Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.04.2017.
00:55
S. Đurić - Vesti A

Svirka u indijskom hramu u Melburnu

Zdravko Čolić (65) već mesecima u studiju u Novom Mestu snima svoj jubilarni 15. album. Posao na novim pesmama nakratko će prekinuti zbog gostovanja na Novom Zelandu i Australiji, jer su se fanovi uželeli njegove pesme i više ne mogu da čekaju. A i on nije imao srca da ih odbije.

Z. K. Munja
Raduje se susretu sa zemljacima i prijateljima: Zdravko Ćolić

- Nisam bio u Australiji već duže vreme, nisam stizao. A onda su se pojavili divni ljudi Milan i Milica, koji organizuju turneju i ozbiljno se bave time, pa su nastupi u velikim salama. I to je dobra vest da se neko na taj način bavi koncertima na tom kontinentu. U salama koje su oni uzeli svirala su i poznata svetska imena - kaže Čola, koji je informacije dobio i od Zvonimira Đukića Đuleta iz "Van Goga" koji su gostovali u Australiji baš na poziv ovih organizatora.

- Đule mi je rekao da su zainteresovani za nas i tako smo uspostavili kontakt. Radujemo se i bend i ja predstojećim koncertima. Posebno sam srećan što ću sada prvi put u karijeri nastupati u Oklandu na Novom Zelandu, ali i u Brizbejnu u Australiji, pa će biti još zanimljivija turneja. Inače, siguran sam da je publika željna mojih koncerata, jer baš dugo nisam bio - dodaje Čolić.

Susret sa Ivanom

Na poslednjoj turneji 2009. godine Čola se posle 18 godina sreo i sa Ivanom Legin, koja je kao devojčica snimila s njim pesmu "Čaje šukarije".
- Tražili smo Ivanu po celoj Evropi, a otkrili je u Melburnu. S njom i njenim roditeljima proveo sam čitav dan, šetali, ručali, evocirali uspomene. Ona je htela da bude glumica, ali su joj Radmila Živković i Mira Banjac, kako mi je rekla, savetovale da je bolje da bude iza kamere, da je glumački poziv veoma težak. I otišla je u producente - priča Čola.

On ističe da iz Australije nosi samo lepa iskustva i uspomene.

- Mislim da je ovo moja peta turneja i svaki put je bilo lepo, a posete dobre. Susreti sa našim ljudima su uvek emotivni, nostalgični. Bude to Jugoslavija u malom. Dođe dosta Bosanaca, čak sam u Australiji sreo prijatelje iz školske klupe, gimnazije, fakulteta. Ima dosta i Makedonaca, dođu i Grci. Drago mi je da vidim sve te ljude na mojim koncertima - priča popularni pevač, koji se setio i jednog zanimljivog koncerta.

Četiri koncerta

Čola sa bendom turneju počinje 11. maja u Oklandu. Posle toga sledi koncert 13. maja u Melburnu, zatim u Sidneju 19. maja. Čola će u okviru turneje "Vatra i barut" pesme sa istoimenog aktuelnog albuma prvi put predstaviti i publici u Brizbejnu 20. maja.

- Jednom smo u Melburnu svirali u nekom indijskom hramu, gde se održavaju njihovi verski obredi. Bilo je zanimljivo, sve je mirisalo na mirisne štapiće. Mi smo to muzikom sve malo razdrmali. Prošli put organizatori su nam priredili divan ispraćaj na kraju turneje, tako što su iznajmili brod s kojim smo razgledali Sidnej, gde smo uvek završavali turneju. Ja to naravno nisam tražio, ali organizatori se obično uključe u tu neku našu emotivnu priču.

Tekstovi iz naftalina

U tabloidima se svaki čas pojavi neki tekst o Čolinom privatnom životu izvučen iz naftalina. Pevač kaže da su to tekstovi koji su izašli davno i da ne može da demantuje nešto što je rekao pre desetak i više godina.
- Ne možeš ti tu ništa. Čitao sam da su porezali moju ženu. Pa to je bilo pre 30 godina kada ju je neka devojčica na Banovom brdu napala. Ženi nikakav ožiljak nije ostao niti mi to krijemo. Prirodno je da tabloidni časopisi kad nemaju šta da puste vade priče iz naftalina, objave tako neki tekst, recimo kad sam izgubio nevinost. Verovatno zato što se generacije menjaju, pa neki pomisle kako je to bilo sada. Bio je davno taj neki intervju gde sam u šali rekao šta je nešto i kako bilo. To vađenje iz naftalina je prirodna stvar. Nemaš prava na nekakvu reakciju, jer je to bilo u nekom momentu. Sad ćutiš, šta ćeš. Bavim se javnim poslom, a čitalačka publika se iz godine u godinu menja.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online