Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.06.2016.
02:00
J. L. Petković - Vesti A

Kesiću zbog montaže montiraju ubistvo!

Zbog zlonamerno izmontiranog snimka emisije 24 minuta, na kome Zoran Kesić navodno ismeva Srbe iz Republike Srpske, autor je dobio pretnje smrću.

A. Čukić
Pretnje i gadosti: Zoran Kesić

Taj snimak uz prateće tekstove je objavljen na internetu i na društvenim mrežama. Kesić za "Vesti" kaže da je sporni klip deo emisije iz septembra 2014. godine, i da je neobično da se neko sada za to zakačio.

- Ako je to bila neka strašna uvreda, zašto tada nije niko reagovao. Druga stvar, u tom insertu iz naše emisije zlonamernom montažom ubačeno je da ja građanima Republike Srpske govorim "budale" i smejem im se. U originalnom insertu ja kažem "pozdrav našim gledaocima u Banjaluci". To je u klipu zlonamerno izbačeno, pa izaziva efekat kao da se smejem u lice građanima RS - kaže Kesić.

On dodaje da je pokazivanje neobičnog oblika RS na karti sveta bila benigna šala koja je poslužila onima koji su želeli da ga oblate i tendenciozno stave metu na njega i emisiju.

- Ne znam ko je to napravio, ali znamo ko je postavio. Reč je o stranicama na Fejsbuku "Ne davimo Srbiju" i "Srbin info" koje su prosledile zlonamernu video-montažu, a tendenciozno napisanim tekstom kao da je rečeno: Izvolite, poručite Kesiću sve najgore... Stiglo mi je mnogo pretnji i gadosti. Poruke poput one da će da mi "zatru seme i pleme", "treba ga obesiti", "ako pređeš Drinu nećeš se više vratiti...". Te pretnje ne uzimam za ozbiljno. Ali jeste ozbiljno to što je neko pokrenuo hajku protiv mene i emisije i na policiji je da utvrdi ko je to i adekvatno reaguje - dodaje Kesić.

Autor jedne od najgledanijih emisija u Srbiji ističe da ovakve stvari na autorski tim emisije utiču tako da "zapnu još više, da kroz satiru i šalu govore istinu".

- Nema boljeg oružja nego kada je istina u našim rukama. Naša savest je čista i mirna, znamo da smo na strani dobra i nekako mislim da niko ne može da nas pobedi - zaključuje Kesić.

Kesić ističe da su do sada stizale pretnje, ali vrlo retko i sporadično.

- Možda ih je i bilo, ali nikada nisu bile ovako intenzivne. Ne bih ni reagovao da ovog puta nisu masovno stigle. Da su to grozne reči protiv emisije ne bih reagovao, ali se odnose i na moju porodicu - kaže autor.
 

POVEZANE VESTI

Utorak 21.06.2016. 10:10
treba proterati sav taj izdajjnicki sljam van srbije,olju beckovic,brankicu,zene u crnom,kandicku,kesica... neko olos ide kod svojih donatora ako im ne valja srpski narod i srbija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online