Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.08.2018.
14:12 >> 12:58h
Vestionline, Tanjug A

Keni Geret večeras otvara glavni program Nišvila

Cenjeni alt saksofonista Kenny Garrett nastupiće večeras sa svojim kvintetom na Niškoj tvrđavi, na otvaranju glavnog programa "Nišvil festivala".

printscreen/loshmi2005
Nišvil 2018.

Svi ljubitelji džeza, biće u prilici da do 12. avgusta živaju u nastupima nekih od najvećih svetskih muzičara. 

U četiri festivalske večeri u glavnom programu Nišvila nastupiće 25 domaćih i stranih bendova. 

Osim jednog od najvažnijih saksofonista današnjice, večeras će na Niškoj tvrđavi nastupiti dobitnici Gremi nagrade "Inner circle". 

Zvuk benda kritika opisuje kao kombinaciju popa regea i džeza. 

Večerašnji koncert "Inner circle" je prvi njihov nastup u Srbiji. 

Jednom od najvećih jugoslovenskih džez bubnjara Lazaru Tošiću večeras će biti dodeljena nagrada za životno delo nakon čega će on nastupiti sa svojim bendom. 

Publika u Nišu će imati prilike da čuje i bend iz ruske oblasti Tuva na samoj granici sa Moldavijom "Hartyga" i izraelski "The paz band" koji predvodi pevačica Gal De Paz, a koji su bili predgrupa rok i bluz zvezdama kao što su "Aerosmith" i Još Stone.

Sutra 10. avgusta Nišvil će ugostiti najuticajniju vokalnu džez grupa svih vremena "The Mahnattan transfer". 10 Gremi nagrada, i drugi album sa najviše nominacija u istoriji pop muzike govore o kvalitetu "The Mahnattan transfer"

Pred publiku u Nišu izaći će i najboljih poljski sastav savremenijeg džez izraza "Wojcinski/Szmanda quartet", nakon njih i "Vein trio" iz Švajcarske, a zatim i najtraženiji muzičar na njujorškoj sceni ruski saksofonista Dmitry Baevsky sa svojim kvartetom.

Za džez sladokusce najavljen je nastup bračnog para Omar Hakim i Raćel Z u okviru sastava "OZ experience". 

Dugo očekivani koncert Lise Simon biće glavni događaj 11. avgusta na Niškoj tvrđavi. 

Cherka legendarne džez heroine Nine Simon sviraće u Nišu u okviru programa obeležavanja 85 godina od rođenja njene majke. 

Latino ritmove na Nišvil donosi britanski sastav "Matt Bianco". 

Džez groznicu subotnje večeri zaokružiće svojim nastupom Frank Solivan & "Dirty kitćen", Amerikanci koji su po drugi put imenovani za "Najbolju instrumentalnu grupu godine".

"Black art jaž collective" sekstet američkih post bop muzičara mlađe generacije biće obeležiće svojim nastupom poslednje veče festivala. 

Bend koji je zasada izazvao najveće interesovanje publike "Gipsy kings", nastupiće sa svojim osnivačem Pacom Baliardom, kome će biti uručena Nagrada za fuziju džeza sa drugim pravcima "Šaban Bajramović".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online