Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.02.2017.
18:01
D. Petrović - Vesti A

Srbija do Meksika!

Godinama je Srbija bila na lošem glasu u svetu, a Srbi su čak i u američkim filmovima predstavljani kao loši momci. Međutim, ta slika se polako menja, pa sve više stranaca bez bojaznosti dolazi u Beograd.

N. Đurović
Oduševljen Srbijom: Džon Sevidž
Brojni strani glumci i pevači posle boravka u Srbiji imaju samo reči hvale i rado se vraćaju. Promeni medijske slike u svetu na svoj način doprinosi i meksički boj bend, koji je sve popularniji u Južnoj Americi, i zove se - Srbija!
 

Pročitajte još:

V. Sekulić

Sevidž uzvikivao Srbija

Priča o povratnicima u zavičaj

- Odabrali smo ovo ime, jer nam se sviđa kako zvuči kad se izgovori. Srbija je graciozno ime i lepo zvuči. Na internetu smo našli razne zanimljive informacije o vašoj zemlji. Iako nikada nismo bili u Srbiji sve nam se sviđa - istorija, kultura, a i devojke su vam prelepe. Ime Srbija doprinelo je da nas ljudi u Južnoj Americi prepoznaju i upamte. Sviramo rok i voleli bismo da održimo koncert u Beogradu - kažu momci iz benda.

Prva asocijacija na Srbiju im je Novak Đoković i Nikola Tesla, ali i ćirilica.

- Oduševljeni smo vašim pismom, koje je lepo i egzotično, a često ga koristimo u prepisci sa fanovima na društvenim mrežama. Voleli bismo da naučimo vaš jezik i ćirilicu - ističu momci iz meksičkog benda Srbija.

Čuveni holivudski glumac Džon Sevidž, koji se proslavio ulogama u legendarnim filmovima "Kosa" i "Lovac na jelene", ovih dana boravi u Beogradu zbog promocije filma "Povratak" reditelja Predraga Jakšića. 

Sa ekipom filma posetio je i Skupštinu Srbije i tom prilikom rekao da mu je drago što upoznaje zemlju porekla mnogih svojih prijatelja, i da oko sebe vidi mlade i energične ljude koji traže priliku za sebe.

- U Srbiji mi je svaka noć kao brodvejski mjuzikl, osećam veliku energiju zajedništva - rekao je Sevidž.

A. Čukić
Stekao prijatelje: Ralf Fajns

U Beograd svako malo dolazi i britanski oskarovac Ralf Fajns, koji je stekao prijatelje tokom snimanja svog rediteljskog prvenca "Korilion" pre sedam godina. Nije mu bilo teško ni da pre tri godine dođe u Beograd samo na 24 sata kako bi bio gost Festa. Zbog ovog festivala u Beogradu ovih dana boravi i Monika Beluči. Ni ona nije ostala imuna na srpski šarm, a za potrebe filma "Na Mliječnom putu" Emira Kusturice naučila je srpski jezik.

Kineskinja peva Brenin hit

Da je muziku nemoguće omeđiti svima je jasno, ali malo ko je očekivao da će se srpske pesme pevati duž planete. Jedna mlada Kineskinja postala je atrakcija na Ju tjubu pevajući pesme Lepe Brene i Seke Aleksić, i to na srpskom jeziku. Poneta emocijama ona je čak i zaplakala tokom izvođenja Breninog hita "Suze brišu sve".

Međutim, ona se tu nije zaustavila već je otpevala i čuveni hit "Ej, draga" Zdravka Čolića. Simpatični Amerikanac Ron iz Los Anđelesa otpevao je hit Tome Zdravkovića "Dotakao sam dno života", ali i pesmu "Viđaš li mi ljubav staru" Šabana Šaulića, naravno na srpskom jeziku. Srpske pesme posebno su popularne među Crncima u Americi koji svako malo kače na Ju tjub snimke kako pevaju naše pesme od evergrin hitova do novijih numera.

"Niška Banja" hit u Americi

Zbog neobičnog ritma numera "Niška Banja" je poslednjih godina na repertoaru brojnih horova širom Amerike, Britanije, Novog Zelanda, kao i Meksika i Španije. Može se čuti i u holivudskom filmu "Bodžchoir"
u kome Dastin Hofman glumi dirigenta dečjeg hora u Americi. U aranžmanu američkog kompozitora Nika Pejdža ovu pesmu godinama unazad pevaju horovi škola i univerziteta iz Misisipija, Masačusetsa, Hjustona, Ilinoisa, Konektikata, Virdžinije...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online