Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.03.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

"Prsten i zlatni lanac" za dijaporu

Hari Varešanović (56) već više od tri decenije poznat je po svojim romantičnim pesmama uz koje su se mnogi zaljubljivali, ali i patili.

N. Durović
Romantika: Hari Varešanović na nedavnom koncertu u Beogradu

U današnje vreme ekspanzije interneta ništa nije daleko, pa su njegove pesme popularne i na Novom Zelandu gde će u subotu, 25. marta, održati koncert, posle kojeg nastavlja turneju u Australiji.

- Australija je divna zemlja sa divnom publikom. Ti ljudi nose u sebi neku nostalgičnu notu, a svaku moju pesmu isprate sa puno ljubavi i emocija, što meni kao pevaču na sceni daje dodatnu energiju. Publici ću predstaviti album "Ćilim" i naravno pevaću i dobro znane stare hitove. Svako ko je bio na mojim koncertima zna kakav je osećaj posle njega. Ljubav se oseća u vazduhu, noć puna emocija - kaže Varešanović. Iako je tokom karijere pevao u raznim krajevima sveta, sada će prvi put nastupati na Novom Zelandu.

- Nisam bio dosad na Novom Zelandu, radoznao sam da vidim kako sve to izgleda, ali i srećan zbog druženja s publikom. To će za mene, ali i za njih, biti novo iskustvo. Ali, planiram da ubuduće češće putujem na Novi Zelend - dodaje poznati pevač.

Varešanović često nastupa u dijaspori, i kako kaže, jedna njegova pesma je posebno draga svim našim zemljacima.

Valentino specijalni gost

Hari obećava lep provod i odlične koncert za sve one koji se odluče da dođu na njegove nastupe. Kao specijalni gost na koncertima u Australiji biće i Valentino. Tako će publika sa prostora bivše Jugoslavije, a koja živi u ovoj zemlji, uživati u Harijevim koncertima 31. marta u Brizbejnu u Njoolldž Mammothu, 1. aprila u Melburnu u Croxton Bandroom , 7. aprila u Sidneju u Metro Theatre i 8. aprila u Pertu u Rosemount hotelu.

- Moja publika svuda slično reaguje, ali hit "Prsten i zlatni lanac" nekako daje posebnu draž koncertima. To je negde i pečat moje karijere. Danas je teško postići da vas vole sve generacije, čak i one koje prate neke druge muzičke pravce. Ja sam od početka karijere to uspeo, da svi poštuju moj rad kao umetnika, što znači da ste dobri u tome što radite. Uvek sam se vodio parolom - budi svoj po svaku cenu, prati svoj cilj i uspeh dolazi sam po sebi.

Hari je bio i član žirija muzičkog takmičenja Pinkove zvezdice. Nakon što se ugase reflektori i kamere evidentno je da pobednici nisu postali zvezde.

- Često se dešava da se najbolji istroše tokom takmičenja. Da bi se svideli publici rade ono što publika traži, nekada su i izbori pesama greška, a nekada ste samo dobar zabavljač tokom takmičenja. Ima svega pomalo, dešava se da postanu uspešni oni koji tokom takmičenja nisu bili toliko primećeni, ali su dobro krali zanat od kolega.

Lobiranje na Evrosongu

Hari Varešanović predstavljao je Bosnu i Hercegovinu 2006. godine na Evrosongu u Atini. Sa pesmom "Lejla", Željka Joksimovića, osvojio je visoko treće mesto, što je i najveći uspeh BiH na ovom muzičkom takmičenju. Na pitanje da li bi ponovo učestvovao na evrovizijskom nadmetanju, Hari kaže - zašto da ne. Jedini uslov je da ima kvalitetnu pesmu.
- Kada bih imao pesmu koja bi ponovila uspeh "Lejle", zašto da ne. Mada, nekako mi se čini da je evrovizijsko takmičenje izgubilo draž. Kao i u životu, tako i na Evrosongu puno je lobiranja, a manje se obraća pažnja na pesmu, izvođača, odakle dolazite i koliko glasova možete dobiti... - iskren je Varešanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online