Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.11.2015.
21:13
S. Đurić - Vesti A

Bolje švaler nego narkoman

Na listi najvećih ljubavnika svih vremena su muškarci koji su imali stotine, pa i hiljade žene. Među njima su vladari, pesnici, vojskovođe, avanturisti, pevači, holivudski glumci...

Reuters/S.M.
Ne voli kada ga nazivaju žigolom

Njima su se žene bacale pod noge i mogli su da biraju s kim će da budu. U istoriji je bilo vladara koji su imali i više žena, ali kralja Solomona žene su prosto obožavale. Imao ih je oko 700!

Mnoge od njih su bile strankinje, a brakovi su sklopljeni iz političkih razloga. Među njima je bilo i nekoliko najvećih lepotica tog vremena. Kralj ih je fascinirao time što se prema njima odnosio s velikim poštovanjem, s obzirom na to da je odrastao sa gorčinom zbog ropskog položaja žena u haremu, među kojima je bila i njegova majka.

Kako legenda kaže, posle samo jedne noći provedene sa Solomonom u postelji, svaka žena je gubila glavu za lepim i pametnim vladarom. On ih je obasipao komplimentima, lepim rečima, ali i poklonima. Davao im je mnogo slobode, čak im je dozvoljavao da ispovedaju svoju veru i grade hramove posvećene božanstvima zemlje iz koje dolaze. I kraljica od Sabe, najveća lepotica toga vremena, zaljubila se u njega čim ga je upoznala, ostavila je kraljevstvo, bogatstvo i moć zbog njega. Iako je znala sve tajne zavođenja, nije uspela da osvoji srce Solomona i istisne suparnice.

Seks u prikolici

Đakomo Đirolamo Kazanova iz Venecije školovao se za sveštenika, ali je izbačen iz škole zbog slobodnog ponašanja. Postao je najveći ljubavnik svih vremena. Toliko je bio šarmantan i neodoljiv ženama, da je njegovo ime i danas sinonim za velike zavodnike.

U svojim memoarima navodi da je spavao sa nekoliko hiljada žena. Međutim, istoričari su uspeli da identifikuju 116. Nije bio neki lepotan, niti bogat, ali je spavao sa devojčicama i zrelim ženama, bludnicama, časnim sestrama, seljankama, ali i plemkinjama. Vozio ih je po mesečini u gondoli posutoj laticama ruža, njegova spavaća soba bila je puna ogledala i sveća, a sluge su ljubavnicima dodavale hranu kroz otvor na vratima. Zavodnik iz Venecije bio je vrlo inteligentan, odlično je svirao violinu i pevao melodičnim glasom. Nije ga držalo mesto, stalno je lutao po svetu, bavio se glumom, ratovao, zarađivao kao prevarant, kockar, sveštenik, makro.

Ženskaroš u Beloj kući

Bivši predsednik Amerike Ričard Nikson bio je najveći ženskaroš u Beloj kući, tvrdnja je koje su potvrdile mnoge bivše radnice u knjizi "Poslednji predsednik". Naime, kako je opisano u knjizi, Nikson se često nepristojno udvarao ženama koje su radile za njega. Nel Jejts bila je u to vreme 48-godišnja advokatica koja je radila u Beloj kući još od Trumanovog mandata. Niko je nije smatrao seks bombom, nosila je punđu i uvek delovala strogo, ali Nikson se zaljubio u nju. Jedne subotnje večeri, Jejtsova je otišla kod Niksona u letnju rezidenciju gde se zadržala tri sata. Kako je istaknuto u knjizi, Jejtsova je prokomentarisala da joj je to bilo "najbolnije i najneprijatnije veče u životu".

Holivud je takođe pun zavodnika. Džek Nikolson je priznao da je bio u vezi sa mnogim ženama i da se toga ne stidi, ali ističe da mu je neprijatno da ga nazivaju žigolom. Opšte je poznato da je glumac tokom života voleo mnogo žena, ali da je kroz njegov zagrljaj prošlo čak 5.000 lepotica, to malo ko zna. Sve pikanterije o Nikolsonu izneo je u biografiji o slavnom glumcu Mark Eliot.

- Ja sam ekstremna osoba. Kad mi neko kaže: "Džek, ti si običan ženskaroš", ne poričem to, ali život žigola uvek se završi loše i zato je to jedan od razloga zbog kojih se ne osećam dobro oko svih tih stvari o seks legendama i žigolima - rekao je Nikolson.

Sam glumac priznao je da je pušio marihuanu četiri puta nedeljno, a kokaina se takođe nauživao. Svoje ponašanje je potpuno promenio nakon što mu je nekoliko bliskih prijatelja umrlo od predoziranja. Drogu je zamenio ženama, ljubavnicama. Jedna od dama koja je bila intimna sa Nikolsonom je i Meril Strip. Tokom snimanja filma "Čelični krov" 1986. godine, kako stoji u biografiji, njegova kamp kućica se često ljuljala na svojim amortizerima, nakon čega bi dve zvezde izlazile pomalo ošamućene, a ekipa pričala je više o njima nego o samom filmu. Upoznali su se godinu dana ranije na snimanju filma "Ljubavna boljka", a Meril Strip je rekla da joj je to bio doživljaj kao da upoznaje Mika Džegera ili Boba Dilana. Kako bi se rešio napetosti, uoči snimanja njihove prve zajedničke scene, Nikolson je pokucao na vrata njene prikolice i pitao je da li može da se posluži toaletom, što mu je i dopustila. U isto vreme Nikolson je još održavao dugogodišnju vezu s Anđelikom Hjuston, ali je navodno sa strane bio u vezi i s glumicom Veronikom Kartrajt.

