Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.04.2014.
16:00
D. Dušanić - Vesti A

Lidija Vukićević: Imam prijatelje iz različitih stranaka

Zbog stalnih repriza serije "Bolji život", kao i filmova u kojima je glumila, čini se da Lidija Vukićević (51) stalno radi, a ona nije igrala ni na televiziji, ni na filmu već 25 godina. Ovo će biti godina njenog povratka pred TV kamere, jer je dobila ulogu u seriji "Verka" po scenariju Vanje Bulića i u režiji Filipa Gajića, kao i angažman u ciklusu emisija o ciganskoj muzici Džipsi i prijatelji, koja će se emitovati na Grand kanalu.

Ciganska poezija: Lidija Vukićević u emisiji Džipsi i prijatelji 

- Svih ovih godina igrala sam predstavu "Istina" - prikaz poezije sa muzikom, koja je imala nekoliko stotina izvođenja širom Srbije, ali i van granica naše zemlje. Ja sam sve vreme glumila, ali o tome nije zvonilo na sva zvona - kaže Lidija.

Pre dve godine završio se vaš mandat narodnog poslanika, izašli ste iz politike i vratili partijsku knjižicu SRS-u. Da li vam nedostaje poslanička klupa i zasedanja u Skupštini?
- Ni najmanje! Tokom mog političkog angažmana držala sam se isključivo sektora kulture, smatrajući da se u to razumem i nikada se nisam mešala u privredu ili ekonomiju. Bilo mi je uvek smešno kada neko izađe za govornicu i priča o resoru koji mu je potpuna nepoznanica. Po vokaciji sam glumica, što se mnogo razlikuje od sedenja u poslaničkoj klupi.

Plitak um

Jeste li proteklih godina odbijali uloge ili ih niste ni dobijali?
- Ne mogu da kažem da ih nije bilo, ali ne u izobilju. Sećam se da me je zvala Ljiljana Lašić da igram u pozorišnom komadu koji je napisala, ali do saradnje nije došlo. Njoj je neko rekao, zaista ne znam ko, da ja ne mogu da glumim u predstavi - jer sam član SRS-a. Tada sam shvatila da ima osoba plitkog uma, koji glumce dele po političkoj podobnosti. Meni je to nepojmljivo - iskrena je Lidija.

Da li ste imali neke neprijatnosti dok ste bili poslanica?
- Nisam imala nijedan konflikt u Skupštini, što je retkost! I kada se SRS podelila, nisam prihvatala sugestije da ne treba da govorimo sa bivšim kolegama koji su otišli u naprednjake, već sam nastavila da pričam normalno sa svima. Ljude nikada nisam delila po tome kog su stranačkog opredeljenja, vere ili nacionalnosti. Važno mi je bilo da je neko samo dobar čovek. Uvek gledam kroz ružičaste naočare, trudeći se da u svima nađem ono dobro, lepo, plemenito. Verovatno zato i nailazim na dobre ljude.

Da li ste stekli prijatelje među poslanicima?
- Upoznala sam divne ljude iz različitih stranaka. Moj ugao gledanja na politiku je bio da je neophodno da svi poslanici imaju dobre međuljudske odnose, da se trude da nađu zajednički jezik kako bi zajednički napravili boljitak za naš narod. Imala sam odlične odnose i sa članovima LDP-a, DS-a, Nove Srbije...

Niko vam iz SRS-a nije zamerio zbog toga?
- Iskreno, mene nije ni zanimalo da li to ikome smeta. Nikada nisam dozvolila da neko kroz političku disciplinu ruši moju ličnost. Odrasla sam osoba sa izgrađenim stavovima, uvek sam razmišljala svojom glavom, naravno sprovodeći politički program stranke čiji sam član bila. Mada, nisam se u svemu slagala, ali kada sam bila protiv, jasno i glasno sam to govorila.

Lidija kida!

- Sigurna sam da će serija "Verka" biti gledana, jer tretira brojne probleme današnjeg društva. U likovima i brojnim situacijama mnogi će se prepoznati. Ekipa koja radi seriju je odlična, a ja se trudim da pružim maksimum pred kamerama, pa sam čula i komentare kolega: "Lidija kida!" - kaže Lidija i otkriva detalje emisije Džipsi i prijatelji.
- Angažovana sam kao neko ko je diplomirao na izvornoj ciganskoj poeziji, koju su sakupili, preveli i dopevali Rade Urlih i Branko V. Radičević. U emisiji govorim stihove i izvodim poneku numeru Ljiljane Petrović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online