Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 26.12.2012.
02:34
S. Đurić - Vesti A

Medijske kurve u krevetu slavnih

Omiljena poslastica tabloida oduvek su bili ljubavni jadi poznatih, burni razvodi, suze ostavljenih, preljube, ko je šta obukao, kako se ponašao, šta vozi... Sve ovo donosi veliki profit žutoj štampi, a čitaocima zabavu. Tabloidi nude neki drugi svet, nepristupačan prosečnom čitaocu. Dobar deo prošlog veka bili su originalan britanski fenomen koji je bio namenjen zadovoljavanju onoga što se nazivalo apetitom radničke klase za lako probavljive priče o zločinima, seksu, sportu i zvezdama.

Na meti tabloida tako su svi koji su iole poznati, pevači, glumci, političari, sportisti, jer vest o švaleraciji neke zvezde donosi milionske tiraže. Tračeva i skandala je oduvek bilo na estradi, jer ona jednostavno ne može bez njih. Na njima se često gradi popularnost i rastu tiraži. A, neki su tekstovi čak i kumovali propasti brojnih zvezda.

Kada je glumac Ešton Kučer osvanuo u tabloidima da je prevario sada već bivšu suprugu Demi Mur na dan kada su proslavili šest godina braka, obratio se novinarima na Tviteru i rekao da prave guzicu i od njega i od sebe.


"Kada pretpostavljate da znate nešto, o čemu ne znate ništa, ne samo da pravite guzicu od mene, nego i od sebe", napisao je glumac, ogorčen napisima svih američkih tabloida. Ispostavilo se da su tabloidi, ipak, imali pravu informaciju, jer su se dvoje holivudskoh glumaca ubrzo razišli.

Medijima srednji prst

Jelena Karleuša koja je redovan gost na stranicama tabloida ispoljila je nedavno svoje nezadovoljstvo objavljenim tekstovima na temu njene nedavne saobraćajne nezgode, postavivši na društvenu mrežu svoje fotografije na kojima pokazuje srednji prst.
- Dajem reč da prekidam svaku komunikaciju sa novinama i novinarima u ovoj želji. Obaveštavam sve novinare da svakog jutra u devet sati mogu da me slikaju ispred kuće, bez šminke, čupavu i nateklu! Tad vozim decu u školicu - napisala je Karleuša na svom Tviteru.

 

Nisam ja novinar

U tabloidima se često pisalo o Ani Nikolić. Ali, kako kaže atraktivna pevačica, otkako je angažovala PR-a, slika se promenila.
- Ranije sam izbegavala saradnju sa tabloidima, pisalo se kako je ko hteo, nisam reagovala, ni demantovala, ni tužila. Oni su to zloupotrebljavali, što ne mogu da im zamerim, pošto su i oni deo mog posla. Moj menadžment sada ima drugačiju ideju, prepustila sam im da oni brinu o stvarima za koje su stručni i vidim da to lepo ide. Svako neka radi svoj posao, ja nisam novinar, već pevačica - rekla je Ana Nikolić.

LJUBAVNI PROMAŠAJI
Britanski glumac Hju Grant bio je česta meta šala na svoj račun u tabloidima nakon što ga je policija u Los Anđelesu 1995. godine uhvatila sa prostitutkom. Glumac je nastavio svoj pohod protiv ostrvskih tabloida tako što se obratio zvaničnicima Evropske unije da smanje uticaj medijskih mogula poput Ruperta Merdoka. Kao česta meta britanskih tabloida nedavno je čak i tužio jednog novinara i sastao se u Briselu sa Nili Kores koja je glavna za medije u EU.


- Evropa naših snova treba da nam pomogne da ograničimo količinu medija koju jedna osoba može da poseduje. U suprotnom, imaćete velike korporacije koje diktiraju naš javni život - rekao je Grant i dodao da sumnja da će se britanska vlada pozabaviti ovim pitanjem.

Britansku javnost žestoko je potresao skandal kada je Merdokov tabloid "Njuz of d vorld" priznao da su neki njihovi novinari redovno hakovali SMS poruke pojedinih slavnih ličnosti. Ovo priznanje dovelo je do zatvaranja lista, a vlada je pokrenula istragu vezanu za etiku u medijima.