Panika zbog Čarlija Šina

Poznati holivudski glumac Voren Biti tvrdi da je spavao sa tačno 12.700 žena. Oskarovac je piscu Peteru Biskindu, zadužen za Bitijevu biografiju, navodno izjavio da je nevinost izgubio sa 20 godina, a da je sledećih 35 u proseku svaki dan spavao sa drugom damom. Biti je posebno naglasio da u svoju evidenciju nije beležio usputni i grupni seks, kao i ukradene poljupce.

U biografiji poznatog glumca, koja je objavljena pod nazivom "Kako je Voren Biti zaveo Ameriku", stoje imena mnogih žena iz sveta šou-biznisa sa kojima je bio kao što su Džejn Fonda, Džoan Kolins, Dženis Dikinson, Džuli Kristi, Natali Vud, Melani Grifit, Rakel Velč, Barbara Strejsend, Goldi Hon, Dajana Kiston, Madona... Ipak, pored toga što je u samoj biografiji navedeno više od 50 imena, prva je u to posumnjala Anet Bening, s kojom se Biti oženio 1992. godine.

Obuka kod striptizete

Piter O'Tul bio je poznat po dobrim ulogama, ali i po količini alkohola koju je konzumirao, a posebno je bio popularan među ženama. Sa damama je počeo da se druži vrlo rano. Tako je 1945. godine, kao 13-godišnjak, izgubio nevinost sa španskom udovicom i striptizetom, koja ga je, iako je bila u pedesetim godinama, tokom pet meseci svakodnevno učila svim seksualnim trikovima koji postoje. Tokom snimanja filma "Lorens od Arabije" 1961. godine, svi su želeli komadić sve popularnijeg glumca, a Piter se nije ustezao od deljenja. Tako je za vreme snimanja poslednjih scena filma u Španiji, nakon jedne žurke, završio s modelom i modnom ikonom Ejpril Ešli, za koju u prvi tren nije znao da je transseksualac.

- To je izmišljotina. On jeste veliki švaler, ali niko nije spavao sa više od 1.000 žena. Mislim da to nije pošlo za rukom ni Hjuu Hefneru, a kamoli njemu - rekla je Bening.
Poznati holivudski zavodnik je Čarli Šin koji je nedavno šokirao javnost priznanjem da je HIV pozitivan. Priča se da je glumac poznat po propalim brakovima i skandalima imao do sada 5.000 partnerki.

- Ovde sam da priznam da sam zaista HIV pozitivan. Ta tri slova je teško prihvatiti. Moram da prekinem lavinu napada i poluistina, veoma opasnih priča da sam ugrozio zdravlje drugih, što ne može biti dalje od istine - rekao je Čarli Šin u emisiji "Danas".

Čarli iza sebe ima tri propala braka, nekoliko raskinutih veridbi i brojne romanse sa poznatim i manje poznatim ženama.

Košarkaš Vil Čemberlen tvrdi da je imao 20.000 žena, a nikada nije spavao sa udatom i ružnom damom.

Da za osvajanje ženskog srca nije neophodna slava i novac, potvrđuje i Umberto Bilo, nosač prtljaga u jednom hotelu u Las Vegasu, koji je vodio ljubav sa 8.000 žena. To je uglavnom činio na radnom mestu i zato dobio otkaz jer je stalno bio umoran.

Džin Simons, vođa grupe Kis, svojevremeno se hvalio da je spavao sa 4.600 žena. Hulio Iglesijas često tvrdi da je imao 3.000 žena. On se jednom našalio i rekao:

- To je verovatno bilo do 1976. Nisu prebrojali ostale žene!

Živahni plejboj

Uprkos tome što ima 89 godina, Hju Hefner veoma je aktivan što se tiče žena i do sada je vodio ljubav sa oko 8.000 žena. Osnivač "Plejboj" imperije iza sebe ima dva braka i bezbroj ljubavnih avantura. Međutim, za njegov buran i promiskuitetan život odgovorna je njegova prva supruga Mildred Vilijams, koja je sama podsticala takvo ponašanje. Međutim, neposredno pred venčanje Mildred je Hjuu priznala da ga je prevarila dok je on bio u vojsci. On je ovo priznanje nazvao najgorom stvari koja mu se desila u životu. Zbog griže savesti koju je osećala zbog sopstvene prevare, Mildred je Hjuu dozvoljavala da spava sa drugim ženama, u nadi da će im to spasti brak. Ipak, par se razveo 1959. godine.

 

Vernost duga pet decenija

Ljubav Džoane Vudvord i Pola Njumena trajala je 50 godina. Glumac nikada nije krio koliko je bio privržen supruzi, a jedna od najvećih holivudskih ljubavi ličila je na dobar filmski scenario. Koliko su bili dobar par i na profesionalnom planu, pokazuju brojni filmovi.

- Ko može da vas bolje usmeri od osobe s kojom živite? Pol zna sve što treba da zna o meni. Volela bih da je režirao svaki film u kojem sam glumila - rekla je Džoana.

Pol je u intervjuu za "Plejboj" na pitanje kako ostaje veran Džoani rekao:

- Imam biftek kod kuće. Zašto da idem na hamburger?

Bredli Kuper priznao je da mu prija laskavo priznanje da je veliki zavodnik, posebno zbog toga što on ne smatra da je građen kao foto-model.

- Mislim da je veoma kul da ovakvu jednu titulu ponese momak koji ne izgleda poput manekena. Smatram da sam dečko koji sasvim pristojno izgleda. Nekih dana sebi delujem sjajno, dok sam drugih zgrožen svojim odrazom u ogledalu - ispričao je glumac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online