Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.08.2015.
08:53
S. Đurić - Vesti A

Roditelji i deca u istoj profesiji: Gluma u krvi

Nije retko da sinovi i kćerke naslede talenat svojih poznatih roditelja. I kod nas je slučaj da se deca naših glumaca nađu rame uz rame sa svojim slavnim majkama i očevima. Nije im lako jer su česti komentari da im je jednostavno da naprave karijeru pored slavnih roditelja. Za Kalinu Kovačević nije bilo nikakve dileme u izboru profesije. Mama Ljiljana Blagojević je glumica, a otac Siniša Kovačević dramski pisac.

A. Čukić
Logični izbor: Kalina Kovačević

- Nerviralo me je što su moju majku stalno saletali po ulici i tražili autograme. Ipak, nešto kasnije, kako sam odrasla, shvatila sam da je i moja buduća karijera omeđena glumom i pisanjem. Bilo bi čudno da sam otišla u doktore ili astronaute. Roditelji su me upozorili da se interesujem za vrlo nesiguran posao, ali kada sam im rekla da je to moj san, podržali su me. Upisala sam glumu posle trećeg razreda gimnazije i sada sam veoma srećna jer sam san ostvarila - kaže Kalina.

A. Čukić
Otac nije dočekao premijeru: Vuk Kostić

I Vuk Kostić nasledio je talenat od svog pokojnog oca, Mihajla Kostića Pljake.

- Brat i ja smo pored Pljake zavoleli sport i lov. Niko nije mogao da me smiri, pa me je otac odveo kod Mike Aleksića u školu glume kako bih se svrteo na jednom mestu i čuo nešto pametno. Zainteresovalo me sve to. Dosta vremena sam provodio među očevim prijateljima glumcima, naročito sa Draganom Nikolićem, ali svi su mislili da ću postati neki sportista.

Znao je da spremam prijemni ispit za Akademiju, ali nije želeo da se petlja. Samo bi me upitao šta radim, i to je sve. Umro je kada sam imao samo 20 godina, bio na početku studija. Bio je živ dok sam snimao svoj prvi film "Apsolutnih sto", ali nije dočekao premijeru - kaže Kostić.

Uprkos tome što su Branislava Trifunovića, otac Tomislav i brat Sergej, odvraćali od glume, on je krenuo očevim i bratovljevim stopama.

- Glumim od osme godine. Kada odrastate u pozorištu, normalno je da mislite o glumi kao o svom pozivu. Kada je moj ćale shvatio da ću po svaku cenu otići na prijemni, rekao mi je: "Ma, radi šta hoćeš, usijana glavo." Pored oca dosta sam saveta dobio od Sergeja, koji mi je čak branio da upišem Akademiju sa 17 godina i tek sada shvatam da je bio u pravu jer sam bio premlad - kaže Branislav.

A. Čukić
Kakav otac, takav sin: Bora i Srđan Todorović

Legendarni Bora Todorović sa oduševljenjem je prihvatio odluku sina Srđana Todorovića da postane glumac.

- Kada je došao trenutak da se opredeli, navijao sam iz sve snage da odabere glumu. Ono što je dragoceno jeste različitost uloga, u svakoj je drugačiji - izjavio je jednom prilikom Bora Todorović.

U istom filmu zaigrale su Tanja Bošković i ćerka Lana. One su snimile 3D film "Peti leptir", ali nisu imale zajedničke scene.

- Mislila sam da Lana neće hteti ni da čuje da igra u "Petom leptiru" u kojem ja igram, ali reditelj ju je ubedio. Nikada nisam uticala na Lanin izbor profesije. Samostalno donošenje odluka je za mene najvažnije pravilo u vaspitavanju dece - iskrena je Tanja.

Lana kaže da je prihvatila ulogu jer joj se svideo scenario.

Čedomir Petrović je sin legende jugoslovenskog i srpskog glumišta Miodraga Petrovića Čkalje. Čedomirova ćerka Jovana takođe je glumica.

Bojani ne prijaju poređenja s majkom

Bojani Bambić, ćerki glumice Radmile Živković, ne prijaju poređenja sa majkom.
- Želim da budem potpuno samostalna, izgradim svoj sopstveni put, jer sam osoba koja je samo igrom slučaja sa majkom u istom poslu. Nisam ja postala glumica da bih nju dopunjavala, već po svojoj želji i uverenju da sam za to rođena - rekla je Bojana.

Uloga preko veze

Marko Nikolić ne krije da je ćerki Mini preko veze sredio ulogu u filmu "Peti leptir".
- Želeo sam da vidi kako izgleda pravi film, a ne samo oni njeni studentski koje je snimala. Igrala je u "Urgentnom centru", ali toliko da je baba nije ni videla jer se u tom trenu zakašljala ili brisala naočari - iskreno je rekao glumac za beogradske medije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online