Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.10.2013.
01:53
S. Đurić - Vesti A

Sviraćemo pesme koje publika voli

Sergej Ćetković (37) ovih dana stiže u Australiju na svoju prvu turneju u okviru koje će nastupati u četiri grada. Popularni pevač ne krije zadovoljstvo i uzbuđenje što dolazi u Australiju zajedno sa svojim bendom.

- Ovo je naše prvo putovanje u Australiju. Do sada sam samo uživao u pričama, a sada ću i lično imati priliku da posetim ovu lepu zemlju. Kao dečak sam svake godine dobijao obećanja od kućnih prijatelja koji su živeli u Australiji, da će mi sledeći put, kada budu dolazili u Crnu Goru, doneti i jednog kengura za kućnog ljubimca. Danima sam sanjao o tome, pa eto prilike da se možda i ostvari moj san iz detinjstva - kaže Sergej Ćetković.

Sergej Ćetković


Šta može da očekuje publika koja tamo dođe na vaše koncerte?


- Obećavam dobru svirku i dobar provod. Imam dobar bend, vrhunske muzičare i svi vodimo računa o svirci, samom zvuku i aranžmanima koji su za neke pesme malo

Imam puno želja

 

Da li imate neku neostvarenu profesionalnu želju?


- Kao i svaki normalan čovek imam puno želja, ali pazim šta želim, jer se želje nekad i ostvare. Ipak, želim da moja karijera traje što duže i da generacije koje dolaze ponekad zaplešu uz neku od mojih pesama. Sama pomisao na to me ispunjava i čini vrlo srećnim.

izmenjeni i prilagođeni koncertima. Najveći problem je napraviti dobar repertoar i obuhvatiti sve ono što smo radili poslednjih 13 godina i odsvirati pesme koje publika najviše voli.


Koliko ostajete u Australiji i kako ćete provesti slobodno vreme?


- Planirani su koncerti u Pertu, 4. oktobra u Sicilian Club Balcatta, u Melburnu u subotu 5. oktobra u Heritage Bar Epping, u Adelejdu u petak 11. oktobra u Ukrajinskom klubu Hindmarsh i Sidneju u subota 12. oktobra u Nox Club Liverpool. Vreme između koncerata ću iskoristiti da obiđem gradove, upoznam kulturu, odgledam neki dobar koncert i posetim prijatelje koji su već dugo u Australiji.
 

Kako vidite današnju muzičku scenu u našoj zemlji, i u regionu?


- Naša muzička scena se uveliko promenila. Zlatni period pop muzike bio je '70-ih i '80-ih godina, a onda je '90-ih usledio pad zbog svih događanja u regionu. Bilo je to vreme, da budem umeren, nedostatka sluha za pop izvođače. Ipak, gledajući deceniju unazad, pop scena je doživela svoj, na neki način, oporavak i pojavilo se dosta kvalitetnih mladih autora i izvođača.


Da li se danas isplati raditi velike koncerte?


- Veliki koncerti iziskuju veliku organizaciju, dosta ulaganja i mnogo truda. Ništa ne može da zameni tu magiju koja se dešava na koncertima. Kada delite scenu sa nekoliko muzičara, dobrom svirkom i dobrom energijom koju dobijate od publike sve je moguće, pa čak i kada svirate za smo nekoliko ljudi. Količina energije je neopisiva i možete skakati satima. Vredi živeti za te trenutke i uvek zahvalim bogu što se bavim poslom koji volim.


Niste od muzičara koji se mešaju u politiku?


- Muzika je moj život i moja velika ljubav. Ona ne zavisi od politike i to mi je veoma drago. Ako kojim slučajem, a nadam se da neće, politika počne da se meša u moju profesiju, ostaviću mikrofon.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online