Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.03.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Nikad kopija, uvek svoja

Za Nedu Ukraden (66) ovo je godina jubileja, pa je odlučila da slavljem započne obeležavanje 50 godina rada na muzičkoj sceni.

Z. K. Munja
Mladalačka energija: Neda Ukraden

Nije zaboravila ni publiku, pa je objavila trostruki CD u izdanju zagrebačkog Jugotona, na kojem se nalazi 50 njenih najvećih hitova. "Zora je", "O mama, mama", "Srce u srcu", "Boli, boli", "Oči tvoje govore"... samo su neke od neprolaznih pesama koje se nalaze na izdanju i dokaz jedne uspešne i blistave karijere.

- Sama činjenica da trajem pet decenija je fantastičan uspeh. Nije lako biti žena u vremenu u kome se žena, pogotovo starija, ponižava, vređa, omalovažava. Nije lako ni prilagođavati se muzički, trendovski, a opet da ja budem ja. Uspela sam da nađem svoj put i nekim svojim instinktom intelektualca, kao žena koja menja trendove, pravce mislim da sam uspela da izgradim prepoznatljiv stil. Tokom karijere radila sam sa muzičkim legendama, a to ne doživljava svako. Menjala sam se i prilagođavala. Iza mene niko nije stajao, samo moja publika, porodica i dragi Bog. Uvek sam ostala svoja, nikad kopija nekog drugog - kaže za "Vesti" Neda Ukraden.

Ona i dalje žari i pali u regionu, ali i dijaspori, a svojim energičnim nastupima nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Kako kaže, za nju je najvrednija nagrada njena verna publika, među kojima je sve više mladih.

- Energija i pesme privlače mlađe generacije. Mislim da i oni veruju da sam ja jedna vrlo iskrena, jednostavna žena, što negde taj mladi svet voli i prepoznaje. Srećna sam što su ove pesme ostale da žive, što ih pevaju mladi. Šta mogu drugo reći nego da mi je srce puno i da sam presrećna.

Neda ističe da je ovo početak obeležavnja ne tako malog jubileja, a publici će se odužiti pesmom.

- Želja mi je da ovaj jubilej, koji ne može svako da doživi životno, a kamoli u karijeri, obeležim koncertima. Biće to ne samo presek moje karijere, već ću pevati i sevdalinke koje veoma volim i cenim. Planiram da održim velike koncerte u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu, gradovima u kojima sam muzički stasavala i gradila karijeru. Što se tiče ostalih izazova, želja mi je da u zdravlju nastavim da se družim sa publikom i da uživam u odrastanju svojih unuka.

Pesma i dva fakulteta

Neda Ukraden rođena je 16. avgusta 1950. godine u gradu Imotski, u Hrvatskoj.

Odrasla je u Sarajevu gde je završila Pravni i Filološki fakultet, odsek za engleski jezik, kao i srednju muzičku školu odsek - pevanje.

Muzikom je profesionalno počela da se bavi sa 18 godina. Tokom '70-ih i '80-ih godina bila je jedna od najpopularnijih i najcenjenijih pop pevačica, a sarađivala je sa najeminentnijim autorima - Kemal Monteno, Arsen Dedić, Đorđe Novković, Đelo Jusić...

Snimila je brojne TV-šou programe čak i na Sejšelima. Sa pesmom je proputovala svet, imala koncerte u Americi, Australiji, Evropi...

Dobitnica je brojnih festivalskih nagrada, dok su njeni albumi često bili najprodavaniji.

Nakon izbijanja rata 1992. godine Neda se doselila u Beograd gde i danas živi.

Uvek je važila za damu od stila.

- Trudim se i jako držim do toga. Mislim da se to i vidi - rekla je Neda.

Doprinos diskografiji

Uz stihove hita "Zora je" nedi je uručeno priznanje za izuzetan doprinos regionalnoj diskografiji. Ona je izvanično proglašena najtiražnijim ženskim izvođačem Jugotona koji postoji 70 godina. Legendarnu pevačicu savladale su emocije, pa nije mogla da sakrije suze.

- Proslavljamo jednu divnu saradnju. Veoma sam srećna što sam svoje pesme objavljivala za Jugoton, kao i na ovo izdanje. Više od svega hvala mojoj divnoj publici - rekla je Neda Ukraden.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online