Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.01.2017.
12:00
Vestionline A

Gde su danas i šta rade zvezde "Mućki"?

Serija "Mućke" (Only Fools and Horses) nedavno se našla na vrhu liste najgledanijih programa u istoriji britanske televizije i proglašena je za seriju čiji bi povratak na male ekrane Britanci najviše želeli.

Screenshot (YouTube)
Junaci "Mućki" bili su omiljeni i u Srbiji

Više od 24 miliona ljudi gledalo je božićni specijal "Mućki" iz 1996. kada je Delboj konačno došao do novca stavivši na aukciju stari sat. 

Dvadeset godina nakon "poslednje epizode" (prikazivani su i sporadični specijali između 2001. i 2003.) neke od zvezda su nas zauvek napustile, a neke imaju nove uloge u britanskim televizijskim programima. 

Gde su danas i šta rade?

Derek "Delboj" Troter (Ser Dejvid Džejson)

Ser Dejvid Džejson će zauvek biti povezivan s likom Delboja, ali je ostvario i druge zapažene uloge. Ovaj 76-godišnjak igrao je detektiva inspektora Džeka Frosta u krimi seriji "A Touch of Frost" od 1992. do 2010. a ranije je imao glavnu ulogu u sitkomu "Open All Hours". 

Ulogu Grenvila reprizirao je u nastavku "Still Open All Hours" 2014. čija je treća sezona počela da se prikazuje prošlog meseca. Ser Dejvid je dobio titulu viteza 2005. za svoju bogatu karijeru i objavio je autobiografiju 2013. "David Jason: My Life".

Rakel Troter (Tesa Pik Džouns)

Zahvaljujući uspehu serije, Tesa Pik Džouns postala je najpoznatija po ulozi Delbojeve voljene Rakel, ali je i posle "Mućki" imala niz uloga. 

Pojavila se u serijama "Doctors", "Doctor Who", "Casualty", "Holby City", "The Demon Headmaster" i "Midsomer Murders". Danas 59-godišnja glumica sada igra kućepaziteljku u seriji "Grantchester" zajedno sa Džejmsom Nortonom i Robsonom Grinom.

youtube.com
Tesa Pik Džouns

Rodni Troter (Nikolas Lindhurst)

Angažman Nikolasa Lindhursta, najpoznatijeg po ulozi Delbojevog mlađeg brata Rodnija, prosto je cvetao od okončanja "Mućki". 

Danas 55-godišnji Nikolas igrao je Gerija Speroua u popularnoj seriji "Goodnight Sweetheart" koja je prikazivana od 1993. do 1999. Takođe, 2010. igrao je u prednastavku "Mućki" pod nazivom "Rock & Chips" sa Džejmsom Baklijem. Nedavno se pojavio u detektivskoj drami BBC-a "New Tricks" kao penzionisani detektiv Den Grifin.

Kasandra Troter (Gvinet Strong)

Gvinet Strong igrala je Rodnijevu veliku ljubav Kasandru, ali je nakon završetka "Mućki" ponovo zaigrala uz Dejvida Džejsona u seriji "A Touch of Frost". Kasnije je imala manje uloge u serijama "West End" i "Midsomer Murders". 

Krajem prošle godine vratila se na male ekrane pridruživši se postavi britanske sapunice "Eastenders" u kojoj igra Džeraldin Klou, vođu ženskog pikado tima.

Demijen Troter (Bendžamin Smit)

Ulogu Delbojevog sina igralo je više dečjih glumaca, ali je Bendžamin Smit od 2001. postao "stalni" Demijen. 

Ovaj 27-godišnjak je kasnije imao uloge u "Holby City" i "Doctor Who", a pojavljivao se i u "Eastenders" i "Skins". Dobio je glavnu ulogu u drugoj epizodi BBC programa "Accused", pojavio se u komediji "No Offence" i igrao vojnika u mini seriji "Native".

youtube.com
Bendžamin Smit

Bojsi (Džon Čelis)

Auto diler Obri "Bojsi" Bojs u "Mućkama" imao je spinof "Green Green Grass" koji je prikazivan između 2005. i 2009. 

Džon Čelis je objavio i dve autobiografije - "Being Boycie" i "Boycie and Beyond". Prošle godine se pojavio kao kapetan Pikok u sitkomu "Are You Being Served".

Denzil Talser (Pol Barber)

Pol Barber je, pored Denzila, imao niz drugih poznatih uloga, poput Horsa u britanskom filmu "The Full Monty". Ovaj 65-godišnjak glumi i danas u serijama "Coronation Street", "Casualty" i "Death in Paradise".

Miki Pirs (Patrik Mari)

Patrik Mari postao je poznat zahvaljujući ulozi Mikija Pirsa u "Mućkama", ali je ovaj 60-godišnjak imao nekoliko teških godina nakon kraja serije. Nakon što je završio sa ulogom Rodnijevog prijatelja sklonom preterivanju, postao je profesionalni igrač pokera. Veliki je ljubitelj i navijač fudbalskog kluba Milvol.

Majk Fišer (Kenet Mekdonald)

Kenet Mekdonald igrao je vlasnika paba "Ragina glava" Majka Fišera, ali i Ganera Nobija Klarka u "It Ain’t Half Hot Mum". 

U seriji "The Last Detective" imao je niz pojavljivanja kao Piter Dejvison, ali je pretrpeo jak srčani udar i umro u 50. godini 2001. pre nego što je serija i prikazana. U "Mućkama" su odsustvo čuvenog Majka opravdali time što je "u zatvoru zbog pronevere".

youtube.com
Kenet Mekdonald

Triger (Rodžer Lojd Pek)

Rodžer Lojd Pek bio je jedan od najvoljenijih likova iz "Mućki", čistač Kolin "Triger" Bol. Glumac je preminuo u 70. godini života nakon borbe sa rakom pankreasa, ali je pre toga imao manju ulogu u filmu "Hari Poter i vatreni pehar", kao i seriji "Red i zakon".

Deka (Lenard Pirs)

Lenard Pirs uglavnom je igrao u pozorištu, ali će zauvek biti upamćen po ulozi Deke u "Mućkama". Igrao je u seriji od 1981. do svoje smrti 1984. Baster Merifild kasnije je ušao u seriju kao ujka Albert.

Ujka Albert (Baster Merifild)

Heri "Baster" Merifild najpoznatiji je po ulozi ujka Alberta u "Mućkama" gde je igrao od 1985. kada je njegov lik stvoren zbog smrti Lenarda Pirsa. Baster je preminuo u 79. godini zbog tumora na mozgu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online