na engleskom i španskom jeziku u video-poruci.
- Zdravo Slavko, ja sam Enrike. Znam da se takmičiš na Evrosongu i želim ti mnogo sreće u predstavljanju Crne Gore. Mnogo zagrljaja, mnogo sreće i drži se! - rekao je španski pevač.
Oba polufinala, kao i finale 62. Pesme Evrovizije , gledaoci će moći da prate u direktnom prenosu na kanalima RTS 1 i RTS Satelit.

Kladionice za favorite su odavno otvorene, a za sada je glavni favorit Frančesko Gabani iz Italije, dok je drugi sa najvećim šansama bugarski predstavnik Kristijan Kostov. Srbija je zauzela peto mesto za sada. Međutim, Tijana kaže da se ne obazire previše na situaciju u kladionicama i da se nada prolasku u finale.

POVEZANE VESTI

ŠOUBIZNIS Glasajte za Tijanu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online