Na meti tabloida često je Tom Kruz i njegova bivša supruga Kejt Holms, a vest koja je prelila čašu o privatnom životu dvoje bivših supružnika je ta da je Kruz napustio svoju šestogodišnju ćerku Sur, nakon što se razveo od Kejt. Oba magazina, koja poseduje "Bauer publishing", svakodnevno su izbacivala tekstove s naslovima "Napustio je tata" i "Mala Suri u suzama, jer je tata ostavio". Kruzov advokat potvrdio je da je popularni glumac tužio magazine, jer su pisali odvratne neistine.
Tabloidi su veliku glavobolju zadavali i Kruzovoj bivšoj supruzi Kejt Holms.


- Od svih izmišljenih priča koje su objavljivane o meni, ova je prevršila meru - piše u saopštenju Kejti Holms.


Sporni tekst objavljen je u sredinom januara. Na naslovnoj stranici tabloida "Star" izašla Kejtina slika, na kojoj je glumica razbarušene kose, bez šminke, bleda, a ispod slike je stajao naslov: "Zavisnost je noćna mora: Kejti je zavisnik" a pored toga i objašnjenje: "To je pravi razlog zašto nije u stanju da ostavi Toma. Droga pruža osećaj euforije a potom i potrebu za pažnjom".


Proslavljeni glumac Ričard Gir našao se na naslovnicama svetskih tabloida nakon što je isteran iz restorana zbog "pokušaja zavođenja". Šezdesettrogodišnji glumac odlučio je da zavede atraktivnu plavušu koja mu je zapala za oko, a to se nikako nije svidelo njenom suprugu. U ženu je prvo gledao, skenirao je i ispitivao teren, a zatim je ustao, došetao do stola i počeo da flertuje, ne obazirući se na one koji su bili u njenom društvu, prenose američki mediji. Njen muž je rešio stvar rekavši da "od*ebe od njihovog stola". Ričarda Gira, koji je u braku sa Keri Louel to nije omelo, a svađa se nastavila sve dok ga besni muž nije izbacio iz restorana.

Bekam objavio rat

Dejvid Bekam objavio je rat prostitutki Irmi Niki, kao i tabloidu "In tač", koji su objavili da je imao seks sa devojkom bosanskog porekla i njenom prijateljicom. Irma Niki je nedavno optužila Bekama da je 2007. godine platio 10.000 dolara njoj i njenoj prijateljici za seks. Bekam je angažovao najbolje moguće advokate, tražiće odštetu i do pet miliona funti i izvinjenje na naslovnoj strani tabloida.
- Dejvid je spreman da traži tu ženu po celom svetu. Neće se tako lako izvući sa tim optužbama, jer je povredila njegovu suprugu i decu. Dejvid želi da svi snose posledice, tabloid, izdavači i prostitutka - izjavio je Bekamov prijatelj.

"Svi ljubavni promašaji Dženifer Aniston", "Dženifer Aniston konačno je našla onog pravog", "Je li Dženifer namerno zasenila Bredovo venčanje?", samo su neki od naslova o miljenici tabloida glumice, Džennifer Aniston, kojoj je svetsku slavu donela uloga u seriji "Prijatelji", ali i brak sa Bredom Pitom.


- Nema ni izbliza toliko podlosti i opsednutosti i kasnih noćnih poziva bivšim partnerima, muvanja i varanja, kako je to predstavljeno u tabloidima. Većina onog što tabloidi pišu čisto je sranje, ali u svakom slučaju je zabavno - oštro je rekla glumica i dodala kako tračeve o svom životu ne uzima ozbiljno.


Samo nekoliko dana nakon što je trijumfovala na dodeli Gremija 23-godišnja Adel našla se na meti tabloida. Francuski časopis "Public" objavio je fotografije za koje tvrde da su izvađene iz kućnog pornića ove britanske pevačice moćnog glasa. Tvrde da su slike izvadili iz filma koji je snimljen mobilnim telefonom. Adel je odlučila da tuži časopis.

SMRT ILI ŽENIDBA
Džon Travolta koji se i sam suočavao sa žutim medijima koji su nadzirali njegov privatni život, rekao je BBC da je biti poznat najteže danas.


- Postoji pravo na privatnost, svejedno da li si poznat ili ne, i smatram da nije u redu da bilo ko bude na takav način napadan i da mora da postoji zakon - rekao je Travolta.


