Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.07.2012.
14:04
D. Dušanić - Vesti A

Golotinjom do slave

Poslednjih nekoliko meseci, a posebno ovih letnjih dana po srpskim medijima prostor dobijaju anonimne ili polupoznate starlete, manekenke, učesnici rijaliti-šou programa, koji ne biraju sredstava da se dokopaju svojih pet minuta slave.

Obnaženošću najbrže do pet minuta slave: Stanija Dobrojević, jedna od trenutno najpoznatijih devojaka sa ovih prostora, čije je zanimanje - starleta
 

Najbrojnije su starlete i Plejboj zečice, a zapravo devojke bez pravog zanimanja koje su se u medijskoj žiži našle zahvaljujući obnaženim slikama ili svađajući se preko društvenih mreža sa mnogo poznatijim i priznatijim sportistima i pevačima. Međutim, pitanje da li baš svako zaslužuje svojih pet minuta slave.
 

Aleksandar Ilić

- Svakodnevno viđam neke ljude po novinama i na televiziji, a nemam pojma ni ko su, niti čime se bave. Bacim pogled na te likove, vidim objavljenu sliku, pročitam naslov i teram dalje ne udubljujući se u sve to. Zaista me ne zanima šta rade te osobe koje do juče niko nije znao, ali su eto uspeli da isplivaju nekako na površinu. Ali, sve to ima kratak rok trajanje - smatra Aca Ilić, koji iza sebe ima tri decenije karijere i brojne hitove.


- Motaće se oni po medijima neko vreme, pa iščeznuti ili će ih u zaborav potisnuti neke nove starlete i junaci drugih rijaliti programa. To je fenomen vremena u kome živimo, ne smeta mi, ali zaključujem da golotinja bolje prodaje novinu nego intervju sa akademikom od koga bi se moglo štošta naučiti i mudro čuti - kaže Ilić.

Zatupljivanje naroda

 

Zafir Hadžimanov
 

- Na televizijama se prikazuje mali milion rijaliti programa, a o njihovim učesnicima, ma koliko da su marginalne ličnosti, sve se zna. Mene to ne zanima, pa ni ne pratim. Sve je to odraz onoga što nam se dešava svakog dana. Kao da se neko trudi da narodu ispere mozak, da bude zatupljen, da se skrenu misli od pravih problema. Ide se linijom manjeg otpora, stiče pažnja bez pravog rada i kvaliteta, sve je to po sistemu - lezi 'lebu da te jedem - smatra Zafir Hadžimanov.

Njegova koleginica Mina Kostić tvrdi da je posvećena ćerki, te da je ne zanima ko su starlete koje se slikaju za medije.


- Prelistam neki magazin, ali se ne udubljujem preterano u ono što vidim i pročitam. Ima svakojakih likova koji ničim nisu zaslužili da dobiju medijski prostor koji dobijaju. Mada, oni traju kao jogurt! Njima je važno samo da se priča, iako je jadno čime se sve služe ne bi li se našli u medijima. Bez pokrića prozivaju ljude koji su postigli nešto u životu, imaju karijere i uspeh. I mene su pojedini nikogovići prozivali, lupetali svašta, ali sam shvatila da oni nisu važni. Šta reći, osim da je sve to smešno i tužno - izjavila je Mina.

Verici Šerifović i Zlati Petrović niko ne smeta, jer ne obraćaju pažnju na takve ljude.


- Nek se svako bori kako zna i ume. Uvek pohvalim kad mi neko od mladih pevača zapadne za oko i uho. A ostali, nek im je sa srećom, nek traže svoje mesto pod suncem. Svaku javnu ličnosti jedni simpatišu, drugi ne, a tako je bilo i biće, ne možemo se svi dopadati svima - smatra Verica.

I smešno i tužno: Mina Kostić i Zlata Petrović
 


- Meni niko i ništa ne smeta. Došlo je takvo vreme da svako može da kaže šta hoće, napadne koga hoće i bez pravog razloga ili argumenata. Pokušavam da razumem i te mlade, lepe devojke, koje bi da skrenu nekako pažnju na sebe. Brzo se živi, nemaju vremena za čekanje, pa koriste sva sredstva da dobiju malo popularnosti i slave - smatra Zlata Petrović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online