Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.03.2016.
04:44
Z. Vicelarević - Vesti A

"Ljubavnici" po ukusu publike

Pozorišna predstava "Škola za ljubavnike" sa briljantnim glumcima Milanom Vasićem, Milanom Kalinićem, Jelenom Rakočević, Aleksandrom Cucić i Bojanom Stojčetovićem, po čijoj adaptaciji teksta i režiji je ova komedija urađena, izvedena je proteklog vikenda u Salbau Galus u Frankfurtu.

Radimo nešto dobro: Organizatorski tim za glumcima

Obećanja koje je glavni organizator Aleksandar - Saša Jovanović dao u najavi kao "Smeh do suza, predstava koja će se pamtiti i kvalitetan i zdrav humor..." u potpunosti su ispunjena. Puna sala i raspoložena publika posle ove hit komedije bili su najbolji pokazatelji da su ovakve predstave pun pogodak. Nakon što se zavesa spustila, publika je imala prilike da se druži sa glumcima i razmeni po koju reč.

Nada Škaro iz Bad Vilbela ne krije da je oduševljena.

- Iskreno sam oduševljena večeras. Još uvek ne mogu da sakrijem emocije. Najviše mi se dopao lik Alberta kojeg igra Milan Vasić. Njega obožavam u svim ulogama. Na predstavi sam bila sa prijateljicama Biljanom Lovre, Tanjom Šaćirović i Tanjom Čelić - kaže Nada, dok se njena prijateljica nadovezuje.

- Predstava je bila fantastična i ja sam takođe oduševljena. Za mene su svi bili odlični, ali bih ipak izdvojila Jelenu Rakočević koja je izvanredno odigrala ulogu Marine. Ja inače volim ljubavne zavrzlame i ova predstava je pogodila moj ukus - rekla je Tanja Čelić.

Željko Žurkić je na predstavu "Škola za ljubavnike" došao sa suprugom Tamarom i prijateljima Daliborom i Danijelom Videnović i Predragom Stojkovićem.

Bračne zavrzlame

Radnja predstave "Škola za ljubavnike" smeštena je u Italiji krajem '50-ih godina. Iako uspešni u svemu, muž i žena upadaju u bračnu kolotečinu. Naizgled obični bračni problemi pretvoriće se u neviđene komplikovane situacije koje oni pokušavaju da reše na komičan način. Zamršenu situaciju u njihovoj kući dodatno će zakomplikovati čudna služavka, kućni prijatelj advokat i unajmljeni profesor. Mnogi smatraju da je ovo jedna od najboljih komedija u poslednjih nekoliko godina koja je postavljena na pozorišnoj sceni.

- Predstava mi se jako dopala. Sviđa mi se način na koji su glumci izveli predstavu. Sve je delovalo tako spontano kao da se sada dešava. Milan Kalinić je po meni najinteresantiji, pravi genijalac - kaže Željko Žurkić iz Ešborna.

- Baš je bilo divno večeras. Komedija je puna interakcije. Bilo je i plesa i zavrzlama. Najviše sam se nasmejala kada je Alberto rekao kućnoj pomoćnici: "Izađi unutra" - kaže za "Vesti" Olja Kožul iz Frankfurta.

Divni domaćini

Prijemom publike u Frankfurtu bila je oduševljena i glavna akterka predstave Jelena Rakočević.
- Frankfurt je jedan divan gradi. Oduševljena sam starim delom grada. Domaćini su divni i baš smo uživali. Inače, svi sa kojima sam razgovarala posle predstave su rekli da im se dopalo, a nama glumcima su se svidele reakcija publike. Iskreno se nadam da ću doći još koji put - rekla je Jelena.

- Jako sam zadovoljan odzivom, sve karte su rasprodate nekoliko dana unapred, što meni i mom timu znači da radimo nešto dobro i kvalitetno. Bitno nam je takođe da ljudi vide da pored truda, vremena i novca, ulažemo i ogromnu količinu ljubavi u sve ovo. Sledeća predstava je u novembru sigurno, a u međuvremenu pokušaćemo da uradimo jednu predstavu u saradnji sa Internacionalnim teatrom u Frankfurtu, nadam se, u maju ili u junu - kaže za "Vesti" glavni organizator Aleksandar - Saša Jovanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online