Prema pisanju američkih tabloida, holivudska filmska zvezda Džordž Kluni je lepu Elizabetu Kanalis ostavio jer je bila "lovac na slavu". Prijatelji bliski Kluniju su poverili tabloidima da joj je pažnja medija bila bitnija od njihovog odnosa.


- Bila je opsednuta količinom medijske pažnje koju su dobijali. Džordž je izgubio interes kad je pokazala svoje pravo lice. Smatrao ju je "medijskom kurvom" - objavili su tabloidi svoje poverljive izvore.


Najnovije medijske optužbe natovarile su mu na vrat da je spreman na sve kako ne bi otišao pred oltar. Njegova sadašnja devojka Stejsi Kleber, pišu tabloidi, želela je da ozvaniči vezu, pa je Džordž bio primoran da joj kaže da umire. Nabrojao je, navodno, nekoliko bolesti koje ima, a među njima je i malarija!


I naše poznate ličnosti su itekako zanimljive tabloidima, koje ime sve više služe za međusobno prepucavanje. Nema dana da ne prođe a da se ne objavi gde je i šta radi i s kim je Nataša Bekvalac, a od starleta ne može da se živi.

Čita tračeve o sebi

Već četvrt veka Kajli Minog je na muzičkoj sceni. Nedavno je priznala kako joj baš smeta senzacionalizam s kojim se piše o poznatima, ali da su tračevi neizbežni.
"Čovek bi pomislio da sam se do sada navikla jer moram da dajem intervjue. Volim ljude i komunikaciju, to je najvažniji deo mog posla. S druge strane, razumem potrebu za senzacionalizmom, tračevima. Dok sedim kod zubara i sama listam neke od tabloida, ali daleko od toga da me ne nervira njihovo preterivanje - rekla je Kajli.

Pevačici Granda Slavici Ćukteraš pripisivali su svašta, ali najgore što je pročitala o sebi je kako je ukrala ogromnu količinu votke.


Danijela Jankov, voditeljka Prve televizije našla se na udaru bugarskih medija, koji su pisali o njenom razvodu od bugarske TV zvezde Andreja Arnaudova. U nizu skandaloznih detalja navodi se da je Danijela ostavila muža zbog toga što se drogirao, a da je ona, osim što je bolovala od bulimije, u Srbiji imala tajnog ljubavnika.


- Ono što objavljuje takozvana bugarska štampa uglavnom se graniči sa naučnom fantastikom - rekla je Danijela Jankov.


Turski tabloidi objavili su prošle godine da je brak Emine Jahović i Mustafe Sandala pre raspadom.


- Vest o navodnoj preljubi mog supruga prvo je objavio najveći turski tabloid, koji je inače najpoznatiji po širenju laži - rekla je Emina Jahović. A šta sve tabloidi naprave od njihovog života, znaju samo oni kad zatvore vrata svojih domova. Ipak, tabloidi uvek nađu neku pukotinu.

DRUGA STRANA MEDALjE - KARIJERU GRADILI PESMOM

Predrag Cune Gojković

Na prste se mogu nabrojati svi oni koji se bar jednom nisu našli u nekom od tabloida. Međutim, ima onih koji su uspeli da sakriju svoju privatnost i usmere se isključivo na svoj posao ne dajući nikakvog povoda za pisanje.

To su uglavnom pevači narodne izvorne muzike koji su harali bivšom Jugoslavijom, koje nisu pratili skandali, pa tako nisu ni bili interesantni žutoj štampi. Među njima je Predrag Cune Gojković koji kaže da nije zanimljiv tablodima, jer karijeru nije gradio na skandalima, već pesmom.

Pevačica Jelena Broćić takođe nije tema tabloida, jer kako kaže nikada nije davala povoda da bude na stranicama žute štampe. Svoju privatnost od očiju javnosti vešto skriva Zdravko Čolić, tako da popularni pevač nije punio strane šute štampe. Iza Kemala Montena je dugogodišnja uspešna karijera koju nisu pratili skandali.


- Bilo je nekih priča u tabloidima, ali nikad se nisam osvrtao na to šta pišu novine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.12.2012. 19:42
Молим админе да уклоне и мој коментар. Више нема сврху.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online