Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.03.2018.
08:26
Z. Mirković - Vesti A

"Vivak" video i grofa Drakulu

Dečji hor Vivak-2015 je u saradnji sa kamernim orkestrom Umetničke škole "Stevan Mokranjac" iz Negotina održao izuzetan koncert u Taverna Sarbului u Bukureštu, objektu koji je 2017. godine proglašen za prvi brend Rumunije.

Lična arhiva
Osmesi sve govore: Ispred jednog od najlepših dvoraca

Pored dela Stevana Mokranjca, ovaj najmlađi dečji hor iz Negotina nastupio je i sa etno numerama, filmskom muzikom i brojnim drugim a izveo je i svečanu pesmu "Ima jedna u Srbiji Krajina", koja je izmamila velike aplauze.

Domaćin horu Vivak u Bukureštu bio je Dragan Caranović iz Negotina, koji je goste iz rodnog kraja domaćinski dočekao.

Caranović je pored organizovanog panoramskog razgledanja Bukurešta kada su članovi hora mogli da vide Muzej umetnosti, Muzej muzike "George Enesku", Narodni muzej, Vojni muzej, Trijumfalnu kapiju, Narodnu skupštinu, Dom naroda i mnoge druge znamenitosti, te gostima organizovao i obilazak jednog od najlepših dvoraca u Rumuniji Peleš, građenom 40 godina a koji je izgradio prvi kralj Rumunije Karol I, čiji se spomenik na konju nalazi u samom centru Bukurešta.

Dvorac se nalazi u zimskom turističkom centru Sinaja i na članove hora je ostavio snažne impresije.

Nakon Sinaje, Caranović je horu Vivak organizovao i obilazak dvorca grofa Drakule, koji se nalazi u mestu Bran blizu Brašova, trećem po veličini gradu u Rumuniji, kao i obilazak "Kuće strave" i bioskopsku projekciju petnaestominutnog filma u 5D tehnologiji.

Plan

-Sledeće na čemu ćemo raditi jeste uspostavljanje saradnje sa sličnim udruženjima iz Bugarske i Rumunije - rekao je za "Vesti" Krsta Stanković, realizator programa dečjeg hora Vivak-2015.

- Iz Bukurešta i Rumunije nosimo izuzetne utiske. Prezadovoljni smo nastupom koji smo imali, kao i onim što smo videli na čemu najviše možemo zahvaliti Draganu Caranoviću našem domaćinu i njegovoj porodici. Nadamo se, da su i oni zadovoljni našim programom i očekujemo ponovni poziv, za gostovanje u nekom od drugih gradova Rumunije - kazala je novinarima rukovodilac i dirigent hora Vivak-2015 Dragana Marinović Simonović.

- Radimo na tome da u svetu muzike i horskog izvođenja Negotin, pored Stevana Mokranjca, bude poznat i po najmlađoj horskoj grupi, Dečjem horu Vivak-2015.

Vredno je napomenuti da raspolažemo celovečernjim programom i repertoarom koji je respektabilan.

Vidan je izuzetan napredak u poslednjih godinu dana kako u obradi novih numera i savremenog stvaralaštva, tako i u brojnim nastupima, od kojih na prvom mestu treba izdvojiti, kako ih ja zovem, 3B nastupe.

Hoću da kažem da je hor Vivak u poslednja dva i po meseca imao nastupe u tri evropske prestonice, Beču, Beogradu i Bukureštu čime se ne mogu pohvaliti ni daleko respektabilniji horovi.


 
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online