Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.11.2015.
19:12
24sata.hr A

Brega otkriva: Prva svirka u striptiz baru, sa 18 probao drogu

Poznati muzičar gostovao je na hrvatskoj televiziji uoči tamošnje turneje. U emisji je otvoreno pričao o karijeri čuvene grupe "Bijelo dugme", veri, politici i umetnosti.

Fonet/M. M.
Tvrdi za sebe da je veoma srećan čovek: Goran Bregović

- Svaka pesma nastala je u susretu s drugom umetnošću. Prema pesmi imam romski stav, to je svačije, kao zalazak sunca. Volim tu ideju da iz tradicije kradem i nešto ostavljam iza sebe - rekao je Goran Bregović (65).

Slavni muzićar je demantovao glasine da je francuskom pevaču Enriku Makiasu morao da isplati milion evra zbog korištenja njegove pesme u filmu "Arizona Dream".

- Nikada u životu nisam imao bilo kakav sudski spor. To je laž, ne postoji nikakva tužba - objasnio je Bregović koji nije hteo da priča o činjenici da u "obnovljenoj" postavi "Bijelog Dugmeta" neće biti Željka Bebeka.

- Želim mu svu sreću u karijeri - kratko je iskomentarisao Bregović.

Tokom emisije voditelj je zamolio slavnog muzičara da prokomentariše svoju izjavu da je "vrlo srećan čovek".

- Sa 17 godina sam prvi put svirao u striptiz baru. Video sam tada više golih žena nego svi moji vršnjaci zajedno. Na to se nadovezao i niz srećnih okolnosti - objasnio je Brega koji sebe smatra srećnikom i zbog činjenica da je za vreme rata mogao da radi u Parizu.

Z. K. Munja
Severina donosi sreću: Brega priznao da mu je ovo jedna od najlepših saradnji

Muzičar je progovorio i o svojim "rock'n'roll" danima, za koje je rekao da je tada "svega bilo previše". Njegovo "eksperimentisanje" s drogama, kaže, počelo je i završilo se kada je imao 18 godina. Nakon toga, voditelj je pitao Bregovića da li je istina da je uzimao kokain dok je pisao pesme za grupu "Jugoton".

- Imao sam uvek problema s rokovima, "Jugoton" mi je plaćao da ostanem budan po nedelju dana, kako bih završio ploču - objasnio je muzičar.

Bregović je spomenuo i kako mu je jedna od najlepših saradnji bila sa Severinom, jer ona "sa sobom u prostoriju unese sreću",  te se svi kraj nje osećaju kao da su na Prozacu.

Bregović je između ostalog komentarisao i Tončija Huljića, za kog je rekao da je "talentiovan kao đavo", a za frontmena grupe "Azra" Branimira Džonija Štulića je rekao da je on "amater koji nikada nije postao profesionalac".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online